שלושה בדירה אחת...

dietoday

New member
שלושה בדירה אחת...

*אחרי שכתבתי ראיתי כמה זה ארוך, אז סורי מראש על החפירה.. אני כבר כמה חודשים גרה מחוץ לבית. כשנכנסתי לדירה שלי הייתי אמורה להכנס כשלישית, אבל השותפה השניה בדיוק עזבה ועמדה להתחתן. השותף הנותר (שהחוזה שלי מולו) אמר שאת השלישית נכניס אחרי הסכמה של שנינו, בלי ספק בכלל, ושאני לא אדאג בנושא.. עם הזמן באו והלכו כל מיני בנות שראו את הדירה, ואכן לא הייתה אחת מתאימה. אבל מה? גם הגישה שלי השתנתה... נכון שידעתי שאני נכנסת לדירה של 3, אבל עכשיו, אחרי שאני שם כמה חודשים ואנחנו רק שניים, אני לא יכולה לתאר לעצמי מצב שבו נכנסת עוד מישהי.. ולא רק מטעמי "בן-אדם-חדש-בבית"... אני לא יודעת מה היה המצב עד שאני נכנסתי, אבל עכשיו שאני שם בקושי יש מקום לקופסאת שימורים במטבח, ולעוד בקבוק שמפו במקלחת.. איך אמור להיכנס עוד בן אדם, על כל ציודו? אז אני פחות או יותר "מוותרת" על כל בחורה שבאה לראות את הדירה... ומה עכשיו? החתונה התבטלה ויכול להיות שהבחורה מפעם תחזור לגור איתנו (מזל שלא נכנסתי לחדר שהיה שלה..). מה עושים? אף פעם לא אמרתי לו שבתכלס נוח ככה ולא צריך שלישית לטעמי (שכה"ד שלי לא ישתנה..), ואני יודעת שהוא גם לא יסכים (כי אני מניחה שעל התשלום שלו זה כן משפיע..). כבר כשנכנסתי לדירה ביקשתי שיפנה לי ארון במטבח, וזה עוד לא נעשה.. ביקשתי שיתקן את המקלחת שלו (יש לו אחת בחדר ויש אחת "משותפת"), והוא פשוט לא טורח... מצד אחד עדיף לי למצוא דירה לבד או עם שותף אחד, אבל זה משהו שלא יקרה.. אני לא רוצה לעזוב את האיזור ואני לא יכולה להרשות לעצמי "להתפנק" ככה אם אני נשארת בעיר.. מצד שני, למה שאני אוותר? הוא -כן- צריך לפנות לי מקום. הוא -כן- צריך לטפל בעניין המקלחת.. אין מצב הגיוני בו חיים 3 אנשים במצב כזה, ולא מובן לי איך הוא לא רואה את הבעיות האלה בעצמו...

המממ

אם הדירה מלכתחילה מיועדת לשלישיה אז לא נראה לי שיש לך ממש ברירה כי הוא בנתיים סופג על עצמו את השכ"ד לפי מה אמרת... למרות שאולי את יכולה לנסות להגיד לו שנחמד לך ככה... בקשר לפינוי של ארונות, דברי איתו על זה ברצינות ולא רק כבדרך אגב ואולי זה יעזור, גם לשותפה שלי לקח זמן לפנות... אין ספק שהרבה יותר כיף לגור בשניים, אצלי זה היה תנאי בל יעבור לפני שעברתי אבל אם אין ברירה אז אין ברירה...

dietoday

New member
המממ...

הקטע שאני לא יודעת אם הוא באמת סופג את ההפרש על השכ"ד, כי החוזה שלו הוא מול קרובת משפחה, כך שאולי היא לא נוקשה איתו... לגבי הארונות... אין לי מושג איך לגשת לזה בכלל.. הוא רוצה לסדר סלסלות במרפסת, אבל הוא לא מזיז את עצמו...

למה שלא/

תדברי איתו בצורה רצינית, תסבירי לו שאין לך איפה לשים את כל האוכל שאת קונה וזה זרוק בחדר ויבואו נמלים ועכברים וג'וקים (קצת נסחפתי) ואם צריך גם תנדנדי לו כי זה משהו שמגיע לך, זה לא איזה בונוס. ובקשר לשכ"ד, אולי פשוט תבהירי לו שזה ממש נחמד לך ככה בשניים ותרמזי שהיה יכול להיות נחמד אם זה היה נשאר ככה...

פרה- פרה ../images/Emo80.gif

הייתי הולכת צעד צעד ומבקשת שיטפל בכל מה שביקשת והוא הבטיח לסדר ולא סידר. ואז הייתי מעלה את האפשרות להישאר רק שניים, אבל תזכרי שזה אומר לשלם יותר כך שלא חושבת שהוא יסכים אבל אולי שווה להציע שאת תשלמי יותר ממנו בגלל שאת זאת שרוצה שתהיו רק שניים בדירה.

לא נראה לי שיש לך ממש ברירה

ברור שכולנו היינו רוצים לגור שני שותפים בדירה ובשכר של שלוש, אבל את לא יכולה לצפות ממנו לספוג את ההפסדים. אולי תציעי להתחלק איתו בנזק ושכל אחד מכם ישלם 150 אחוז שכר דירה במקום שהוא ישלם 200, אולי תגלי שגם הוא מוכן לשלם קצת יותר בשביל להישאר רק שניים בדירה. בנוגע לארון במטבח זה לא צריך להיות מסובך מידי, תתפסי אותו מתי שהוא שאת יודעת שיש לו זמן ותגררי אותו למטבח. לגבי המקלחת זה יכול להיות קצת יותר מורכב, אולי זה גם משהו שהוא לא יכול לתקן בעצמו.

dietoday

New member
תגובות לכולם...

את האוכל שלי אני לא שומרת בחדר.. יש פה ושם פינה ריקה באיזה ארון, אז מילאתי מה שיכלתי.. הקורנפלקס שלי בארון עם הסירים והעוגיות עם התרופות... זה גם לא משהו שדורש מאמץ גדול מידי, וכל פעם שביקשתי הוא אמר מין "בסדר בסדר" מנפנף שכזה (לא בצורה מגעילה חלילה. הוא אחלה בחור..). את המקלחת אני בספק שהוא יכול לתקן לבד, אבל הוא -כן- יכול לצלצל לאינסטלטור... גם ככה הדוד שלנו עושה בעיות, שיתפוס שתי ציפורים במכה.. לגבי השלישית.. מאיך שהכל מתנהל עד עכשיו נראה שכל עוד אני לא מעלה את העניין, לא משתנה כלום... אבל אז יש גם אופציה שהיא פתאום פשוט תצוץ לי בדירה.. יותר כסף אני לא יכולה להרשות לעצמי לשים, ואני בכלל לא יודעת אם צריך, כי כמו שציינתי, החוזה שלו הוא מול קרוב משפחה, כך שאולי הם פשוט לוקחים מה שיש...

למעלה