שלום :)

שלום :)

יש לי חבילת קוסקוס אינסטנט שבא לי לעשות, אבל אני מחפשת רוטב מעניין לזה... ולא את מרק הירקות הרגיל- אני בדירת שירות והאינסטורמנטים קצת מוגבלים :) חשבתי לחתוך פלפלים למשל ולערבב, אבל זה סתם כי אני אוהבת שילובים מוזרים.. יש רעיונות למשהו שיכול להשתלב עם הקוסקוס? רוטב כלשהו קל להכנה? תודה וצהריים טובים

clcl

New member
מתכון: טבולה של קוסקוס

מתכון: טבולה של קוסקוס החומרים: כוס וחצי קוסקוס מהיר. 3 פלפלים אדומים מתוקים קלויים, קלופים, נקיים וחתוכים לרצועות (אפשר להחליף או להוסיף זוקיני מטוגן בשמן זית או פרוס דק, ללא טיגון). 2 כפות (או פחות לפי טעמכם) לימון כבוש קצוץ. ½ כוס זיתי קלמנטה (זית יווני שחור) מגולענים קצוצים גס. 8 פילטים של אנשובי שטופים וקצוצים גס. ½ כוס פטרוזיליה. ¼ כוס אורגנו ירוק. ¼ כוס מנטה הודית. 2 כפות מיץ לימון. 4 כפות שמן זית. פלפל שחור גרוס טרי, מלח ומעט צ'ילי, צרור רוקולה. אופן ההכנה: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מערבבים עם הקוסקוס את הפלפלים, הלימון הכבוש, הזיתים, האנשובי וצמחי התבלין. מוסיפים שמן, לימון ומתבלים. משהים 15 דקות. מומלץ להגיש על מצע רוקולה. מקור מתכון : שף חנוך פרבר ז"ל

clcl

New member
מתכון: סלט טבולה פרובונסיאל

מתכון: סלט טבולה פרובונסיאל רכיבים: (ל-4-6 מנות) 1 כוס קוסקוס לפני בישול או בורגול או קוסקוס מהיר. 1 כוס עלי פטרוזיליה. 1 כוס עלי נענע. 4 עגבניות מקולפות, ללא גרעינים וקצוצות. 10 בצלים לבנים קטנים פרוסים לעיגולים דקים. 1/4 כוס מיץ לימון. 1/4 כוס שמן זית. אופן ההכנה: להכין קוסקוס או בורגול לפי הוראות. במעבד מזון לחתוך את הפטרוזיליה והנענע. לשים בכלי קטן. להוסיף שמן זית, מיץ לימון,עגבניות ובצל ובסוף להמליח לפי הטעם. לשים קוסקוס בקערה לאוורר ולהפריד עם מזלג ולשפוך עליו את כל הרוטב ולערבב. לכסות ולשים במקרר לפחות לשעה אבל לא יותר מ-4 שעות. לטעום לפני הגשה ולראות עם צריך להוסיף מיץ לימון או מלח. הערות: מקור המתכון: סטודיו C

למעלה