שלומות לכולם

epsilonita

New member
שלומות לכולם

קיבלתי ליצור תוכנית ב-C שמקבלת זווית במעלות או רדיאנים (בהתאם לאות שבאה אחרי המספר D רדיאנים, R למעלות) ומחשבת בהתאם את הרדיאנים או המעלות של מה שהיא קיבלה וכן את הסינוס והקוסינוס. 1. אז ראשית הגדרתי (include) באילו ספריות אשתמש: STDIO ו-MATH 2. הגדרתי PI כמובן ב-define 3. הגדרתי משתנים מסוג char ו-double מה הלאה? אני מציינת ש: אסור לזווית להיות שלילית, והאות חייבת להיות או D או R.

עידו123456

New member
הממ...

כמה דברים: M_PI הינו משתנה קבוע מסוג double בסיפרייה math. הפונקציות sin ו- cos עובדות על ערכים ברדיאנים (ומשתנים מסוג double). המשוואות למעבר בין רדיאנים למעלות (בזווית theta): (D2R => theta*(M_PI/180 (R2D => theta*(180/M_PI אז את קולטת את המשתנים לתוך char ו double, דואגת שיהיה לך יצוג של המשתנה ברדיאנים, מציגה את הסינוס, את הקוסינוס של המשתנה (החישוב נעשה על היצוג הרדיאני) ואז מציגה את הרדיאן/מעלה, שאלות?

epsilonita

New member
כן בטח, תמיד יש לי שאלות

אז ככה: 1. קולטת משתנים כלומר: scanf??? ולתת התניה שהוא ה-scanf חייב להיות שווה ל-2 הרי הוא קולט מספר ואות 2. איך אני דואגת לייצוג ברדיאנים?
תכנות זה לא אני

עידו123456

New member
אני מקווה שזה עובד...

מזמן לא נגעתי ב- c שאינו ++ 1.
char c; double d; printf("Please enter a char, and a double\n"); scanf("%c %lf",&c,&d);​
2. תבדקי מה קיבלת, אם קיבלת R, סבבה, תכניסי אותו למשתנה temp, אם קיבלת D, תכניסי לtemp את היצוג ברדיאנים של הזוית שקיבלת (לפי הנוסחא) כעת את הפעולות של sin ו cos בצעי על temp.

למעלה