שלום

abenda

New member
שים לב שבהתחלה אמרת "ובדרך הם מחליפים

הרבה מקלות" ואח"כ "לא מחליפים מקל כל שבוע". אני חושב שמכיוון שאת המקל הראשון הוא כן יחליף, שווה לקנות משהו באזור המאתיים לשחק איתו וע"י כך להבין יותר טוב מה הצרכים שלך (את זה קשה לעשות באינטרנט). אני בשלב שאני מנסה להבין מה ההבדלים בין מקלות באולם (משקל וכד') ואיך זה משפיע על המשחק שלי ואני בטוח שזה תהליך שלוקח זמן ולא רק לי. חבל להוציא הרבה כסף על מקל שיכול להיות מעולה אבל אחרי כמה חודשים אתה רואה שהוא לא מתאים לך (וזה דברים שמגלים רק אחרי הרבה משחקים).

9ball master

New member
כך בחשבון...

שמדובר לרוב בתהליך ארוך... לא מחליפים מקל כל שבוע, אבל כן מחליפים מקל מדי פעם, פרק הזמן תלוי באופי השחקן, שחקן שמעוניין להתנסות כמה שיותר ואולי ליצור אוסף יקנה מספר מקלות כל שנה (אני מכיר כאלו שקונים מקל חדש באלפי דולרים כל שבועיים...) לעומת זאת שחקן שכל מה שמעניין אותו זה הביצועים בשולחן יחליף מכל פעם בכמה שנים. אין סטירה בין מה שאמרתי. הקנייה הראשונה היא לרוב הכי קשה, אבל צריך להבין את ההבדל בין שחקן שקונה מקל כי בא לו, כי הוא רוצה לעשות דאווין על החברה או סתם על מנת לחסוך את החיפוש האין סופי אחרי מקל מועדון נורמאלי, לבין שחקן שקונה מקל כי הוא לוקח את המשחק ברצינות. לגבי הסוג הראשון, בלב קשה אני אומר שיקנה מה שבא לו, ברוב המקרים מדובר באנשים שיודעים הכל הכי טוב ואין טעם לייעץ להם בכל מקרה... לגבי הסוג השני, קנייה נכונה יכולה להביא למצב שהשחקן יהנה מהמקל למספר שנים רב לעומת קנייה לא נכונה שתגרום לאכזבה וקנייה נוספת תטך פרק זמן קצר יחסי. אני אישית מאמין שניתן להתרגל לכל מקל שהוא כשזה מגיע לרוב הפרמטרים, אמנם מקל מסויים יכול להרגיש מושלם כבר במכה הראשונה אבל ניתן להתרגל לכל מקל, העניין הוא שמקל איכותי יתן תמורה טובה יותר לאורך זמן מכל הבחינות וזאת הנקודה שאני מנסה להתמקד בה.

MikeyS1

New member
לפני כמה שנים...

הוא גם היה מקום 33 באירופה מתוך 128 ....

9ball master

New member
בוא לא נגזים....

אם כל הכבוד והחיבה שיש לי למר ויצמן היקר.... דויד מעולם לא לקח אליפות פול רשמית בארץ, הוא סיים שלישי באליפות הארץ ב 9ball ב 2005 באליפות אירופה בפול בשנת 2006 בקטגוריית ה 9ball הוא הגיע לשלב 32 האחרונים והפסיד (עדיין הישג מכובד בהחלט). זה עדיין לא מדרג אותו במקום 33 באירופה... זה שהוא משחק עם מקל של O'MIN עדיין לא הופך אותו למקל טוב בצורה אוטומטית ולא שאני אומר שמדובר במקל רע, אין לי דעה לגבי המקל כי לא ראיתי אותו ולא שיחקתי איתו...

MikeyS1

New member
לא אמרתי...

שהוא מדורג 33 באירופה , הוא הגיע למקום 33 מתוך 128 משתתפים... לגבי המקל , טענתי הייתה שלא צריך מקל ב2000$ כדי להגיע להישגים , גם מקל ב800 ש"ח עושה יופי של עבודה ואפילו שהוא טיוואני ולא אנגלי.

9ball master

New member
תיקון קטן...

ראשית טעיתי בכך שאמרתי שהוא הגיע לטופ 32, הוא לא, היה חסר לו ניצחון אחד.... להגיד שהוא סיים במקום 33 זה קצת מטעה כי היו עוד 32 שחקנים באותו מקום.... (כל מי שהפסיד בסיבוב שקדם) יותר נכון להגיד מקום 33-64 וזאת מתוך 125 שחקנים (לא שאני קטנוני או משהו... ;-ׂ) ) אם תקרא שוב את ההודעה שלך אז מה שמובן ממנה זה שהוא היה מדורג 33 באירופה... אתה צודק במאה אחוז, אין צורך במקל של $2000 להגיע להישגים, אפשר לעשות זאת גם עם מקל של $100, שתי דוגמאות טובות דווקא מענף הפול הם אליסון פישר וארל סטריקלנד שבמשך שנים ארוכות קיבלו חסות של cuetec והגיעו להישגים הגבוהים ביותר ב 10 שנים האחרונות עם מקל שעולה בין $100 ל $150 (ארל כבר לא משחק עם cuetec אבל זה סיפור אחר...) אבל מה שאתה לא יודע זה שארל היה מגיע לתחרות עם שתי תיקים, 3 מקלות ו כמעט 10 שאפטים.... (וזה מה שהוא היה מביא איתו למשחק, לך תדע מה יש לו במלון...) מה שאתה לא יודע זה שהוא היה צריך להחליף שאפט כמעט כל משחק מסיבה זאת או אחרת וזה סבבה כל עוד אתה אלוף עולם 5 פעמים ומקל סטוקים של ציוד בחינם.... אבל השחקן הממוצע לא מקבל חסות מאף אחד, והשחקן הממוצע בארה"ב קונה מקל אחת ל 10 שנים, השחקן הממוצע בארץ קונה מקל פעם בחיים (אם בכלל) אז אם קונים מקל אחד, רצוי שהוא יהיה באיכות וברמה גבוהה. בתמונה המצורפת אתה יכול לראות שתפסתי את ארל עושה משהו שאף שחקן מקצוען לא מרגיש צורך לעשות אבל ארל עשה זאת כמה פעמים בכל משחק שראיתי אותו וזה לבדוק שהמקל ישר.... אמנם קיבל חסות אבל הוא לא בטח במקל שלו... והוא גם החליף שאפטים כמה פעמים באמצע משחק...

shai Eisenberg

New member
לגבי ארל.........

אמרת שהוא משחק עם מקל שונה היום. אם מה הוא משחק ולמה? אם אני לא טועה, CUETEC היו ספונסר שלו מעל 15 שנה.... תן את הסיפור "המלא". תודה

9ball master

New member
ברוך שובך...

לארץ ולפורום, איך היה באליפות אירופה? cuetec נתנו חסות לארל ב 17 שנים האחרונות, מ 1990. השנה החברה נקנתה ע"י חברה אחרת (imperial international) והחליטה שההתנהגות הדוחה של ארל בזמן האחרון לא מתאימה להם והיא פוגעת במותג ולכן הוא פוטר. מכה דיי רצינית לארל כי הוא היה מקבל מלבד ציוד גם משכורת של $30,000 בשנה עבור לבישת הלוגו וייצוג החברה בכנסים וארועים שונים. כמובן שארל הוא לא מאלה שסותמים את הפה והיה לו מה להגיד בעניין וטען שאנשי אימפריאל מעולם לא אהבו אותו ובלה בלה בלה.... כמו כן הוא גם פתח את הפה על רמת המקלות שלהם, ובמילותיו שלו:
"I can't get any better with that cue anyway, if they made a better cue, I'd still be winning. But I was handicapped with that cue. I was 2-ball disadvantage against a guy like Mika Imonen playing with a good wood cue."​

good wood cue

יכול להיות שלא הבנתי נכון אבל האם הוא מתייחס לטיב העץ שהחברה השתמשה בו או לשימוש בעץ עצמו? כלומר השימוש במילה wood לא הכי ברור לי כאן אם הוא מתכוון ל-מקל מעץ באיכות גבוהה או ל-מקל באיכות גבוהה העשוי מעץ קיצר המקלות של cuetec עשויים מעץ וזהו נכון?

9ball master

New member
המקלות של cuetec

עשויים עץ אך מצופים בפיברגלס (כמו שמקלות הטיטניום והגרפיט מצופים גראפיט או שילוב של גרפיט עם טיטניום) הציפוי מגן על המקל מפני חבלות קלות וכשהם יצאו לראשונה הם יועדו עבור השחקנים המתחילים שלא יודעים כיצד להגן על המקל שלהם. החיסרון של הציפוי זה שהוא לוקח חלק גדול מהרגש שהעץ מעביר והוא גם מאד רועד יחסית למקל מעץ ללא ציפוי. בנוסף גם איכות העץ מאד נמוכה יחסית למקלות איכותיים. מיקה אימונן משחק כיום עם מקל של חברת Mezz היפנית והמקלות שלהם באיכות מאד גבוהה, אי שם באותה סירה של schon ו jacoby, עד לא מזמן מיקה שיחק עם מקל custom של יצרן בשם mike capone שמייצר מקלות מדהימים ושמעתי עליהם רק טוב, בכלל אני חם על להזמין מקל ממנו רק שאין לי כרגע $2000 מיותרים... אולי עוד שנה או שנתיים...

shai Eisenberg

New member
תודה על הברכות.......

עדיין לא ענית לי אם איזה מקל הוא משחק היום. אתה יודע? לגבי אליפות אירופה. היה מאלף. הארגון היה יוצא מן הכלל. זה טורניר בו מוזמנים 32 שחקנים בלבד, כך שלהוציא אותי, זו הרמה הגבוהה בעולם. אני מוציא את עצמי, כי לצערי אנחנו באופן כללי רחוקים מהרמה העולמית בכל דספלינות הביליארד וכל הסיבות ידועות וכבר נטחנו עד דק. יש לומר מילה חמה על האיגוד, שכן טורח ודואג להיות חבר בארגון העולמי ולשלוח שחקנים לטורנירים איכותיים אלו, הגורמים ליבוא ידע והכרה כללית של המשחקים שגיא, למרות שזה לא המשחק שלך, היית נהנה שם בצורה בלתי רגילה. 4 שולחנות VERHOVEN חדשים דנדשים (אחד משני השולחנות הטובים בעולם), 8 מצלמות המשדרות בשידור חיי לאינטרנט (כולל שידורים שבוע הבא ביורוספורט - כנראה הצרפתי), מאות צופים באולם התאטרון בו נערך הטורניר, אוירה מחשמלת ורמה נדירה. ברמה האישית, שיחקתי עם השחקנים הכי טובים בעולם על אותו השולחן....מה יכול לא טוב בזה?! מכיוון שכבר הכירו אותי משנה שעברה, הרבה מהם פירגנו לי והיו מאד ידידותיים. טורביון בלונדל (אלוף העולם 16 פעם) הזמין אותי לארוחת ערב, ישבנו איתו, פרדריק קודרו, דניאל סנצ'ז מרקו זנטי ועוד. אני שייקה, יושב לארוחת ערב איתם,,,,,,לך תבין. לרב האנשים שמות אלו בטח לא אומרים כלום, אבל בשבילי, אנשים אלו הם אלוהים חיים.

9ball master

New member
נשמע אחל'ה

גם ממה שהצלחתי להתרשם מכאן, אז היה הרבה יותר טוב משנה שעברה. אתה עדיין צריך לקחת אותי איזה ערב לשחק 3cushions, אני חייב לנסות... לגבי ארל, אין לי מושג עם מה הוא משחק היום... היום החלה אליפות העולם ב 10ball אולי אני אצליח לגלות עם איזה מקל הוא משחק, למרות שאחרי 17 שנים אם cuetec אני מאמין שהוא מאד רגיל אליו ואני לא צופה שהוא יחליף מקל כל כך מהר אבל יכול להיות שאני טועה... לפני cuetec, בשנות ה 80 הוא שיחק עם meucci שנבנה במיוחד עבורו. אני מאמין שיש לו איזה אוסף מקלות בבית ושהוא יכול לשלוף כל אחד מהמקלות הנ"ל.

9ball master

New member
המקל החדש של ארל סטריקלנד

ארל סגר חוזה עם Mike Gulyassy שהוא יצרן של custom cues, הוא גם זה שייצר את ה sledgehammer והיה הראשון שפיתח את ה phenolic tip/ferrule עבור מקל הקפצה/פתיחה.

המתופף1

New member
אואה..

תודה על התגובות .. וכן אני מתכנן לקנות שולחן בחודשים הקרובים.. מקריאת קישור זה הסכמתי עם זה שאמר שעדיף ביותר יקר אבל יותר טוב מאשר להוציא לאחר מכן עוד פעם במחיר כפול וזה כבר קרה לי בנושא אחר. אז מה יש בגודל מחירים האלו?

למעלה