שלומלום

שלומלום

רציתי לדעת מה דעתכם על דרכים לעשות משחק יותר חברתי ודיפלומטי ופחות כזה שבנוי ממשימות קרב. מה צריך לעשות שה"ם (לעודד פתרון בדרכים לא אלימות, לשלב הרבה בגידות במערכה?). וגם: איך אתם מעדיפים שהמוצרים החדשים בעברית (אלו שבדדך) ייראו? האם חשוב לכם מאוד שתהיה גרפיקה ותמונות למרות שזה מעלה את המחיר בהרבה? האם תמונת שער אחת טובה תספיק לכם? מה אתם אומרים על מוצרים שבנויים כמו אסופות המפלצות הישנות (דפים מחוררים שניתן להוסיף לקלסר), כמובן שבאיכות גבוהה יותר...

Gilgam69

New member
דעתי

במוד"מ 2 הדפים אכן היו מחוררים. זה היה מאוד יעיל ומאוד נוח כי כך היית יכול לארגן לך "ספר" משלך (את קלסר השה"ם) ולסחוב איתך בדיוק את כל מה שרצית. היעילות והנוחות פה היו ברורות. אני חושב שהמוצרים הנכונים צריכים לבוא בפורמט הזה וחבל שהפסיקו עם זה.

ארו

New member
לא מסכים

דפים מחוררים , מלבד העובדה שמזכיר לי בי"ס, "הורגים" לי את ההרגשה שהוציאו חוברת (או ספר) במיוחד בשבילי. נותן הרגשה כאילו "הנה, אנחנו כתבנו, ומצידנו תעשו מה שאתם רוצים". לא אוהב מחורר.

Gilgam69

New member
מסכים איתך

וזו הסיבה שאמרתי "המוצרים הנכונים"... ישנם מוצרים שכן ייטב עימם אם יצאו בפורמט המחורר.

ארו

New member
תן דוגמא ?

איזה מוצר היית רוצה לקבל מחורר (המילה מחורר עושה לי חררא) ?

האמת

עד עכשיו - מעבר ללמצוא את השחקנים הנכונים, ולבנות מפגשים עם NPCים שיכולים להגמר לא בקרב - לא מצאתי דרך לעודד משחק דפלומטי.

דרגורן

New member
הצעות:

1. להביא יריבים, שברור שאי אפשר לנצח במכות (בגלל כמות/חוזק וכו') 2. הרפתקאות עירוניות, שבהן המשמר חזק מאד, ולא יראה בעין יפה קרבות (לא משנה מי יזם) 3. דב"ש שהדמויות חייבות (לדוגמא מישהו שהן צריכות להגן עליו) שמתנגד לאלימות. 4. קללה שגורמת צרות לחבורה - אם הם מתנהגים באלימות יתר 5. הרפתקאות בלשיות - בהן צריך לאסוף רמזים ולחקור, במקום ללכת מכות

אז ככה

-בגידות זה דבר מצוין
2 או יותר מרכזי כח כשלכל אחד עניין כלשהו בדמויות יוצרות מצב משעשע של ריצה בין מרכז כח אחד לשני בלי יכולת להבין מי ה"טובים" ומי ה"רעים" (מרכאות כי בקמפיין טוב אין טובים ורעים מוחלטים.. טוב נו אולי רעים מוחלטים
-הצגת בעיות שלא ניתן לפתור בעזרת כח (2 כוחות גדולים רבים על סיבה שטותית והדמויות מתבקשות ע"י מישהו/משהו ליצור שלום.. תשובה לחידה כלשהי ידועה לאיש צבא ותיק והדמויות צריכות למצוא דרך לגרום לו לדבר (איש צבא עבר הרבה בלה בלה בקיצור עינויים לא ילכו לכם ואם הוא מת אין תשובה) וכו'.. -stealth - כן כמו משחקי המחשב שהבינו שלאט לאט נמאס ממשחקי מכות "פשוטים" והכניסו את מוטיב ההתגנבות.. גם אתה יכול
התגנבות לטירה שמוגנת ע"י שומרים חזקים ומלכודות היא משימה קלאסית וטובה ללימוד השחקנים את איכותו של השקט (עד שהוא מופר ואז RUN LIKE HELL !!
) לגבי משחק יותר דיפלומטי הדרך היחידה היא לשבת ולבנות כמה דב"שים טובים.. למקם אותם במוקדי כח או עניין.. לפתח אותם ביחד עם הדמויות.. בקיצור לבנות עולם שבתוכו יכולה להתרחש דיפלומטיה
קצת ארוך ואולי לא מחדש כלום אבל עדיין מקווה שעזרתי

ננסק

New member
רוצה להוסיף ולהרחיב

כל פרק, אחרי שהוא מופיע בדימונס, מוצא את דרכו בסופו של דבר לאתר. ריכוז איברים דומים.

למעלה