שלושה ימים בדרום...

yaelyb

New member
שלושה ימים בדרום...

אנחנו זוג+ 2 ילדים בני 3 ו-5 וג'יפ חמוד שלא אוהב (ובגללי גם לא רוצה) לעבוד קשה+זוג עם ג'יפ נוסף.
יום 1: נסיעת לילה מאיזור המרכז לכיוון פארק תמנע להנות מהזריחה היות והפארק נפתח כבר בחמש נהנה מפסטיבל הכדורים הפורחים (משהו היה? שווה? עמוס?)
משם אני מאמינה בצוהרים נסיעה לכיוון הקיבוצים (לוטן וכד') לשנת לילה אני מאמינה שנהיה כבר עייפים אחרי היום הזה.
יום 2: בילוי באיזור השינה מסלול רגלי קצר לקראת הצהריים להצפין לכיוון מצפה רמון ואולי מסלול דרך 4*4 קליל ונחמד.
יום 3:להנות מיופי המצפה ומסלול ג'יפ נוסף (גם מסלול קליל).
קיימת אופציה לטיול יום נוסף.
והשאלות:
1. האם הייתם מדרימים כ"כ או שהתכנון הוא בגדר תפסת מרובה לא תפסת?
2. לינה ביום הראשון, המלצות? מעוניינת במקום נקי ומסודר צימר או אוהל סגור פחות משנה רק לא שק"שים.
(כתבתי לוטן כי יש להם אופציה של בריכה שניתן לנצל למחרת עד הצהריים בכדי להתחמק מהחום (להעביר את השעות החמות בהתארגנות+נסיעה.)
3. באותה נשימה המלצה ללינה בלילה השני באיזור מצפה רמון.
4. מסלול רגלי או אטרקציה שמותאם לילד בן 3 "רגיל" במצפה רמון אני יודעת שניתן לקחת למכתש הקטן/גדול ולמנסרה אבל אשמח להמלצה מסודרת (מה קודם, היכן להתעכב יותר או פחות וכד'. )
ושאלת השאלות האם זה בכלל ריאלי לטייל עכשיו בדרום? האם לא נסבול מחום וחיות קטנות למיניהם במיוחד ביום השני שמשחק בחול הוא חלק מרכזי בטיול.
תודה
 

נתי

New member
הדרום היפה


יש לכם בעיה בתכנון הטיול - אתם מנסים להתפרס על יותר מדי - גם הרי אילת וגם הר הנגב הגבוה בשלושה ימים.
למרבית הצער, קשה יהיה למצוא צימרים או מקומות לינה נטולי שק"ש (מדוע הרתיעה שלכם משקי שינה?, הרבה יותר נוח לצאת איתם מאשר עם שמיכות).

טיולי ג'יפים, אטרקציות ומסלולי הליכה יפים יש בכל אחד מהמקומות הללו.

ישנם שלושה מקבצי צימרים ואטרקציות באזור הזה:
1.הרי אילת
2.הערבה התיכונה
3.הר הנגב וארץ המכתשים (מצפה רמון-שדה בוקר-ירוחם)

לכל אחד מאלה יש יתרונות וחסרונות, אך כאמור הזמן מעט לוחץ ואם תמצאו צימר או מקום לינה פנוי לשני לילות באחד מהם - קחו בעיניים עצומות.

כל ניסיון לעזור במסלולים ובאטרקציות הוא "יריה באפלה", מכיוון שאינכם סגורים על מקום לינה.

לסיכום, התכנית קצת ארוכה ומתישה. תוכלו להיות שני לילות בהרי אילת ובחזרה לעשות ביום השלישי טיול ג'יפים יפה להר הנגב בדרככם חזרה למרכז. אחרי שתהיו מאופסים על צימר, חיזרו אלינו.

האופציה הזולה היא כמובן הקמפינג. אל תנסו את אוהל הארוח באליפז, מדובר בדיפ-פריזר מקפיא בשעות הלילה. חניון הקמפינג "נאות מדבר" שבאילת יהיה עדיף. בערבה התיכונה: אוהלי ארוח יש בחוות האנטילופות ובחאן דרכי הבשמים בצופר, בחאן אבירם בפארן ואאל"ט גם בראס השיטה. בהר הנגב יש ריכוז גדול של אוהלי ארוח, כמעט כולם טובים, מחניון בארות תתרחקו.
אגב, אם מזג האוויר הוא שיקול חשוב, בהר הנגב קריר יותר
 
גם אני חושבת שעדיף להישאר שני לילות באותו

המקום.
יש נוחות מסוימת שלא צריך לארוז פעמיים ולפרוק פעמיים, ביום השני כבר מרגישים "בבית" מכירים טיפה את המקום והסביבה, במיוחד כשיש ילדים קטנים.
יש מספיק מה לראות בכל אחד מהאיזורים כדי לבלות בו שני לילות.
 

yankale17

New member
דרום קרוב יותר - כדורים פורחים

אם אתם נוסעים בעיקר בשביל הכדורים הפורחים + עוד יומיים חופשה אז אותם כדורים פורחים ממריאים בפארק אשכול ביום שישי 5.10.
 
למעלה