שלום

shahi31

New member
שלום

שמי שחף (סטודנט לקולנוע) 22. קום כל אני כאן על מנת להצטרף לפורום אז שלום לי. דבר שני: אחי הגדול סטודנט לתקשורת אשר עושה עבודה (פרוייקט של סטודנטים מצטיינים) שאמורה להיות על קהילה מסוימת כאשר מטרת העבודה היא העצמת הקהילה והגברת המודעות לבעייה. המטרה היא למצוא בקהילה מסוימת שחבריה נפגשים זה עם זו, בעיה כלשהי של הקהילה עם החברה\ממסד או כל גוף אחר. אחד מהרעיונות שעלו לנו לעבודה זה פציפסטים (אני אישית יצאתי 21 מהצבא רק בגלל שזה הדרך היחידה לצאת מבלי שישללו ממך את החופש וישלחו אותך לכלא על פצפיזם), רצינו לבדוק האם אתם כקהילה של אנשים (מקווה שאני מגדיר את זה נכון), יצאתם מהצבא "כמשוגעים נפשית" כלומר פרופיל 21 למרות שאתם בריאים יותר מחצי אוכלוסיית ישראל. או האם אתם נפגעים מהיחס הגרוע והמזזל של רוב האזרחים במדינה לאנשים שלא עשו צבא (לא מזמן הסרט "בופור" או יותר נכון שחקניו המחישו לנו מציאות של רוע לגבי אנשים שלא עשו צבא). בגדול מה שחשוב בעבודה זה לבדוק האם אתם נפגשים בכל צורה שהיא והאם יש לכם בעיות שצריכות להעלות על סדר היום הציבורי? במסגרת העבודה תיהיה פניה לממשלה עם הבעיות ויהיו כתבות בעיתונים ארציים (עובדים עם עיתונאי של מעריב ושל ידיעות) ויהיה גם סרט דוקומנטרי. מקווה לשמוע ממכם. בתודה שחף. נ.ב. בכוונה פרסמתי את ההודעה לכל חברי הפורום ולא רק כהודעה אישית למנהל\ת הפורום מהסיבה שאני רוצה שכולם יהיו מעורבים ואם יש מישהו שנגד אז נמצא את הפתרון או שלא נעשה זאת.

Mיקי_

New member
יציאה על פציפיזם מעוגנת בחוק

ואיננה מובילה לכלא. הידע שבידיך איננו מדוייק בלשון המעטה והייתי מציעה לך לקרוא בשאלות נפוצות כדי קודם כל לקבל רקע. כליאה של סרבני מצפון נובעת רק במקרה שהם מסרבים, הווה אומר לא עברו ועדה כלל או נכשלו בועדה (מכל סיבה שהיא) ומסרבים להתחייל. פציפיזם וטעמי מצפון הם בהחלט סיבה מוכרת ולגיטימית לשיחרור, ואיננה קשורה בשלילת חופש או כלא כהוא זה. אני עצמי השתחררתי מטעמי מצפון ועשיתי שירות לאומי, ולא נתקלתי בשום בעיה מלבד של בורות ודעות קדומות של אנשים בנושא פציפיזם, אבל זה במישור הבין-אישי ציבורי לא משהו שממשלה יכולה לתקן. רוב האנשים שנתקלים בבעיות הם כאלו שבחרו במודע לא לתרום (בדרכים ממוסדות).

shahi31

New member
בדיקה מהירה

חיפוש זריז: חופש המצפון הוא זכות-אדם מוכרת בתפיסות המוסר הפילוסופיות כמו גם במשפט הבינלאומי: האמנה הבינלאומית בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות (1966) קובעת זכות זו בסעיף 18(3) לאמנה. סעיף 18 נמנה על אותם סעיפים שמדינה שהיא צד לאמנה איננה רשאית לגרוע מן המחויבות להוראותיהם גם בשעת חירום (ר' סעיף 4 לאמנה). ישראל היא צד לאמנה מאז 1991 ומחויבת להוראותיה. מצד שני, סעיף 8 (3) לאמנה, האוסר על החזקת אדם בעבודת כפייה או חובה, מציין בס"ק ג'2 כי לעניין זה "עבודת כפייה או עבודת חובה" לא תכלול "שירות בעל אופי צבאי, ובארצות שבהן מוכר סירוב מטעמי מצפון, שירות לאומי שנתבע כחוק מסרבנים מטעמי מצפון" (ההדגשה שלי). קרי: אין חובה על המדינות להכיר בסירוב לשרת בצבא מטעמי מצפון. מדינת ישראל מכירה בטעמי מצפון כבסיס לפטור משירות צבאי. הענקת פטור מטעמי מצפון לנשים בלבד [ר' סעיף 39(ג) לחוק שירות ביטחון (נוסח משולב) התשמ"ו-1966] היא אפליה פסולה על-בסיס מין, ופוגעת בזכות החוקתית לכבוד ולשוויון. [ר' חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו (1992); בג"צ5394/92 הופרט נ' "יד ושם" ; בג"צ 4541/94 אליס מילר נ' שר הביטחון, תקדין עליון]. אפליה מטעמי מין בהענקת זכויות אסורה על-פי האמנה הבינלאומית בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות (ר' סעיף 2 לאמנה), והמדינות שהן צד לאמנה מחויבות להבטיח את זכותם השווה של גברים ונשים ליהנות מכל הזכויות המפורטות בה (ר' סעיף 3 לאמנה). לגבי גברים, בית-המשפט העליון הישראלי, בשבתו כבג"ץ, הביע את עמדתו כי מן הראוי ששר הביטחון יעשה שימוש בסמכותו על פי סעיף 36 לחוק שירות ביטחון, כדי לפטור פציפיסטים אמיתיים, סרבנים כלליים, מחובת הגיוס. [ר' בג"צ 4062/95, אפשטיין נ' שר הביטחון ואח', תקדין עליון 95 (2) 479]. לפי מה שידוע לי ולפי מה שכתוב כאן אכן זה מעוגן בחוק (מה שידוע אבל זה לא מה שחתרתי אליו), אבל לנשים זה הרבה יותר קל ופשוט לצאת מטעמי מצפון בניגוד לגברים.( למה בן ארצי היה בכלא?) אז כולנו יודעים שכל נערה שלא רוצה לעשות צבא בקלות משתחררת עוד לפני הגיוס על ידי כל מיני הצהרות (כגון דת), הבעיה היא מה לגבי בנים? ומה שרציתי לדעת זה , בנים שמשתחררים מטעמים מצפון מה כתוב להם בתעודת שחרור מהצבא?

Mיקי_

New member
יונתן בן ארצי לא הוגדר כפציפיסט

וכיוון שסירב להתחייל ולהכיר במסקנות הועדה שעבר, ישב בכלא, זה בדיוק ההסבר שהסברתי. לגבי החוק אנא קרא שאלות נפוצות. לבנים שיוצאים מטעמי פציפיזם רשום "פטור מטעמי מצפון - פציפיזם" בדיוק כמו לבנות.

הועדה הזו מבינה בפסיפיסם כמו שאני מבין במקרמה

אני לא יודע אם את שמה לב לזה, אבל מדברייך משתמע שיוני בנרצי לא פסיפיסט ומה שיותר חמור משתמע שאת מכירה בוועדה הזו כמקור סמכות לקבוע איזהו פסיפיסט. נכון שיש להם סמכות חוקית לשחרר, אבל מכאן ועד ללתת להם מעמד שהם יודעים מי פסיפיסט המרחק גדול. אפרופו יוני בנרצי אחד הנימוקים של הוועדה נגד לשחרר אותו היה שיש לו קול עבה ובחור חסון כמוהו לא יכול להיות פסיפיסט. וחשוב להבהיר, למרות שאולי את מעדיף להתעלם מזה, הוועדה כבר לא דנה אף אחד לגבי שחרור מטעמי מצפון אלא מטעמים אחרים על סמך שיקול הדעת של שר הביטחון, וככה הם יכולים להכניס למשל שיקולי כוח אדם לפני שיקולים של פסיפיזם מה שאומר וזה גם כבר קרה שגם אם הם השתכנעו בפסיפיסיותך הם לא חייבים לשחרר אלא הם עושים את השיקול שלהם.

Mיקי_

New member
מה??? אמרתי שהוא לא הוגדר כפציפיסט ע"י הצבא

ברור שהוא פציפיסט, כל מה שאמרתי שהוועדה (שכמובן שאינני מסכימה עם מסקנותיה, ושהייתי שמחה אם ההליך שלה היה הגיוני ולא כמו היום) זה שיונתן בן ארצי לא הוכר על ידי הועדה כפציפיסט, וכיון שהוא כזה הוא סירב להתחייל, ונכלא. כל הבנה אחרת של דברי היא מיותרת, זה היה הסבר קצר בנושא כליאה ולמה יש פציפיסטים שכן מגיעים לכלא, אבל זאת ללא קשר לעצמדתו של הצבא בנושא פציפיזם, אלא עקב סירובם הצודק להתחייל.

galgal21

New member
ההגדרה שלהם לפציפיזם זהו

אדם שלא מוכן לשרת בשום מקום (לא מבדיל בין יש"ע למקומות אחרים בארץ), לא מוכן לשרת תחת אף ממשלה וסירובו לשרת איננו נובע מסיבות פוליטיות (כלומר הוא לא שמאלני ולא רואה בצה"ל צבא כיבוש). אדם כזה יכול להשתחרר משרות צבאי בתנאי שהם השתכנעו שהוא לא מתחזה.

galgal21

New member
לא! זה לא מיד ראשונה.

אבל שמעתי על כך. חוץ מזה הם חקרו אותי בקשר לנושאים הנ"ל ותשובותי השביעו את רצונם. אגב היחס שלהם אלי היה די טוב. לא נוקשה ולא מזלזל.

אני לא בטוחה שהבנתי מה אתה שואל אותי

מממ.. אם השאלה היא אני כפציפסטית זוכה ליחס מזלזל מהחברה,אז כן המון (אם תרצה פירוט יש לי תיבה) אם השאלה היא אם אני נפגשת עם פציפסטים אחרים , אז כן , לפעמים גם בקבוצות וארגונים מוגזרים( שוב לפירוט..) מממ... אם לא הבנתי נכון אז תשאל שוב.

למעלה