שלון לכולם (היי סלע)

stevie1

New member
שלון לכולם (היי סלע)

יש לי מספר שאלות; יש בעיות לנסוע עם דרכון ישראלי לסינגפור? ועם דרכון בריטי שבו כתוב מקום לידה: אילת (בלי ישראל)? אני יודעת שלאינדונזיה אי אפשר (בעלי (בריטי) נוסע לעבוד שם וצריך להוציא דרכון חדש כי יש לו חותמות ישראליות בדרכון). יש למישהו מושג קלוש (אני יודעת שאתם לא סוכני נסיעות..) כמה שעות טיסה זה מסינגפור לטוקיו ומסינגפור להונג קונג? בהנחה שאני אהיה שם (סינגפור) באמצע ינואר ל-10 ימים - באילו מדינות מומלץ לטייל בהנחה שבאלי מחוץ לתחום?
רבה רבה רבה!

sela v

New member
לסינגפור אין בעיה

לסע עם דרכון ישראלי, אפילו אופיר (משוטט בדרכים) ביקר שם כמה פעמים עם דרכון ישראלי. אני מקווה שהוא גם יוכל להציע לך מה לראות באזור זה של העולם.

doronhall

New member
חזרתי לפני שבוע מסינגפור

לא צריך ויזה. המקום מאוד נחמד, מודרני ונקי. השפה הרשמית זה אנגלית, שזה ממש כיף אחרי טייואן או יפן. אפשר למצות ביומיים שלושה. יש מופע כל ערב של לייזרים ומים באי סנטוזה שאליו מגיעים ברכבל הארוך בעולם. מאוד יפה ומרשים. מסביב לסינגפור הכל מוסלמי ומחוץ לתחום לישראלים. חבר שלי שנולד בארץ נסע למלזיה עם דרכון זר ומאוד התלהב, כך שזה אופציה. אני אישית לא אוהב לנסוע למקומות שבהם אני צריך להסתיר את זהותי. טוקיו זה 7 שעות טיסה והונג קונג בערך 4. סינגפור איירליינס מאוד מומלצת אגב.

shirygo

New member
אין בעיה עם סינגפור, יש איתם יחסים

דיפלומטים ואפילו קשרי ידידות בין שתי המדינות. כשטיילתי פגשתי זוג, בערך בני 50 והם נןרא התלהבו שאני מישראל וגם טיילתי עם בחורה מסינגפור שאני בקשר איתה עד היום. לגבי מלזיה ואינדונזיה: אין יחסים דיפלומטים, חובה דרכון זר ורצוי לא לנפנף בישראליות.

Yo-man

New member
סעו לבאלי !!!

אני הייתי באינדונזיה לבד, עם דרכון ישראלי ותרמיל ב-96 (אז היתה דרך לעשות את זה). האינדונזים הם מוסלמים שאינם משתייכים לליגה הערבית, ולא רואים בנו אוייב מוחשי. אני לא מחלק תעודות ביטוח, אבל אני יכול לספר שעם דרכון ישראלי לא הייתה לי כל בעיה שם. הגעתי לשם אחרי הודו, נפאל , תאילנד וסינגפור - ואינדונזיה מאוד מאוד יפה, נוחה לטיול, טעימה, עשירה בנופים - וחבל לוותר על הזדמנות כזו, בעיקר אם יש לכם דרכונים בריטיים. אני פגשתי שם בחור בריטי שהיה קודם בישראל, ולא עשו לו בעיות. אולי כדאי לשריין כתובת בלונדון של חברים או מכרים, סתם כדי לא לכתוב כתובת בישראל אם צריך איפהשהו. בכל מלון ואכסניה באינדונזיה צריך להציג דרכון לצורך הרישום. לא נתקלתי בבעיות עם הדרכון שלי, ואני בטוח שעם דרכון זר לא יצייצו לכיוונכם. רק פעם אחת, אחרי שהצגתי דרכון בגסט האוס קטן, בעלת הבית התחילה לפאר את סדאם חוסיין ולנסות להתסיס אותי. לא נכנסתי לוויכוח (אפילו הסכמתי איתה...לביטחוני) ואחרי שעתיים היא הזמינה אותי (לא בתשלום) להצטרף למשפחתה לארוחת ערב. זו הייתה חוויה מאוד מרגשת, מבחינתי. אם יש לכם רק 10 ימים, לעומת זאת, הייתי נשאר רק בבאלי. אם תחליטו לעשות את זה אני אשמח לעזור לכם לבנות איזה מסלול. לגבי סינגפור - "נתקעתי" בה 6 ימים שעלו לי 500$ (וחייתי בפורמט של תרמילאי קמצן). העיר יקרה לאללה, אבל יש מה לעשות, לפחות ל-3 ימים שלמים. לטוס לבאלי (150$ הלוך ושוב) לשבוע, יוצא יותר זול מלשבת ולא לעשות כלום בסינגפור... ושיהיה בהצלחה שם

stevie1

New member
לגבי אינדונזיה

הלוואי ואפשר היה לנסוע, אבל כיום המצב באמת שלא מאפשר את זה. אנחנו גרים באנגליה, וכמו שכתבתי בעלי נוסע לעבוד שם (אינדונזיה) ומהחברה בפירוש נאמר לו שאסור שיהיו לו חותמות ישראליות בדרכון. בכל מקרה אנחנו לא מתכוונים להיות רק בסינגפור, כנראה שנקפוץ, אם יתאפשר לטוקיו כי להגיע ליפן זה החלום שלי ואם כבר בסביבה... תודה רבה על העיצות!!

dov cohen

New member
לגבי אינדונזיה

לא הייתי שם ולכן אני לא יודע לבטח, אבל מהכרותי עם ארגונים ששולחים עובדים לחו"ל, הם בטח מאוד Over Protective. מצד שני, כשהארגון (הבינלאומי) בו אני עובד הזמין מנהל מהסניף ההונג-קונגי לביקור בסניף בישראל, כמעט העלו אותו בנתב"ג על מטוס בחזרה להונג-קונג, כיוון שהיו לו בדרכון (ההונג-קונגי) חתימות ממדינות ערב, ולא עזרו כל השכנועים שלנו שמדובר במנהל אזור אסיה-פאסיפיק, כך שהוא טס הרבה..., בסוף הסיפור הסתיים ב-6 (!) שעות חקריה בנתב"ג.

למעלה