שלושת הכתות

tesel

New member
שלושת הכתות

המורה שלנו מספר משהו אחד על שלושת הכתות (פרושים, איסיים, צדוקים) בספר אחד משהו אחר ובספר המיקוד כתוב משהו אחר... אז מה נכון למי מהם היתה תורה שבע"פ???

mernad

New member
שלושת הכתות

רק הפרושים האמינו בתורה שבעל פה

Scaly

New member
לא מדוייק...

הצדוקים החשיבו את התורה שבכתב למחייבת והתנגדו לתורה שבע"פ של הפרושים.. אבל כנראה שלצדוקים הייתה תורה שבע"פ עם פרשנות משלהם..בה הם האמינו.. למרות שיחסו יותר לתורה שבכתב

itaizib

New member
תשובה לשאלתך..

אז ככה אני ירשום לך בקצרה מה כל אחד האמין: הפרושים:הפרושים היו המוני העם,האמינו בתורה שבכתב ותורה שבעל פה, השגחת האל:שכר ועונש בעולם הזה ובעולם הבאה, הרחבת מוסד התפילה לכל מקום,לא רק בירושליםץ הצדוקים: בני מעמד הגבוה, התנגדות לתורה שבעל פה, פולחן בית המקדש בעל ערך עליון: התנגדות לתפילת יחיד. שכר ועונש בעולם הזה בלבד, אין גזרה מראש מלמעלה. איסיים: כת קטנה ונבדלת, האמינו כי האדם אינו יכול לשנות את גורלו, האמינו כי תחולל מהפכה עולמית שתביא גאולה לעולם, חיי שותפות מלאה,ללא נישואין בצניעות גדולה. התנגדות למסחר ומלחמות וזהו... שמחתי לעזור כמה שיכולתי

tesel

New member
שוב יש סתירה

שוב אני מוצא את הסתירה: חלק אומרים שהיה לצדוקים תורה שבע"פ וחלק אומרים שלא היה להם.. מה נכון???

איסקרה

New member
שב תקרא

מצ"ב מסמך ובו תגלה שהפרושים האמינו בתורה שבע"פ ואילו הצדוקים היו אנשים גשמיים וחומרניים ו לא ראו עצמם מחוייבים לתורה שבעל פה

דבר דעה

New member
חשוב להעיר שאלו הן רק הכתות הידועות

מאותה תקופה. ויתכן שהיו עוד. בנוסף רק האיסיים עונים על ההגדרה המודרנית של כת. הפרושים והצדוקים הם יותר זרמים או מפלגות במונחים מודרניים.

איסקרה

New member
אנחנו בשאלות בגרות

ומבחינת המיקוד וחומר הלימוד שלושת אלו הן החשובות. אני מבין שאינך מתלמידי התיכון החורשים לקראת הבגרות

למעלה