שלום

LadySpeedStick

New member
שלום

רציתי לדעת איך מגיעים לירדנית שבצפון מת"א. המון תודה, נופר.

יובל 1968

New member
אם זו שאלה רצינית:

נוסעים צפונה בכביש 4 או כביש 2, פונים מזרחה לכביש 65 וממשיכים מזרחה שמגיעים לכביש 90, שם פונים שוב צפונה. ממשיכים לנסוע עד שעוברים את סכר דגניה ומיד פונים מערבה.

et7

New member
אני לא בטוח שכביש 65 מתחבר ל 90

לכן לדעתי אחרי שעוברים את עפולה (על כביש 65) פונים בצומת כפר תבור לכיוון הכנרת נוסעים ליד כפר כמה/קמא/קמה/כמא מגיעים לתצפית נהדרת ליד קיבוץ אלומות וממשיכים למטה לכיוון כנרת עד שמגיעים לכביש 90 שם פונים ימינה חולפים ע"פ בית הקברות כנרת (משמאל) ולפני סכר דגניה שוב ימינה - בצומת זה כבר יש שלט מאיר עיניים- ירדנית. טבילה טובה

דנימירה

New member
קמא

כפר קמא על כביש 767 כפר צרקסי .מומלץ לבקר במוזיאון למורשת ,פרטים אצל עדנאן גרכד כפר קמא

et7

New member
אם זוכר טוב על כל שלט ליד הכפר הכיתוב שונה

באיזו שפה השם של הכפר? יש משמעות לשם? יש סיבה מסוימת לכיתוב שבחרת? תודה ושנה טובה

EYTAN155

New member
למה קמא ? כי כך הצ'רקסים מעדיפים

שם הכפר משמר את השם הקדום של הישוב מהתקופה הצלבנית שעל חורבותיו הוקם הכפר הנוכחי . כפר כמה (כמה בסגול סגול ). כששאלתי אחדים מתושבי כפר קמא איך הם מעדיפים להקרא , רובם ענו "כפר קמא".

et7

New member
זאת באמת סיבה טובה, תודה ושאלונת

בסגול וסגול האם הכוונה ל KEME? וכך מבטאים את שם הכפר ולא KAMA? לגבי העדפות תושבים לשמות ישובים - ערוער בערבית יש לו למיטב הבנתי משמעות לא מכובדת עבור ישוב ולכן העדיפו להקרא ערערה בנגב. שמעתי פעם שלקיבוץ מנרה (אני חושב) רצו לקרוא רמים ואז הם הציגו תרחיש- אם ניסע מהבית לבקר במושב רמות ומישהו ישאל מאיפה אתם? נענה מרמים וישאל לאן נוסעים? ונענה לרמות - זה לא נשמע טוב. שנה טובה

EYTAN155

New member
השם העתיק הינו keme

הנוכחי הוא kama . מה שיותר מעניין שלאחרונה נפתחה מסעדה צ'רקסית חדשה בכפר (ליד הכביש הראשי) טרם הספיקותי לתהות על קנקנה אך נראה לי שזה שווה ביקור.

למעלה