שלום.

daniela21

New member
נראה לי שיש לנו מכנה משותף,

אני מכירה את אבא שלך, שהוא אדם מקסים בעיני ולא אפרט פה בפורום, כי זה כבר ביני לבינך. אני אשמח לעזור לך עם העבודה. ודרך אגב, אני משוכנעת שזו את, גם לפי הכינוי וגם כי כמה עוד ילדת יודעות בגיל שנתיים לקרוא את המילה "פרווה". אני אשמח ליצור איתך קשר!

ירדן

שלום, צליאק זאת מחלה של רגישות לגלוטן שהוא מרכיב בקמח( לא רק בחיטה אלא בהרבה דברים אחרים גם כן) הגוף לא מעכל את הגלוטן ובסוף נגרם מצבשהגוף נלחם נגד עצמו והורב את המעיים וכך יש יותר סיכון לסרטל במעייםץץ צליאק זאת מחלה שיכולה להתפרץ במהלך החיים לא כולם ישר נולדים עם זה... לי גילו צליאק בגיל 6(כיום אני בת 22).. אבל יש אנשים שמגלים את זה הרבה יותר מאוחר למרות שכיום הרפואה מתקדמת יותר ולכן קל לגלות את הצליאק יותר מהר...אחרי בדיקות דם וביופסיה. מרגע גילוי המחלה צריים לשמור על דיאטה דלת גלוטן... וזה מתבטא בכך שעל כל מוצר שרוצים לקנות צריך להסתכל ברכיבים ואם הוא חשוד (לפעמים רושמים שיש עמילן ולא רושמים של מה) אז לא מסתכנים וגם כשרוצים ללכת למסעדות זה לרוב מתסכל כי אין הרבה דברים שאפשר לאכול וגן צריך להציק למלצר שיבדוק כל דבר ומה הרוטב מכיל איך מבשלים את האוכל וכו' ככה שאני לדוגמא לא אולכת הרבה למסעדות כי אין לי כוח להציק ולדרוש למרות שברוב במקומות המלצרים מבינים ונחמדים ומבררים... אני לא זוכרת שהייתה לי בעייה בילדת עם ההתמודדות אבל כל ילד מקבל את זה אחרת אני תמיד הסתכלתי על זה כעל משהו שמייחדאותי מהשאר לא מפריע... זה לא הפריע לי להצטרף לטיולים השנתיים, לטוס לפולין ולגרמניה עם הבי"ס, בגרמניה זה היה במסגרת חילופי תלמידים ככה שהתארחתי אצל משפחה שפשוט נחתתי אצלה עם תיק של אוכל והם היו ממש נחמדים וישר נכנסו לאינטרנט וחיפשו לי מקומות באיזור שלהם שמוכרים מוצרים ללא גלוטן. אפילו הלכתי עם הבי"ס לגדנ"ע פשוט כשהגעתי לבסיס הבאתי קופסא עם לחמניות! וגם אחרי זה התנדבתי לצבא (למרות שכיום יש פרופיל מיוחדבבא לסוכרתים וצליאקים ככה שהם צריכים להתגייס) פשוט חזרתי הביתה כל יום! מקווה שעזרתי לך להבין... תפני אליי במידה ואת זקוקה לעוד מידע...

ליאן91

New member
יש לי שאלה נוספת אם תוכלי לענות לי בבקשה

כמה זמן לוקח מרגע שהולכים לבדיקה ועד קבלת התוצאות?

למעלה