שלומס אמיגוס !!

פיפיטה

New member
שלומס אמיגוס !!

אוי מפואי אל לבורו קומו און טיול שנתי, און פקט אן למנו (מסכה)
אל פלטו פרה אל פריאו
צ'דיר פרה לה לוביה
לה צ'נטה מיה
ליברו אי גזטה פרה מלדר
אי לה קבסה פנסנדו ואצ'אר
נו ואצ'אר
נו איי און עירקיינו דל תרבות העירקים קה טיינה פלברה קון חוסניקו אומפוקו אחוות תרבויות. נ.ב. ויטס אל הודעה אריבה???? מוזוטרוס פודמוס אבלר נו ון אטנדר נדה. קון אל ספניול מיו סה ואן להתייאש.
נוצ'דה בואנה אי קיידה.

מטיקה

New member
אי אוי שלומוס אה טודוס

אייר, לוס 3 קריוס די מי סי נשארו אן קזה. אוי סחווה טודוס אה לה שכולה. אל ציקיטיקו סטה אין כיתה א', אי קון לה מסכה סיפרסי קה סי סטה קון מזודה אה טיול שנתי. אל דיו קי סה טומה אל עיראקלי.

שלומס אי שבת שלום אה טודוס

אוי מאלבטי מוי דמפרנו אי אמפסי אה גיזר אי אה אורנאר פרה שבת(היום התעוררתי מוקדם מאוד והתחלתי לבשל ולאפות לשבת). יה סקפי טודו, לה סופה, און טנג'רה דה קול אי זרזבאט, און דזיונו דה מקרונס אי כרובית, פטטאס אל אורנו קומו מי איז'ו לה פלזה, אי מטי שוורארמה אן סוס דה וינו אי אג'ו קה לו וו אזר אה-לה מינוט. לה טורטה דה אלמנדרה דאינדה אסטה אין אל אורנו. (כבר סיימתי לבשל את המרק, קדירת ירקות עם כרוב, מאפה של פסטה עם כרובית מוקרמת, תפוחי אדמה בתנור שהבן שלי אוהב, הכנסתי שווארמה לרוטב של יין ושום ואקפיץ אותה ברגע האחרון, עוגת השקדים עדיין בתנור... וזה מאפשר לי להיות אתכם עוד מעט עד שאצא לסידורים...) איך אומרים כרובית בלאדינו? שבת שלווה לכולנו

אסטרלו

New member
חונה, כרובית=קולופידה

המשמעות: קולו פוצח בפדוס לאחר האכילה! או קולו מתפלל! פדיאר=להתפלל, להתחנן שבת שלום

angelici

New member
רחלו אין לדינו כרובית=קולו פידיה../images/Emo4.gif

אין לי מושג למה קולופידיה לאחר המצאת הקולו.
מקווה לראותך במפגשים הבאים מקרידה

שאלתי את אמא שלי

קול = כרוב קרנבטה=כרובית... נ.ב. יה אסטמוס דספואס דה לה סנה. טודו סליוו מוי סברוזו

אסטרלו

New member
חה,חה, פיפיטה - טומה עגלה דה

שוק קון טי. אסטה הודעה קמוס מטיירון סה קרה אסקריביר אן לדינו. 1. אנדה קיו לבומבה? 2. קה ג'ינס דה בומבה אז? 3.נו אזר אלה אונה קון אז'נוס
4.לאס פלנטאס דה לה צבא
5. אסטו נו אנטנדי: דה אבלאר אן אל קבינה? איי גואזמו איה! שבת שלום קרידה!

למעלה