שלום

גרר1

New member
שלום

רציתי לדעת אם מותר לשתות את המשקה"בריזר" המשקה הוא אלכוהולי ברמה נמוכה כמו בירה, אבל לא עשוי כמו בירה,.. אז אני לא יודע אם מותר או לא תודה.

בריזר

מותר לשתות בריזר אני שנים שותה כשכולם מזמינים בירה אני שותה בריזר או סמירנוף אאיס שזה אותו דבר רק וודקה

אורי 1976

New member
סמירנוף אייס

את בטוחה שזה מותר? זה פשוט לא מופיע בספר הירוק המגעיל...

סמירנוף אייס מכיל וודקה

ולפי רשימת האלכוהול שמישהו עשה לנו פעם זה אסור (הגיוני בהתחשב בכך שזה מכיל וודקה...)

Reznik

New member
המקור של הוודקה היה מתפוחי אדמה

היום מיצרים אותה לרוב מחיטה כי זה יותר זול.

אני דווקא יודעת שיש

עדיין וודקה מתפוחי אדמה אבל ברור שצריך לבדיק אני באמת לא בטוחה לגבי הסמירנוף אני לא בדקתי לגביו... מצטערת אם הטעתי!

בריזר מותר,סמרינוף לא בטוח תבדקו

בקרדי בריזר הוא על בסיס רום ומותר,סמירנוף אייס זה וודקה המופקת מדגנים אז ....

shallevk

New member
פרטים לגבי משקאות אלכוהוליים

שלום רב, ברצוני להוסיף מספר פרטים ע"מ לשפוך מעט אור על נושא האלכוהול בהקשר הגלוטן. וודקה - המקור של הוודקה הינו שיעורה, מספר מזקקות מצומצם מייצרות וודקה מתפו"א וישנו טיעון (אני לא בקיא באמינותו) שהמעבר לתפו"א בוצע בגלל משבר שגרם לעלייה במחירי השיעורה ולאחר המשבר בחרו חלק מהמזקקות להשאר עם המתכונים החדשים. בכל מקרה, רובן המכריע של הוודקות מיוצרות משיעורה. משקאות בקרדי בריזר וסמירנוף אייס - הנ"ל הם משקאות המכילים מרכיבים רבים ואלכוהול ממקורות שונים. משקאות "נקיים" כגון וודקה, וויסקי וקוניאק בנויים על טהרת הרכיבים, טעמם מווסת ע"י ערבוב עם זנים שונים של אותו המשקה (מחביות שונות) ורמת האלכוהול נשלטת ע"י מהילה במי מעיינות. לעומתם המשקאות הקלים מכילים מגוון רב של רכיבים, טעמם נשלט ומווסת ע"י חומרי טעם ורמת האלכוהול נקבעת ע"י ערבוב עם אלכוהול נקי ממקורות שונים. ישנה טענה שאלכוהול המופק בזיקוק אינו מכיל גלוטן וזאת ללא קשר לסוג הגרעין ממנו הופק האלכוהול. בפועל, כל ייצרני הוויסקי אליהם שלחתי מכתבים אישרו כי מוצריהם אינם מכילים גלוטן וזאת למרות שהמשקה מיוצר מגרעיני שיעורה. בירה לדוגמא, אינה מופקת ע"י זיקוק אלא ע"י בישול של גרעיני השיעורה ולכן נחשבת כמכילת גלוטן. ניתן לקרוא עוד בנושא אלכוהול, זיקוק וגלוטן באתר www.celiac.com כפי שכתבתי בעבר במדריך האלכוהול - משקאות בקרדי בריזר מותרים ומאושרים כנטולי גלוטן ע"י הייצרן בקרדי-מרטיני. שבת שלום, שלו.

shallevk

New member
מותגי וויסקי נ"ג - (מופיעים במדריך האלכוהול)

קישור לכתבה בנושא זיקוק אלכוהול וגלוטן: http://www.celiac.com/st_prod.html?p_prodid=11&p_catid=&sid=91hH9H1kB2oW2gj-28107250176.e0 רשימת מותגי וויסקי שהוצהרו ע"י היצרן כנטולי גלוטן: Glenfiddich Glenmorangie Jack Daniel's Jack Daniel's Black lable Whisky Dewars Whisky William Lawsons Ballantine's Ballantine's Gold seal Glenlivet Laphroaig 10 Years Old Laphroaig 15 Years Old Laphroaig Single Islay Malt Marker's Mark Bourbon Scapa Single Orkney Malt Stewarts Cream Of The Barley Blended Teacher's The Glendronach 12 year old Tullamore Dew

למעלה