שלומלום

שלומלום../images/Emo9.gif

חדשה שעוקבת כבר זמן רב, ועם המון המון המון שאלות
אמא לבן כמעט בן 4 גרה באיזור הגליל מחפשת עבודה מאז שהוא בן שנה וחצי - גרה בחור אמרתי? לאחרונה קיבלתי הצעה לטפל בתינוק בביתי יום שלם 3-4 ימים בשבוע לסירוגין. אין לי מושג איך לתמחר את זה
איזה תנאים סוציאלים נהוג לבקש אם בכלל. אגב,,,אין להם בעיה שאוסיף עוד תינוק באותו טווח גילאים. עד היום לא רציתי לטפל בגלל שהעדפתי לחפש עבודה בתחום שלי מחוץ לבית, ועם תינוק צריך להתחיב לפחות לשנה ולכן נמנעתי, היום אני רואה שכבר אין לי ברירה, הילד שלי גדל ואיתו גם ההוצאות. כל כך רציתי להתברג באיזה מקום עבודה כדי שיהיו לי תנאים סוציאלים לעתיד
אשמח לתובנות מבעלות ניסיון

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני יודעת שבאזור המגורים שלי, מקובל לשלם 2,500-3000 למטפלת לחודש, אבל לשבוע שלם. בכל מקרה, את חייבת לשלם ביטוח לאומי, כי זה הגב שלך.

תודה ../images/Emo140.gif

ואכן אני מתכוונת לשלם ביטוח לאומי, מה עם מס הכנסה??.. צריך? ואילו עוד תנאים סוציאלים יכולים להיות?

ettt

New member
כמה דברים

לדעתי- לא חוקי לשלם היום פחות מ-3500 שח למשרה מלאה- זה פחות משכר מינימום. בנוסף צריך לשלם בט"ל מס הכנסה לא את משלמת אלא היא אחרי 9 חודשי עבודה חייבים להתחיל לשלם לפנסיה. בשנת 2008 חייבים להפקיד 0.83% לפיצויים, 0.83% לתגמולים והעובד גם מחוייב ל-0.83%. כל שנה קלנדרית האחוזים מוכפלים עד שמגיעים בשנת 2013 ל-5% לכל רכיב. מבחינך כמעסיק- את חייבת לשלם את רכיב הפיצויים ואת רכיב התגמולים. בעת פיטורין אם העובדת זכאית לפיצויים (ז"א עבדה מעל שנה) את חייבת לה משכורת אחרונה כפול שנות העבודה (נגיד 1.4 שנים). מזה מורידים את הסכום שנמצא בקרן הפנסיה במרכיב בפיצויים. אנייודעת שזה נשמע סינית ולכן חשוב לפנות ליועץ פנסיוני ע"מ לוודא שעומדים בדרישות החוק. מי שלא תפקיד למטפלת לפנסיה עלולה גם עוד 15 שנה להיתבע על כך שלעובדת אין פנסיה וקרתה לא נכות/ אובדן כושר עבודה או סתם יצאה לפנסיה ופתאום הבינה שלא הפרישו לה כחוק (אני עוסקת בתחום- אם מישהו רוצה עוד מידע- מוזמן לפנות)

ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת../images/Emo45.gif

ואם הבנתי נכון, אז בשורה התחתונה אין מחוייבות לשום תנאים סוציאליים לעובד בשנה הראשונה, כי אם משנה שניה ומעלה. הבנתי נכון? עד היום(פחות משנה) עבדתי בין רבע משרה לחצי, במקום מסודר ללא תנאים ועם שכר מינימום. ואני מבינה שהם בעצם גם לא חייבים לי כלום נכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות לעצמי, כדי להבטיח לי קצת את העתיד?

ettt

New member
החל מ-1.1.08

מי שעבד 9 חודשים ברציפות אצל אותו מעביד- חובה על המעביד להפריש לו לפנסייה לפי השיעורים שנקבעו בחוק. לאחר שמעביד אחד קיים את החובה שלו ואת עוברת מעביד- על המעסיק החדש להמשיך את הפנסיה שלך אחרי 3 חודשי עבודה- אבל רטרואקטיבית החל מיום עבודתך הראשון. מעבר לזה חובה על המעביד לשלם לפחות שכר מינימום שעתי/חודשי וחבה עליו לשלם את בט"ל ולכות ממך את מס ההכנסה (ז"א לחייבך בסכום ולהעביר למס הכנסה) או שאת משלמת ישירות למס הכנסה (פחות נח לך לדעתי)

וואו זה באמת מסובך

עבדתי אצל 2 מעסיקים פחות או יותר בו זמנית האחד הפריש לי מהיום הראשון, עבדתי אצלו 3 או 4 חודשים כי זה החוזה שהיה לי איתו ואילו המעסיק השני שאצלו התחלתי כמה ימים אחרי, ואצלו אני עובדת עד היום (פחות מחצי שנה), לא מפריש לי כלום, אבל כמו שאני מבינה הוא חייב בגלל שהראשון הפריש? נכון? ואם אני עוזבת אותו ועוברת לשמרטף בביתי, האם הם צריכים להפריש לי, כי גם הם נחשבים ממשיכים?

ettt

New member
את לא ברורה לי

"האחד הפריש לי מהיום הראשון"- מה הפריש? לפנסיה? לבט"ל? בט"ל- תמיד היה חובה. אם מישהו לא מפריש עליך ב ט"ל הוא מטומטם כי אם יקרה לך משהו אצלו בבית- את תתבעי ותזכי פנסיה- רק מה-1.1.08. אם בתאריך הזה עבדת אצל מעסיק כלשהו 9 חודשים- הוא חייב לפתוח לך קרן פנסיה ולהפקיד אליה. אח"כ כשאת עוברת למעסיק חדש את לא צריכה להמתין 9 חודשים אלא מיידית חייבים להפקיד לך (את ההפקדה בפועל אפשר לבצע אחרי 3 חודשים אבל רטרואקטיבית מהים הראשון) אם את שומרת על ילדים מהבית- את נחשבית עצצמאית וצריכה לפתוח תיק בבט"ל, מס הכנסה ומע"מ- ואז כל הזכויות של שכירה לא רלוונטיות עבורך (גם לא פיצוייפיטורין ופנסיה)

לא לא, ברור שילמו לי ביטוח לאומי

אני לא עובדת בלי זה. התכוונתי שהמעסיק הראשון התחיל להפריש לי לקרן פנסיה, מבטחים או משהו כזה מהיום הראשון לעבודתי אצלו. סדר בבלאגן,,, אני לא מדברת על ביטוח לאומי, כי זה ברור! עבדתי אצל 2 מעסיקים בו זמנית. אחד הפריש לי והשני לא אצל זה שהפריש, אני כבר לא עובדת כי החוזה ביננו הסתיים אני ממשיכה לעבוד אצל השני האם השני צריך להמשיך? למרות שהתחלתי לעבוד אצלו במקביל לראשון? הראשון שני זה בגלל שאצל הראשון התחלתי כשבוע או שבועים לפני השני. אגב, אתמול הייתי בביטוח לאומי, ונאמר לי שאם אני שומרת על ילד אחד אני לא נחשבת לעצמאית כי המעסיק שלי הוא בעצם ההורים.י אני לחוצה בעיקר בגלל הפנסיה, כחד הורית (מבוגרת יחסית), אני דואגת מאוד למחר.

ettt

New member
מי שאמר לי בבט"ל הטעה אותך

מי שעובד מביתו נחשב עצמאי. בעיקר מול מס הכנסה. אם המעביד שלך הפריש לך פנסיה ע"פ צו ההרחבה לפנסיית חובה- גם המעסיק השני חייב להפריש לך. אבל ממה שנראה לי- הוא הפריש ל יותר ממה שהוא חייב (לפני הזמן ובסכומים יותר גדולים מפנסיית החובה) ולכן ה מעסיק החדש לא מחוייב לכך. אבל זה בלי לראות את הנתונים. חשוב שסוכן/יועץ מקצועי יראה את הנתונים הספציפיים שלך ויבדוק. אם את מהצפון אני יכולה לעזור בזה

אני מהגליל ומשלמת 25 שח' לשעה

למטפלת שאוספת את הילדים מהצהרון, אבל זה אצלי בבית. אל תשכחי שיש לך הוצאות נלוות כגון אוכל, חשמל, מים שאולי נראות זניחות אבל מצטברות בסופו של דבר. אני לא הייתי לוקחת פחות מ- 200-250 שח' ליום או 25 שח' לשעה שזה ממש סביר באזורנו.

למעלה