שלומות

dima87

New member
שלומות

אני קצת בחדש בפורום ולא ממש בקיא בהלכותיו, אז אבקש מראש את סליחתכם אם השאלה הבאה יותר מדי בנאלית, אני פשוט ממש פעור בנושא. לגבי התואר הכפול בהנדסת חשמל ופיזיקה בטכניון, שוק העבודה היום קורץ לבוגריו? היוקרתיות המשתמעת באה לידי ביטוי בשטח (במציאת עבודה, משכורת, תנאים)? ומה הצפי לשנים הבאות, השיא כבר מאחורינו או שעדיין לא רואים את הסוף? :)

pixiER

New member
למה?

זהו מנהג ישראלי מאד, לעשות תואר כפול, כאילו שתואר אחד, התמחות אחת לא מספיקים. רק התואר בהנדסת חשמל מספיק קשה ועמוס לבד, למה לצרף לו תואר נוסף? האם זה יתן לך יתרון כלשהו? על זה אין לי תשובה...

dima87

New member
אני חושב שכן

לפי השקפתי (ואני מודה שהיא צרה במידה מסוימת) התואר הכפול מקנה לי מצד אחד את הידע המעשי כמהנדס חשמל ומצד שני ידע תיאורטי נרחב כפיזיקאי. אם אני הייתי מעסיק, בהחלט הייתי מעדיף להעסיק מישהו עם תואר כפול על פני מישהו עם "סתם" תואר בהנדסת חשמל. ומעבר לזה, יש לי רצון עז לעשות תואר גם במקצוע מדעי פרופר. אפשר לומר שהפיזיקה זה "בשביל הנשמה" והנדסת חשמל זה "בשביל בפרנסה". על כל מקרה, אני כבר די סגור לגבי המקצוע, אבל אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לשאלה המקורית שלי.

Treker

New member
אם הייתי מעסיק שמחפש מישהו

עם שני תארים כמו שלך או תואר אחד + ידע נוסף, לך היה יתרון. לעומת זאת, אם לא הייתי צריך אחד משני התארים שלך, אתה נכנס לקטגורית ה- OVER QUALIFIED - כלומר, יותר מדי כישורים לצרכים של המעסיק, דבר שיתבטא לרוב בדחיה עקב החשש לדרישות שכר גבוהות מדי או סתם חשיבה שאתה תמצה את התפקיד מהר מדי מוקדם מדי.

למעלה