ועם רמז כה דק...
המצביעה לעברו של נגר לשעבר הנודע בעוביו [ולא מדובר על אביו המאמץ של ישועה,וגם לא על סבא ג'פטו החביב] הרי שמנסה את לבחון את הידע שלי בפולקלור הקשור לאגדת ניסן !!! הנגר לשעבר שלפי המסורת בלע את שור הבר וקינח בשני לויתנים מופתעים !!! אם זכרוני איננו בוגד בי -אזי לפי המסורת נפגעה רגלו בדרך בואך יריחו על ידי עגלתו העמוסה של אחד מבני הנפילים -פגיעה אנושה שכמעט וגרמה להתפגרותו בטרם עת-כאן לפי האגדה התערבה השכינה ושלחה את המלאכים לרפאו-דבר שעשו בחוסר רצון,ובניגוד בולט לרצונם לפטור את העולם מעונשו-ומכיוון ולא עשו מלאכתם בלב שלם ומתוך כוונה מלאה, נותר פיסח,שוחר מדון ומריבה,מוג-לב, ונודע בקולו הצרחני שנשמע למרחוק וצרם באזניהם של צדיקים בעת התפילה! עוד מספרת האגדה שכעונש על תככיו ומזימותיו נידון לשאת דליים מלאים בגללי חיות כאחד המנקים בגן העדן-ואף שם,נתון היה תחת האיום המתמיד של גירוש והרחקה [לפי רבי יהודה בן שמואל].לפי אגדה מאוחרת יותר[ ואוהדת בגלל מצוקתו-הלב היהודי הרחום, שמנסה למצא דרך לשפר ולו במעט את גורלם של מפלצונים ושאר רעות-חולות],נשא לאישה את אחת מבנותיו המכוערות והדוחות של רועה מצורע מבני העמלק-וכאן נכמרו רחמיהם של המלאכים שברכו אותם בצאצאים אנושיים, טובי לב ומראה,אם כי עצלים במקצת. לפי האגדה ירא היה את החשכה,שונא אדם מושבע,שוטם נשים,ואוייבם המושבע[בסתר ליבו] של המלאכים ושאר דמויות סמכותיות, אני תמהה מהיכן מכירה את את האגדה-לי יש אותה בקובץ אגדות של יוצאי צפון אפריקה[הוצאה פרטית כחלק מהשמירה על המורשת התרבותית המסופרת, פרק ג'-אגדות ומסורות אלגי'ראיות]-בדקתי עכשיו -רציתי להיות בטוח במה שכתבתי כאן,לסיום עוד צימוק מידע אחרון-לפי המסורת יגורש או ינודה מגן העדן\ומארץ הקודש כתנאי לביאת המשיח-או כהכנה לביאת המשיח-לא ברור בדיוק איזה מהשניים,אך ביאת המשיח מותנת בסילוקו מגן העדן. פתרתי את חידתך או שטעיתי והטעתי אחרים?