שלומי.

שלומי.

1. ברמה הטאקטית אין ספק שראוי היה להקשיב לבגין, הוא הבין לפני כולנו את טבעה המיליטריסטי של כנופיית טוניס. אך יחסו לסכסוך הוא - אני חוזר שנית - מופרך ופטרנליסטי. היום יותר מבכל זמן אחר ברור: ל-א י-כ-ו-ן ש-ל-ו-ם ל-ל-א 2 מ-ד-י-נ-ו-ת ל-2 ה-ע-מ-י-ם. ורצוי בגבולות 67. 2. מעניין אותי לדעת מהיכן הקרצת את עניין הערבים הפוסלים יהודים, לא שמעתי על זה ואודה לך אם תפרט. פסילה על רקע פרסונלי, אי התאמה תרבותית, היא איכשהו לגיטימית לפעמים. אם אני חי בישוב חילוני זכותי לסרב לכניסת אנשי ברסלב לישוב - מחשש שלאט לאט תהפוך השכונה לדתית. לכן אפשר פשוט להגדיר את אופיו התרבותי של יישוב במעיין "חוקה" שלו. אם בכך חפצו אנשי היישוב אין שום בעיות. הוגדר: הישוב יהודי. רוצים מסגד? במקום אחר. רוצים כנסיה? סעו לנצרת. לא פה. לגיטימי. מה שמעורר גועל הוא הנסיון להגדיר את המגורים ביישוב על בסיס מוצא, על בסיס אתני. ולא יעזור לך כמה שתכחיש - כשיש מאבק בין לאומים בתקופת המנדט וטרום המנדט זהו מצב אחד וכשיש מדינה בה (לכאורה) הערבים אזרחים שווים זהו מצב אחר לגמרי. 3. לא יעזור לך גם אם תגיד אלף פעם. לבן גוריון לא היתה מדיניות טרנספר, לא היתה. לא שלא נהנו מבריחת הערבים ומהאפשרות ליישב בבתיהם את עולי המזרח - אבל לגרש לא גירשו. לא, על כל פנים, כהחלטת ממשלה. שאזכיר לך מה אמר ז´בוטינסקי על ראש ממשלה יהודי וסגנו הערבי - ולהיפך? והרצל - הוא בכלל חלם על מדינה על בסיס אזרחי, להפוך את היהודים לעם ככל העמים במדינתם - ולא לעם שונא זרים לבדד ישכון בגטו מלא איבה כלפי כל מי שלא הוא.

shlomikli

New member
תיקונים...

1. בגין צדק ברמה הטקטית, אסטרטגית, וכל רמה אחרת שתספר עליה... מה שראינו זה ש: לא ייכון שלום כשהצד השני רואה שמתקפלים בפניו 2. בגלל חוסר הידע שהפגנת, אני אתעלם ממושגכ ה"הקרצת", ואספר לך מאיפה "הקרצתי" (ושוב, רצוי לחפש מקורות מידע נוספים לעלוני תעמולה של מרצ...). סנ"צ בדימוס ממשטרת ישראל רצה לבנות את ביתו בעיירה הבדווית תל שבע, ונמנע ממנו הדבר, בגלל "ניגודים תרבותיים". עתירתו לבג"ץ נדחתה על הסף, וזו ההוכחה לכך שערבים מונעים מיהודים לגור בקרבתם. כשלא יודעים, עדיף להיות מאופק... להגדיר יישוב על בסיס חילוני ולמנוע כניסת דתיים בגלל סטיגמה ש"הם יהפכו את היישוב לדתי" זה בסדר - אך למנוע זאת בגלל רקע אתני זה לא בסדר... אתה גזען, אבל הפוך, זה הכל... 3. 3. בן גוריון תמך וביצע טרנספר, והדבר מתועד בכמה וכמה מקורות ממלחמת השחרור. הוא צדק בכך, כי אחרת היה כאן רוב ערבי (שהיה פחות צדיק ממך ביחס לזכויות המיעוט...). אל תזכיר לי מה אמר ז´בוטינסקי על ראה"מ יהודי וסגנו הערבי, כי אז אני אזכיר לך שזה כל מה שאתה יודע עליו, ומסמך תעמולה המצטט 3 שורות של אחד מהפוריים בהוגי הדיעות של הציונות (אני קראתי כמה מאות מאמרים שלו, וזה עדיין אפילו לא עשירית מסה"כ התפוקה שלו), זה השתבחות בבורות... ערבים לא רק ברחו, אלא גם גורשו, כשהגירוש המתועד ביותר בוצע בלוד-רמלה, ע"י הפלמ"ח, שהוא כידוע הזרוע המבצעת של התנועה הרוויזיוניסטית... 4. הרצל חלם על מדינה יהודית-אירופית. אם היו אומרים לו שיגור לידו ערבי שדמתפלל חמש פעמים ושיהיה לו מסגד עם מורזין צרחני - הוא היה חושב אחרת, אבל מה אני יודע, הרצל היה איש מרצ, יחד עם ז´בוטינסקי ובן גוריון...

Charlie

New member
אני חייב להעיר כאן הערה ברשותכם

דב"ג לא נתן פקודה "רשמית", כהחלטת ממשלה, לגרש את הערבים. אך היו לא מעט מקרים, בהם דב"ג התערב כדי למנוע בריחה (נצרת) והיו מקרים בהם רמז על "עידוד לבורחים" (רמלה-לוד). כך או אחרת כיום דברים צפים ו"תכנית ד´ " של הפלמ"ח היתה למעשה טרנספר של ערביי א"י מתחום השטח שעליו היתה אמורה לקום מדינה יהודית וכן שטחים נוספים ששוחררו בשלהי מלחמת תש"ח. לגבי ז´בוטינסקי - כדאי לחלק את האיש לכמה תקופות: הוא החל בשת"פ עם הערבים (כפי שהזכרת, אלמונימי) אך כעבור מס´ שנים משנוכך כי לערבים מתחילה לקרום עור וגידים תנועה לאומית שאינה רוצה בנו כאן - שינה את השקפתו והחל מדבר במיליטנטיות על "קיר הברזל" וכיו"ב. סוף ימיו בגלות נטען כי החל מהרהר על העברת ערביי א"י לעיראק ולסעודיה. לגבי הרצל - הוא כתב כי מדינת היהודים בפלשתינה תהיה חוצץ בין אירופה הנאורה למזרח הברברי (ממש כך). כלומר אלמונימי, הרצל רצה להקים כאן אוסטריה דוברת עברית, ללא קשר לברברים שמסביבנו ואם זה היה תלוי בו, ואילולא שואת יהודי אירופה - כמה שזה קשה לקבל את זה - משפחתך של אביך לא היתה מתקבלת לכאן אילו ביקשה להגר למדינת היהודים.... אז אני לא ממליץ לצטט את הרצל... עד כאן. סליחה על ההתפרצות ובהצלחה לאלון חלפון.

מה טוב שיש מילואים....

כמה טוב שיש מילואים, כדי שמדי פעם הזיכרון יזכה לריענון קצר... כדי שתוכל לראות מעל גיבעה בשומרון את גוש דן כולו, לזהות בבירור את מגדלי עזריאלי וכל מגדל אחר ברמת גן... כדי שתוכל לדמיין את ילדיו של אלמונימי שלנו, או כל איוול אחר שעוד טוען בתוקף כי "לא יכון שלום בלי שתי מדינות לשני עמים", הולכים לבלות בשבת בצהריים באותו הקניון שבמגדלי עזריאלי... כדי שתוכל לדמיין חולית חמאס חמושה בקטיושות יושבת על אותה בגיבעה בשומרון, במקום כוחות צה"ל שיושבים עליה היום.... כדי שתוכל לדמיין את חברי החוליה מכוונים היטב את הקטיושות שלהם לעבר קניון עזריאלי... כדי שתוכל לדמיין (וזה קשה במיוחד) את גופותיהם המרוטשות של ילדיו של אלמונימי אחרי שטילי הקטיושה נחתו בדיוק לידם, בעודם אוכלים גלידה של שבת אחר הצהריים... כדי שתוכל לדמיין את תגובתו של אלמונימי בהלווית ילדיו, בעודו ממרר בבכי: "חטאתי, עוויתי, פשעתי ילדי, כשפעלתי למען מסירת שטחי ארץ ישראל לכנופיית מרצחים"... רגע, רגע, זה כבר יותר מדי. ברור לכולנו שאפילו גופותיהם המרוטשות של ילדיו לא יניעו שמאלן גאה כמו אלמונימי להודות בטעותו. כזה דבר באמת בלתי אפשרי לדמיין.

למעלה