שלום

מרינקי

New member
שלום

אני סטודנטית שנה ראשונה להפרעות בתקשורת (עדין לא התחלתי ללמוד על גמגום) ובעצמי סובלת מהפרעות בשטף דיבור במצבי לחץ (כאשר מה שמלחיץ אותי זה דוקא אנשים בני גילי, ולא כולם). עם אדם אחד אני יכולה לדבר כמו נואמת מקצועית ועם אחר אני מתחילה לגמגם, לדבר בקול שלא נשמע לי שלי וכל אזור מיתרי הקול נלחץ לי. עדיין לא הצלחתי להבין באמת איזה סוג של אנשים מלחיץ אותי ולמה, אבל עם השנים אני מצליחה יותר ויותר להתמודד מתוך הבנה של עצמי. שמתי לב לשני דברים בפורום שאני תוהה לגביהם: 1. דיברתם על טיפול שעולה בסביבות 11,000 ש"ח. מה הוא? 2. הבנתי שעניין הגמגום הוא לא רק פסיכולוגי, אלא גם פזיולוגי. אם יש מישהו שיכול להסביר לי קצת יותר או להגיב ולספר כל דבר אני אודה לכם מאוד. התחום מעניין אותי גם בגלל הקשר האישי שלי אליו וההתמודדות שמלווה אותי כל החיים וגם בגלל העניין המקצועי והידיעה שתוך זמן קצר אתחיל את דרכי כמטפלת מקצועית. אם יש לכם חוויות חיוביות או שליליות מטיפולים שאתם עברתם- עשה ואל תעשה..., אשמח לדעת. תודה וחג שמח!

ברוכה הבאה מרינקי../images/Emo24.gif

אני שמח מאוד לשמוע שנושא הגמגום מעניין אותך גם על אף שאת לא מגמגמת (אם היית מגמגמת כבר היית יודעת את זה
). את מוזמנת להישאר בפורום אם תרצי
בקשר לשאלה שלך האם הגמגום הוא דבר פיזיולוגי או פסיכולוגי, ובכן, הגמגום אצל מרבית המגמגמים הוא פסיכולוגי ולא פיזיולוגי. רוב המגמגמים התחילו לגמגם עקב טראומה שהם עברו בגיל צעיר (הרבה לא זוכרים את הטראומה לא זוכרים), אצל אחרים זה אולי משהו תורשתי שעוזר 'להתפתחות' הגמגום (בסופו של דבר שני אנשים שונים יכולים לעבור אותה טראומה אבל האחד יתחיל לגמגם בעוד שהשני ישכח אותה לאחר שנה וימשיך הלאה). כיום אין מספיק מידע שקובע במדויק חד וחלק מדוע מתחיל הגמגום. גמגום כבעיה פיזיולוגית נטו כמעט ולא קיים. רוב המגמגמים הם גם בעלי חרדה חברתית. הגמגום מקורו בראש של האדם המגמגם, מיתרי הקול הם רק הדרך בה זה מתבטא. מחקרים בדקו והוכיחו שאין שום הבדל בין מיתרי הקול של אדם לא מגמגם ושל אדם מגמגם, מה ששוב מוכיח שהכל בראש. חג שמח
לב.

מרינקי

New member
תודה רבה על התגובה המהירה

ואני באמת אשמח לכל מידע כדי להבין את הדברים לעומק עד כמה שאפשר. תמשיכו לעבוד קשה כדי להנות מכל! דבר בחיים. חג שמח

denomoran

New member
ערב טוב...

אחרי הצבא הלכתי למכון "הדים" לטיפול בדיבור.... ןהמטפלת שם אמרה לי שהגמגום שלי נובע מהגמגום של אחי הגדול.... היא טוענת שבילדותי חיכיתי את צורת הדיבור של אחי... (הגמגום של אחי יותר קשה משלי).... אישית אני לא חושבת כך.... גם את העובדה שה תורשתי אני שוללת מיכוון שחוץ ממני מאחי אין במשפחה אף אחד מגמגם(במשפחה המורחבת).... אם זה נחת עליי בגלל איזה טרואמה בעבר.... אולי.... אין לי מושג... הלוואי והיינו יודעים אולי הינו יכולים לעשות עם זה משהו.... פיזיולוגי או פסיכולוגי??? זאת השאלה.... אם תמצאו ,תמצאו אותי ותקחו את זה ממני.... המשך ערב נפלא.....

geashono

New member
בתגובה

בקשר לטיפול זה הטיפול של דר פלואנסי שמבוסס על עיצוב שטף הדיבור של פרופסור וובסטר בליווי תוכנה לתרגול שנית אני לא יודע אם מה שיש לך זה גמגום אבל עצם זה שאת לומדת ומרגישה חלק מהבעיה יכול לתרום אותי מעניין שכאשר תלמדו על גמגום תפרטי פה בפורום מה למדת על גמגום והאם זה מספיק לטפל בגמגום לגבי הסיבות לגמגום יש הרבה תאוריות וזה בהחלט יכול להיות חסימה במיתרי הקול שנובעת לא ממיתרי הקול אלא מפקודה שהמוח שולח לחסום אותם ברור גם שמעורב בזה הרבה פסיכולוגיה ברור גם שמוצאים בחלק מהמקרים היסטוריה משפחתית בכל מקרה לכולם ברור שהמוטוריקה של מגמגמים נחותה מאדם רגיל בתור מגמגם פחות איכפת לי מה הסיבות לגמגום יותר מה אני עושה להתגבר עליו כרגע הקלינאים חוקרים מה הסיבות לגמגום אבל זה לא ממש קידם אותם לתת פתרון לגמגום דווקא התאוריה של חסימה במיתרי הקול היא כנראה המפתח לשיטת וובסטר שעזרה לי רבות אני לא בטוח בזה אבל כשאדע יותר אני ישתדל לעדכן

מרינקי

New member
CTI

אתם מכירים את "המכון לטיפול בגמגום"? למישהו זה עזר, השיטה של ה"דיבור חופשי"? זה הקישור לאתר שלהם: http://www.stuttering.co.il/1.html

shuky63

New member
לי זה עזר מאד בקריאה מול קהל

הרבה פחות בדיבור,אבל לא התיאשתי .אני עוד עובד על זה

גם אני טיפלתי שם

אני ישמח אם תוכל להסביר לי איך הבנת את השיטה שלהם כי כידוע לך השיטה שלהם קצת מסובכת והם עצמם קשה להם להסביר אותה. אני הבנתי מה שהבנתי ואני חושש שאני עובד סתם אולי חסר לי משהו. אז בבקשה תסביר מה הבנת ואם תרצה אני גם יפרט מה הבנתי.

ali052

New member
רפואה סינית לטפול בגימגום...

אני בהתחלה עברתי טיפול סיני לטיפול בגימגום... הכניסו לי מחט ענקית לתוך הפה במטרה להעביר באמצע הלשון מלמטה ללמעלה בצורה אנכית !!!! אח''כ לקחו סכין עם שפיץ ודקרו לי את הניבים של הלשון בחזקה במטרה שייצא דם וככה לשיטתם לשחרר מעגל של סתימה בלשון. [לפי דברי המטפל הסיני..] **** כמובן שכל זה היה בהסכמתי... זה נשמע לא נעים אבל הכל פה אמת לאמתה.. מי שרוצה עוד הסבר על הסיוט הזה שעברתי במשך כשעתיים שישלח אליי מסר ואז אני יסביר לו יותר מפורט ...

ali052

New member
ההפך..

במקום לעזור זה עשה נזק בלשון מכל הדקירות של השפיץ של הסכין. במשך כשבועיים הפריע לי הפצעים בלשון . אח''כ זה עבר. ב''ה.

למעלה