שלום

כמה מכניקה דרושה לו לאדם?

ספרי כללים כוללים לא רק מכניקה, אלא גם הסברים והדגמות בנוגע למשחק תפקידים מהו. לשחקנים מתחילים וצעירים, מה שלא כתוב - לא קיים. כששיטה מסויימת מכילה המון כללים פרטניים לקרב (הנזק שחרבות עושות בקרב, ההשפעות של מוסיקה על קרב, לחשים בקרב וכו') ועל ההשלכות של קרב (מקבלים נקודות ואז מתחזקים ויכולים לנצח בעוד קרב) בעוד שההתייחסויות שלה לכל נושא אחר שואפות לאפס - זה אומר משהו. דרך להשיג יותר כסף ע"י כתיבת מכניקות חדשות? כנראה שלא - מי שמנסה להשיג יותר כסף כותב ספרי הרחבה לק20 עם עוד כללי קרב. אבל שוב, אתה כרגיל מדבר על שיטות שבחיים לא ראית או קראת או שיחקת...

Serpent Axis

New member
הוא רפרף בספר של Vampire

ושיחק פריזבי עם הספר של Stormbringer. אז עד כמה שזה שווה - הוא ראה שיטות אחרות. לא יודע אם הוא באמת קרא... מצד שני, לניק גם אין הרבה זמן להקדיש להיכרות עם שיטות אחרות מעבר לרפרוף ופריזבי.

Serpent Axis

New member
נ.ב - הוא מעולם לא טען שהוא עצמו קרא אותן

מלכתחילה, רק שהוא שופט לפי מה שהוא שמע עליהן מאנשים אחרים שקראו אותן. אבל זה לא תמיד טוב לסמוך על מה ששומעים מאחרים, במקרה שלי למשל, כולם יכולים לשמוע אותי אומר שVampire: The Requiem לא שווה פרוטה ושWerewolf: The Apocalypse נועד למאנצ'קינים מנודים שמחפשים משחק בו אפשר לכסח דברים יותר מבמו"ד.

Serpent Axis

New member
(כפתור דפוק... קטע לי הודעה באמצע)

המשך: זה לא אומר שהמשחקים האלה באמת עד כדי כך גרועים, רק שככה התרשמתי מהם כשקראתי חלקים מחלק מהספרים שלהם ושיחקתי עם מי שמשחק בהם.

The Evil Rabbit

New member
אם...

אם V:tR לא שווה פרוטה למה אתה קונה את ההרחבות שלו במבצע כל כ"כ?

ogmios

New member
הם ממש כבדים

כמעט הספרים המושלמים לשמש כמעצור לדלת. טוב, נו, אחרי מו"ד.

Serpent Axis

New member
מכמה סיבות

בוא נבהיר משהו קודם: אני מאוכזב מVampire: The Requiem, כשחקן "ותיק" (כלומר, מי ששיחק בVampire: The Masquerade והכיר את המשחק לפני יציאתו של V:tR). אני אסביר את האכזבה הזו אחר כך. אני מעריץ של הגלגול הקודם של V:tR - אחת הבעיות שיש לי עם הגלגול הנוכחי היא המחיר של הספרים, אז אם מורידים את המחיר ואני יכול כעת לקנות שישה ספרים במחיר שמקודם היה נותן לי ספר אחד או שניים כאלו, למה לא? אני נותן למשחק הזדמנות למשוך את עצמו הלאה ולהוכיח את עצמו ואני רוצה להכיר את המשחק יותר לעומק אם אני הולך לתת לו את ההזדמנות הזו. חוץ מזה, מה קרה ל"דע את האויב"? אם אני הולך לתת ביקורת שלילית על משהו, לפחות שזה יהיה משהו שאני מבין בו. מאחר שאני מאוד לא מתרשם מאנשים שמבקרים לשלילה משחקים אחרים ובפה מלא מודים שמעולם לא פתחו את ספרי המשחק אלא "שמעו מאחרים ש..." או "שיחקו עם כמה אנשים פעם".

Serpent Axis

New member
מה בנוגע למקרים בהם

שחקן שהנו אדם בעל כישורים חברתיים ממוצעים ולמרות שיש לו עניין בדברים האלה, לא מבין הרבה בתככים ופוליטיקה, בוחר לשחק מרגל כריזמטי והסיפור מביא אותו לאירוע רשמי בו עליו להתנהל בצורה שנחשבת מעודנת בעיניי אנשי התרבות הרוסיים, השר הגרמני, הגנרל הבריטי והנציג של יפן, בזמן שהוא מנסה לחלוב מכל אחד מהם פיסות מידע מבלי שהם ישימו לב? כל הרעיון הוא בהחלט לשחק את זה במקום לגלגל קוביות ולערום מספרים כל הערב, אבל מה בנוגע למצבים האלה? השחקן מתאר כיצד דמותו מתכופפת מעט כדי לנשק את ידה של אשת הגנרל, אבל הוא כרגע ביצע פריצה לא קטנה של נימוסין. ההתכופפות שלו הייתה מאוד אנאכרוניסטית ולא בהכרח משעשעת והשחקן לא היה מודע לדבר נוסף שהדמות הייתה אמורה לדעת - שהוא לא מצופה לנשק את היד עצמה של הגברת, אלא באוויר מעליה. מה אם בזמן השיחה עם הגנרל והשר הגרמני הוא מצופה לדבר ולהבין בנושא ששניהם שקועים בו כרגע - שקשור לכל מני דברים שנשמעים כמו ממבו-ג'מבו פוליטי-כלכלי לשחקן, שמתעניין יותר בלהשיג את אותו מידע תוך כדי השיחה - והשחקן מעוניין שהדמות תדבר באופן חלקלק ותגיד משהו פסבדו-פואטי שיעורר וישעשע את בני שיחתו בזמן שהוא "משמן" את היחסים ביניהם כדי לגרום להם להרגיש יותר בנוח איתו "ולהוריד את המשמר" מהלשונות שלהם? מה אם הדמות היא פרופסור לביולוגיה או כימיה בעוד שאני עצמי לא בעל הבנה שמגרדת את רמתו והדמות שלי אמורה לנחש איזו השפעה תהיה להתערבבות שני החומרים האלה על הרצפה ואם זה באמת יצית את המעבדה או יפזר באוויר משהו שיגרום לי לסחרחורת?

למה לכתוב מחדש שיטה שקניתי?

למה אני צריך לקנות שיטה יקרה ולא-מתפקדת ואז לכתוב חצי ממנה מחדש כדי שהיא תעשה מה ששיטות אחרות עושות בצורה פשוטה יותר ובפחות כסף? לשנות חוקים וכללים אני יכול לעשות גם בשיטות שפחות מפריעות בתהליך ושספר הכללים שלהן לא מאיים עלי כל שישה עמודים בממוצע שהוא נוצר עם איזון עדין מאוד בין כל הכללים שלו ושאוי ואבוי אם אני אהרוס אותו.

DDN

New member
שיטת בסיס

שבנוייה על רעיון שהקוביה העיקרית בו הוא ק20. כלומר, כדי להצליח, אתה תמיד צריך לזרוק 20 ולהוסיף/לחסר מתאם כלשהו. הבסיס הזה משמש לא רק למשחקי מו"ד (פנטזיה) אלא לכל דבר.

לא בהכרח

מדובר בעיקר בספר תוכן גם במקור - מערכת החוקים היא מושאלת ולא נעשה בה יותר מידי שימוש במסגרת ספר הכללים של דלתא גרין המקורית. אם מצב עניינים זה נשאר גם בגרסה החדשה, אז למה לא? אם התוכן העלילתי הוא אותו תוכן, הנתונים השונים הם לא כזו בעיה. אבל אני מניח שאני אוותר עליו אם יעשו שם את מה שעשו בגירסת הק20 המזופתת לקריאתו של קת'ולהו, שאין שום קשר בינה לבין המשחק המקורי. במקום חוקרים אנושיים ונורמליים קיבלנו דמויות מו"ד שעולות בדרגה, מתחזקות בנק"פ, ובשלב מסויים יכולות לפרק במכות עמוקאי ממוצע, כשעל בדיקות שפיות אין מה לדבר - למה שהברברי, אה, אופס, חוקר, בדרגה 12 יצטרך לסכן את שפיותו בהתקלות עם איש דג בדרגת אתגר 4? קת'ולהו ק20 היה משחק נהדר למי שגמר להרוג את כל המפלצות באסופה של מו"ד ורוצה להרוג מפלצות חדשות, אבל לא למי שחיפש את האווירה המקורית.

למעלה