שלום

גן חיות

New member
שלום

אני אורחת מפורומים אחרים. בין היתר, אני עובדת במסגרת הוסטל לנפגעי נפש כאחראית על פינת החי ו"חוג חיות". אחד הדיירים שאל השבוע: "אמרו לי שסוסי פוני הם נשכנים. יותר מסוסים "רגילים". האם זה נכון?? אם כן, מדוע??" לא ידעתי לענות לו. אולי מישהו מכאן יכול לעזור?? תודה

הוא צודק בגדול

והסיבה היא שהרבה פעמים פונים לא ממש מקבלים אילוף וחינוך מסודרים בגלל גודלם.

dixie chick

New member
באופן כללי יותר "רעים"

גם נשכנים גם בעטנים אנשים נוטים לזלזל בגודלם ולהניח שמכיוון שהם "קטנים וחמודים" הם בוודאי לא מזיקים אבל לסוסים האלה יש את אותו מוח ואותו דפוס התנהגות כמו של אחיהם הגדולים יותר, ולכן הם אולי קטנים, אבל הגודל הפיזי שלהם ממש לא משנה את אופיים, כלומר כן הם קטנים יותר, לא הם לא חמודים יותר זה עלול לגרום לפעמים להטרדות שהם אינם מוכנים לעמוד בהם (משיכות והצקות של ילדים קטנים, שליחת ידיים וכ'), הורה או אפילו תינוק שנרתע מגודלו של סוס גדול לא בהכרח ירתע מגודלו של פוני, והחירות הגדולה יותר שהאנשים האלה נוטלים לעצמם בהתעסקות עם הפוני עלולה לעלות להם ביוקר.

גן חיות

New member
תודה למגיבים

עזרתם לי מאד. והסיבות אפילו מועילים לי מאד מבחינה טיפולית.

גן חיות

New member
אז ככה

המקום בו אני עובדת דוגל בשיטה קוגניטיבית -שיקומית. זאת אומרת], מלמדים את הדיירים להפעיל את השכל וההיגיון כדי להתגבר על בעיות(זה לא תמיד עובד). עכשו], לדוגמה - ההוא ששאל מדוע סוסי פוני נושכים ? יודע שהם מסוכנים. אבל הנה, לפי מה שהסברתם, הם לא יותר מסוכנים מסוסים "רגילים" אלא בגלל הדימוי שיש לנו שהם קטנים וחמודים ולא מסוכנים לא טורחים לאלף או מתייחסים אליהם בצורה לא נכונה. זה מקום טוב להפליג לנושא "התמודדות עם סטיגמה" או "חינוך" או "תיאום ציפיות" או "בדיקת מציאות". עצם העובדה שהדייר טרח לשאול ובקש שאברר בשבילו - סימן מעודד לגבי מצבו. שוב , מודה לכולם.

למעלה