שלום

BlindSide

New member
שלום

אוליי חלק מכיריםא אותי ואוליי לא אני מקווה שזה פורום שאלות פתוח ולא דיקטטורה פה כדי שאני אוכל לשאול שאלות אני לא מבין מה הקטע בפציציזם. הרי יצר הרע טמון ברוב האנשים ויש כאלה אשר מקצינים אותו ומבצעים אותו בצורות ברורות כמו רצח.. עכשיו לשאלתי. פציפיזם זוהי דרך חיים. אני לא מבין איך אתם מסוגלים לחיות בישראל ולא לשרת בצבא. הרי אם אתם טוענים שהצבא הוא אלים אז למה לחיות בארץ ע"פ אידיאולוגיות עדיף להיות זרוק במדינה אחרת ולא להיות במדינה של רוצחים נכון???? אז אשמח לקבל תשובה

אולי תעבור למקסיקו?

המטרה היא להפוך את החברה שאת חי בה לחברה פסיפיסטית ולהפוך את הסביבה שלך לפסיפיסטית ולנהוג בפסיפיסטיות בכל מקום וסיטואציה שאתה נמצא וזה רלוונטי לגביו. כל העניין הזה של לשלוח פסיפיסטים או כל מתנגד אחר לחול זה קטע דמגוגי של לנסות לעשות דה-לגיטימציה לעניין - "אתם מחוץ לטווח הלגיטימי בחברה שלנו אז לכו למקום אחר ששם אולי אתם כן". אני לא בוחר איפה לגור לפי מה שאנשים שאני ממש לא מסכים איתם חושבים.

BlindSide

New member
אוליי תעבור למקסיקו...

אהבתי את ההשמצה בכל מקרה אני חייב להגיד שאתכם או בלעדייכם המדינה תסתדר וחבל שזו ההתנהגות שמפגינים פה. רואים שאתם ללא רמה או לפחות זה שהגיב לי

ישראל היא לא מדינה של רוצחים

לשאלתך ידידי, לדעתי, יצר הרע אינו טמון ברוב האנשים, אני מאמין שרוב בני האדם לא רעים מטבעם, נטיה לרוע הוא דבר שנרכש בנסיבות מסויימות. כשאתה חי בחברה מדכאת שמשדרת לך רוע, רכושנות, ניצול וכו', מן הסתם שברוב המקרים הערכים האלו ישתלבו באישיותך בצורה כזאת או אחרת. המטרה שלי כהומניסט היא לנסות לשנות את המצב ולא להסכים עם מצב מחפיר שכזה וכמובן שלא לראות אותו כמובן מאליו, שכן אני מאמין שיש לא לתת יד לערכים האלו. מבחינת פציפסטים, שירות בצבא הוא שחיקת כל העקרונות הנ"ל כשהם מאמינים שקיימת דרך אחרת ויותר טובה. אתה יותר מוזמן לקרוא קצת כאן, בלי ישר לשלול תאוריות שרבים וטובים האמינו ומאמינים בה. שיהיה לך יום שלום!

BlindSide

New member
אוקיי יטש משהו במה שאתה אומר

אבל אני חושב שלי יש יותר מה להגיד בנושא הזה מאשר לכם....אני נתתי 3 שנים בתור לוחם למען המדינה שאני אוהב אותה אני ראיתי את כל הצדדים. ערבים. מחבלים. הרג וסיכול ולכן אני חושב שאני בנוי לדברים שאני אומר ולא סתם נותן תיזריות לאוויר. אכן קראתי את מה שרשמתם ורואים שיש פה אנשים שרושמים בגילאים צעירים שזה לפי דעתי לא נכון לעשות. אלב אחרי הכל זהו פורום :) בכל מקרה מה שאני אומר זה שאנחנו צריכים להגן על עצמנו ואתם צריכים להגיד לי תודה כי אחרי הכל את העולם לא משים ב-3 שניות ואם כל פעולות צה"ל יפסיקו ויתחילו להביא עזרה הומוניטרית לרשות המחבלים לא יפסיקו גם.... המחבלים הם הזרוע של הרוע בעולם וצריכים לנמק את הזרוע הזו... מי שימצא דרך להתחיל את הפרוצדורה יהיה בנאדם יותר חכם ממני ויותר חכם ממכם.. אז יאאאאלההההה אחריי לצנחנים עם השק פתוח:) *כל הנאמר להנ"ל מלווה ברוח טובה ובכוונה שהכל בהבנה

הטרור לא יפסק בשנייה

ולפי דעתי סביר להניח שתמיד יהיה טרור, תמיד יהיו קיצוניים משתי הצדדים שלא יושיטו יד אל השלום. הצד היהודי והצד הערבי שכן מעוניין לחיות בשלום ובבטחון צריך לדאוג שאנשים קיצוניים מהסוג הזה לא יהיו בעמדות כוח וכמובן שכל צד ילמד למנוע את הטרור הפנימי שיוצא ממנו. כי במצב כיום, שתי הצדדים משתמשים בטרור כדי להשיג את מטרותיהם, דבר שמוביל למעגל דמים מתמשך וקטלני. אנחנו, היהודים והערבים, צריכים לחנך לדו קיום על מנת שנוכל לחיות ביחד. מעולם לא ראיתי ביה"ס אחד ששילב בתוך מערכת השעות שלו שיעור "דו קיום", לדוגמא: שעה שבועית שתוגדש למפגש בין ערבים ליהודים. חינוך נכון יכול מאד להועיל הרבה יותר מ"הנשק הנכון". מאד מקווה שגרמתי לך לחשוב קצת! יום נעים!

BlindSide

New member
אני חושב תמיד זה למה אני מדבר איתך:)

לפי דעתי אתה חי בבועה מסויימת...אתה באמת חושב שאם ערבי לא ישים בעמדת כוח איזה קיצוני לא יקרה לו כלום??? הוא יקבל יריה לראש... אתה צריך לראות כמה סרטים יש על עריפת ראשים לאנשים כאלו...אני ראיתי 3 . החינוך הערבי לימד את הילדים ואת הדור של עכשיו להיות טרוריסטים ע"פ אמונות לא נכונות של מוחמד. זאת אומרת שניצלו את הקוראן למלחמה ולא לשלום וזה מה שמלמדים שם בקוראן,שלום. לגבי דו-קיום. זו המילה הכי טיפשית ששמעתי. כי הרי אם אני ואתיופי יושבים על לאפה...אז מה? יש דו-קיום?? לא. בנאדם זה בנאדם נקודה. יש פשוט שנאה בין עמים ודו קיום מפצלת את זה יותר.... בוא אני אתן לך נקודה אמפירית על המצב. אם לדוגמא מישהולבן רוצח אתיופי הוא ישר יהיה רוצח נכון?? ולפי הדו-קיום המדובר הוא גם יהיה גזען... אז זה לא נכון אני מאמין שבני אדם שווים ולא צריך לקטלג בקטע זה.. בקשר לטרור היהודי. אין דבר כזה אם יתנו יד חופשייה למתנחלים ולאנשים כהנה,אז היית רואה מה זה טרור אני יוצא לטובת מדינת ישראל באופן גורף ואומר שהיא יודעת איך לדאוג לסדר מדיני פנימי במדינה. הא ושיהיה יום נעים:) נ.ב בדדקתי קצת ואין את זה במערכת חינוך כי הילדים הם מין טבולה רסה כזו ולא צריך לתת להם עמדות של דו קיום. הרעיון הוא שהם ידעו לבד שצריך דו קיום. כי אחרי הכל יש להםן חשיבה משל עצמם והם יכולים לקחת את זה לכמה צדדים. אני גם חושב שזה לא נכון לעשות דבר כזה.

מילא אם היית טוען למערכת חינוך אובייקטיבית

נניח ולא צריך לחנך את הילדים לדו קיום, שאגב גם אם זה יש לי בעיה, אבל בהמשך. אז נניח.. זה אומר שגם לא צריך לחנך להשנאה, נכון? אה לא, סליחה, התכנים שאנחנו נבחנים עליהם בבגרות בהיסטוריה הם מאד אמינים ואמיתיים ובכלל לא מתארים צד אחד של המטבע. נו באמת. ובקשר לחינוך לדו קיום? זה הרי צחוק לא לחנך לזה. כי מערכת החינוך יכולה לזיין תשכל כמה שהיא רוצה על סובלנות ואיכפתיות ולא להיות הישראלי המגעיל ומצד שני להגיד שילדים הם טבולה ראסה ולא לחנך אותם לדו קיום? מה סובלני יותר? ולא, דו קיום זה לא הפיכת הלבן לגזען. דו קיום זה בכלל לא להזכיר את זה שהוא היה לבן והוא אתיופי. דו קיום זה הבנה ושיתוף מתוך הכרה בשונות אחת של השני. ויומטוב וכאלה.

למעלה