שלום,

ש נ י 8

New member
שלום,

אם אפשר קצת עזרה בנוגע לכמה נושאים: התחלתי לקרוא תהילים, ואני רוצה לוודא שאני קוראת נכון, אז אם אפשר בקשה כמה פרטים כמו לדוגמא אם יש שעה מסויימת שעדיפה וכו'. בנוגע לתפילת שמע במיטה-אם אפשר לקבל קצת רקע, והבנתי שיש שני נוסחים אז איזה נוסח אני צריכה לקרוא (אמא אשכנזייה ואבא ספרדי)? ושאלה אחרונה:מה ניתן לעשות נגד עין הרע? סליחה על האורך ותודה:] ערב טוב

תשובה

תהילים אפשר לקרוא מה שרוצים כמה שרוצים ומתי שרוצים. הספר מחולק ל7 ימים בשביל נוחות או משהו כזה ככה שאם רוצים אפשר לקרוא כל יום בסדר הזה. נראה לי שהולכים אחרי האמא אבל לא בטוח, העיקר הוא הקריאת שמע עצמה "שמע ישראל.......... עד סוף הפרשה השלישית. אגב מצווה מהתורה לקרוא אותה בבוקר ובערב אחרי השקיעה [צאת הכוכבים]. נגד עין הרע העצה הכי טובה שמועילה לרוב היא לא לחוש לזה.

ש נ י 8

New member
תודה,

ואם אפשר בקשר לתהילים הבנתי שאם קוראים לפי ימים אסור לדלג על פרקים, זה נכון? ובקשה אחרונה, אני פשוט לא מתמצאת בעניין-אפשר בקשה את הנוסח של קריאת שמע לפני השינה? ממש ממש תודה!

תשובה

אין שום איסור הלכתי בדבר, כי כמו שאמרתי אפשר לקרוא מה שרוצים וכו'.. באתר הזה מצאתי תשובה עם נוסח זה נראה לי ספרדי,[אם זכור לי נכון האשכנזי ממש ארוך]. http://www.moriya.org.il/shut/print.asp?id=14555

ש נ י 8

New member
לשניכם,

תודה על העזרה! ובקשר לעין הרע התכוונתי אם אפשר לעשות משהו נגד זה שמרוב דיבורים על עניין מסויים בסוף הוא לא יוצא לפועל ודברים בסגנון.. ובקשה אחרונה בהחלט-אם אפשר עוד קצת רקע על קריאת תהילים וקריאת שמע על המיטה, אני פשוט רוצה לוודא שאני קוראת נכון. ושוב, תודה רבה!!:]

תגובה

קודם כול-- את מוזמנת לבקש איזה דברים שתירצי ולשאול כמה שאלות שתירצי, הרי הבפורום בנוי בשביל זה במיוחד שנמצאים פה אנשים שאוהבים לעזור אז תרגישי בנוח--- כי גם אני שואל פה הרבה שאלות
ובהזדמנות זו רציתי גם להודות לכולם טוב לגבי קריאת שמע על המיטה: את קורא מתוך סידור תפילה?

ש נ י 8

New member
חח אז תודה רבה../images/Emo13.gif

ואני לא קוראת מתוך סידור.. נכנסתי לקישור שמישהו פה הביא לי, אז זה בסדר?כאילו, לא לקרוא מתוך סידור..? בוקר טוב:]

אופירA

New member
מנהל
את שייכת לספרדים

עדה ביהדות נקבעת עפ"י האבא (אבל מי שאין להוריו רקע ביהדות, והוא התעורר ללמוד יהדות, רשאי לקבל על עצמו מנהגי עדה אחרת מהעדה של אביו, ובלבד שייצמד לשיטה זו). תהילים אפשר לקרוא איך שרוצים. החלוקה לימים היא עבור הסדר בלבד. את יכולה להפסיק באמצע יום - אין שום בעיה. אם יש צורך (כגון שמצלצלים בטלפון או בדלת) - מותר להפסיק גם באמצע פרק, אבל רצוי לקרוא כל פרק עד הסוף. ואם הפסקת באמצע פרק ואת ברצף מסוים של קריאה - תוכלי לומר את הפרק מהתחלה שוב, ולא ייפסק לך הרצף.

למעלה