שלומשלום...

maor13

New member
שלומשלום...

אני בבני-עקיבא כבר... 4 שנים, משוכזה... אני בן 14... עכשיו יש לי שאלה.. אצלכם, בסניף, בשבט... רוב הבנים ובנות... שומרים נגיעה? או שלא? ומה טוב בלשמור נגיעה? מה יוצא מיזה? כאילו... אם אני יודע שלא יהיה יותר מנגיעה (המבין יבין) אז מה הבעיה? הייתי רוצה הסבר מפורט... ואם יש לך חבר, או חברה, גם לא? ואם זה קשה =) ... ? בקיצר, הכול! תודה מראש! =) ...

tamarhp

New member
וברכה..

סליחה שאני נשמעת מגעילה, אבל יש לנו עכשיו בפורום שירשור על "האם אתם שומרים נגיעה" פה ושירשור על למה טוב לשמור נגיעה היה ממש לפני שבוע-שבועיים...

danielhope

New member
אנסה להשיב - רק על עצמי

טוב לשמור נגיעה - מצווה מהתורה (על סמך פסוקים מסויימים) שאין לגעת מגע של חיבה (ובימינו כל מגע)... ויש שטוענים שאין זו מצווה מהתורה.. אבל כל שכן זו מצווה וראוי להקפיד ולשמור.. למען נהיה קדושים ונעסוק בעבודת השם.. כמובן שיש קולות וחומרות בדבר ולא אכנס לזה.. ולשאלה "מה יוצא מזה" - אל תחפש שכר מצווה במיוחד, כי לא תמצא אותו.. ולא מכיוון שאינו קיים, נהפוך הוא.. מכיוון ששכר המצוות עולה לך בכל מני דרכים שאינן בהכרח קשורות באופן ישיר למצווה אותה אתה מקיים... אבל אל תשמור נגיעה בשביל מה שיצא לך, אלא מתוך הבנה שכך צריך, וזו מעלה גדולה להימנע ממגע עם נשים.. כי הדבר יכול להסיח אותך מהדרך ומצדקת הדרך, ולפרק את מוסד הנישואין. וכדבריך.. אם אתה נמנע ממשהו שיותר מנגיעה (שהמבין הבין).. כבר נאמר "אין אפוטרופוס לעריות", ולכן גם קיימים איסורי הייחוד.. וכלל כמובן שיש רמות חומרה שונות, אך הנגיעה עצמה גם היא אסורה... והיא לא רק גזירה שמא.. אלא איסור של ממש. ותשובה לשאלה האחרונה - אין לי כרגע חברה ואין לי התנגדות לחברה.. ועוד דבר.. אני לצערי מקפיד באופן לא מוחלט על שמירת נגיעה אשמח להסביר לך באופן אישי יותר על הדבר ואין ללמוד מההתנהגות שלי בנושא הזה.

אוריר

New member
שלום וברכה!

אני בבני עקיבא קצת יותר מ4 שנים... בכל זאת יש לי שאלה. אצלכם, בסניף, בשבט... רוב הבנים והבנות... שומרים שבת? או שלא? ומה טוב בלשמור שבת? מה יוצא מזה? כאילו... אם אני רק מדליק את האור בשירותים, אז מה הבעיה? הייתי רוצה הסבר מפורט... ואם יש ממש ממש חושך, גם לא? ואם זה קשה? בקיצר, הכל... מאור, אתה שם לב כמה מגוחך השאלות שלי נשמעות עכשיו? למה כל כך ברור שצריך לשמור שבת? מה יוצא מזה? ולמה צריך תפילין? וכשרות? ולמה תפילה? וציצית? למה צומות ותעניות? בשביל מה להתחתן דוקא עם רב וחופה וקידושין? התשובה פשוטה: למה? אלה מצוות שהקב"ה צוה אותנו ואנו חייבים לקיים. כמובן שיש טעם לכל דבר אך לא תמיד אנו מבינים אותו (במיוחד בימינו שאנו מעדיפים לא להקשיב ולהטיל ספק בכל דבר) בכל מקרה אולי כדאי שתדבר עם רבנים. איסור נגיעה הוא מהתורה לדעת רוב הדעות ששמעתי. יש כמה וכמה איסורים לגבי זה בתורה. בנוסף יש את האיסור לגעת באישה נידה שעונשו מלקות. יש מן הסתם בתוך האיסור הרחב הזה גם סייגים של חכמים. בכל מקרה אין לחלק בינו לבין מצוות אחרות - לא בגלל נוחות ולא בגלל שום סיבה אחרת.

למעלה