שלומות

תנופה1

New member
שלומות

בן 25, גר לבד, והגעתי אמש לאחר שיחה עם חבר למסקנה שיש לי חדרה חברתית.
מעולם לא ידעתי שיש לי את זה, תמיד חשדתי שיש בעיה כלשהי של ביישנות או חוסר ביטחון, עכשיו אני יודע שיש לזה הסבר ופתרון.
בין אם זה החשש לקבל הזמנות לאירועים ולפגוש את "כולם", או בין אם זה ישיבה עם חברים, הייתי בטוח שזה בסדר שאני בחלק מן החבורות "השקט" שבחבורה. אבל למעשה זה לא אני. יש לי דברים לומר שאיני אומר, במקום זה אני מריץ יותר מדי מחשבות בראשי.
כשאני יוצא עם בחורה בפעם הראשונה, אני מתעלה על עצמי, ולרוב הפגישה נמשכת זמן רב ואין שתיקות מיותרות, אך בסוף, גם לאחר שאני חש ברצון הצד השני, אני חושש מהאינטימיות של הנשיקה הראשונה. מהחיבוק האחרון. לרוב לפגישה השנייה, גם אם אני ממש רוצה, אני לא נותן לזה הזדמנות בגלל החשש מהרגעים האינטימיים.
הגעתי למסקנה שהחרדה הזו מנעה ממני כל כך הרבה דברים בחיי, מי יודע, אולי כבר הייתי נשוי? אולי כבר הייתי מסיים ללמוד? אולי הייתי נהנה ממקום העבודה שלי?
למעשה, גם חברים טובים שלי, באחד על אחד, מדי פעם אני מתחיל להריץ לעצמי מחשבות "אולי אני משעמם אותם?" "אולי הם כאן איתי מחוסר ברירה?".
אני מקווה לטוב. יהיה טוב.

Lichy87

New member
וולקאם

כל המחשבות האלו שתוקעות אותך או מונעות ממך לעשות או להגיד דברים שאתה באמת רוצה, באמת מאפיינות חרדה חברתית.
עם זאת נשמg שבסך הכל אתה מתפקד. גר לבד, עובד, יש חברים, יוצא לדייטים. אתה כן מתמודד עם דברים ביומיום למרות הקושי.
יכול להיות שאם קיימת חרדה היא לא גבוהה ואני מאמינה שעם גישה נכונה תוכל גם להפחית אותה.
אם אתה מרגיש שיש פה משהו שבאמת מונע ממך לחיות כמו שהיית רוצה ואתה מעוניין לשנות את זה, הייתי ממליצה על כמה פגישות טיפוליות של CBT, זה טיפול פסיכולוגי מאוד ממוקד ומעשי שבו אתה לומד לזהות את כל המחשבות שמפעילות את החרדה וההימנעות, לומד איך לתקן אותן לאט לאט, וגם לומד איך להתמודד בהדרגה עם מצבים שאתה נמנע מהם.
הטיפול קיים באופן פרטני או קבוצתי.
אפשרות נוספת היא פשוט לקרוא על הנושא של חרדה חברתית, להבין את זה יותר לעומק, מה זה המחשבות האוטומטיות האלו ואיך אפשר לשנות אותן. יש קצת מידע פה בפורום ב"כלים ומידע" וגם יש את הספר "בוחרים להרגיש טוב" שאמנם מתייחס לדיכאון אבל נותן טיפים מעשיים שרלוונטיים גם לחרדה חברתית. הרבה ממליצים עליו
&nbsp
אז לגבי ה"מקווה לטוב" זה משהו שיש מה לעשות לגביו

למעלה