שלום.

שלום.

אני חדשה ישנה בפורום והחלטתי סוף סוף להצתרף
אנג'ל בשבילי זו סדרה אפלולית וקלילה, אבל, ואצלי תמיד יש אבל, הדמויות עצמן, לא כאלה קלילות. (אני אוהבת דברים מורכבים, אבל מידי פעם, בין כל המורכבות הזו, אני מתפתה למשהו קליל יותר) צפיתי בשתי העונות האחרונות, אבל בשלושת הראשונות לא, כי פשוט לא יצא לי :[ - עוד על עצמי ו"אנג'ל" - היחסים בינינו התחילו לפני יותר משנה נראה לי (אין לי תחושת הזמן - ואין לי מושג מאיפההבאתי את זה עכשיו), כשידרו את העונה הרביעית בערוץ 3, וניתקלתי בפרק שבו ווס מביא את פיית' להילחם נגד אנג'לוס. אז, מאוד אהבתי את משראיתי, אבל אני לא יודעת למה, היחסים בינינו לא התקדמו. רק השנה, ידיד טוב שלי, ברק, הדביק אותי, והתמכרתי. צפיתי בכל העונה החמישית ואת הרביעית...בדרכים לא כשרות. >< XD וכיום, אני צופה בלילות שבת בעונה ה4. אז לסיכום, מערכת היחסים בינינו התפתחה והתחזקה. הדמויות שאני הכי אוהבת הם: ווס, פרד וספייק - אבל הכי הכי - אילייריה - כי אני פשוט מכירה את הדמות הזו לפני וזו עוד סיבה שהתחלתי לצפות ב"אנג'ל". אבל, למרות הכל, אני אוהבת את כל הדמויות יחד, כי השילוב ביניהם מיוחד ומעניין. אני אשמח מאוד אם תתנו לי רקע על משהיה בשלושת העונות הראשונות, או לתת לי קישור שבו הכל סוכם. אני לא צפיתי ב"באפי" כי פשוט לא התחברתי לדמויות וגם לא הזדמן לי לצפות בה הרבה כל כך. אבל אם תיהיה לי הזדמנות, אני אנסה לצפות, ואם אוהב, אודיע לכם
אז חג שמח לכולכם אנה :] נ.ב היי ברק

../images/Emo35.gif

כתבתי בהודעתי למעלה... 'אני אשמח מאוד אם תתנו לי רקע על משהיה בשלושת העונות הראשונות, או לתת לי קישור שבו הכל סוכם' אני יודעת על היסטוריית אנג'ל-אנג'לוס, אבל הייתי רוצה לדעת מה הסיפור שהתרחש בכל אחת משלושת העונות הראשונות, ולא מצאתי בשום מקום שיש פירוט או משהו...

nick at noon

New member
בקיצור

למרות שעדיף לך פשוט לראות את שלושת העונות ולא לקרוא את זה. עדיף לך גם לראות את באפי שהיא סדרה מעולה ובשלושת העונות הראשונות שלה יש עוד הרבה מההיסטוריה של אנג'ל, קורדיליה ואפילו ווסלי. למקרה שאין לך חשק (למרות שאת צריכה למצוא) אני אתחיל קודם כל עם היסטוריה קלה של שלושת הדמויות האלו מבאפי: קורדיליה - מלכת הכיתה העשירה שהייתה בכיתה של באפי. היצור הכי אגוצנטרי שאי פעם היה קיים (אבל מאוד מצחיקה בכך). גילתה על ערפדים ושאר דברים לא טבעיים אחרי כמה זמן. יצאה זמן מסויים עם זאנדר (חבר טוב של באפי). בסוף התיכון גילו שההורים שלה הפסידו את כל רכושם. אנג'ל - מגיע לסאנידייל כדי לעזור לבאפי במלחמה שלה בערפדים ואחרי שפעם ראשונה שהוא ראה אותה הוא התאהב בה. כמה זמן הם מתקרבים ומתרחקים (כשהיא מגלה שהוא ערפד) לבסוף היא שוכבת איתו וזה גורם לקללה שלו (הנשמה) להתבטל (כי הרעיון היה שתהיה לו נשמה רק כל עוד הוא סובל ואין לו רגע של אושר). אז הוא חוזר להיות אנג'לוס הרשע והורג הרבה אנשים. כדי לעצור אותו מלהרוס את העולם באפי שולחת אותו לגהנום, לרוע המזל בדיוק רגע לפני שהיא שולחת אותו הנשמה שלו חוזרת (כי ווילו עשתה כישוף) ולכן באפי נאלצת לשלוח אותו לגהנום למרות שהוא טוב כי זו הדרך היחידה לעצור את סוף העולם. בעונה 3 אנג'ל חוזר ממשיך לצאעת עם באפי עד שהוא מבין שאין להם עתיד יחד ומחליט לעזוב לטובת שניהם. ווסלי - ווסלי מגיע בתור הצופה של באפי ופיית' (הקוטלות) אחרי שהצופה שלהם ג'יילס מפוטר. התקופה שלו כצופה מוגדרת ככישלון מוחלט כי בזמן הקצר שהוא צופה שלהן באפי מתפטרת ממועצת הצופים (כלומר מסרבת לקבל מהם פקודות) ופיית' בכלל נעשית רעה ומתחילה להרוג הרבה אנשים. בנתיים זה לא ממש יוצא לי קצר אבל אני אמשיך: אנג'ל עונה 1 - אנג'ל מחליט לגור בLA שם ניגש עליו חצי שד טוב בשם דויל שמעודד אותו להקים משרד חקירות וככה לעזור לאנשים (תמורת תשלום). דויל מקבל חזיונות מכוחות גבוהים על אנשים שבצרות וככה אנג'ל מוצא חלק מהאנשים שהוא צריך לעזור להם. קורדיליה העניה (לראשונה בחייה) גם גרה בLA ומנסה לעבוד כשחקנית אבל לא ממש מצליחה. בפרק הראשון אנג'ל מציל אותה מערפד והיא מתחילה לעבוד בשבילו. בפרק 9 דויל מת ולפני מותו מעביר את החזיונות שלו אל קורדיליה (בנשיקה). ווסלי מגיע לLA כצייד שדים עצמאי ובהדרגה מתחיל לעבוד עם אנג'ל. במהלך העונה הרבה מהרעים שהם נלחמים בהם מיוצגים על ידי עורכי דין מוולפראם והארט. פיית' מגיעה ומנסה להרוג את אנג'ל אבל הוא מצליח לגרום לה לחזור קצת לשפיות והיא לבסוף מסגירה את עצמה למשטרה. בסוף העונה וולפראם והארט מנסים לחסל את קורדיליה ומפוצצים את המשרד של אנג'ל ומעלים משהו מהמתים בעזרת מגילה מיוחדת. בסוף על מנת לקבל את המגילה אנג'ל חותך ללינדזי (אחד העורכי דין הבכירים של וולפראם והארט את היד. ווסלי קורא במגילה ומגלה שהיא עוסקת בנבואה שלפיה לאחר שאנג'ל יציל את העולם הוא יהפוך שוב לאנושי. בסוף הפרק מגלים שמי שהוחזר מהמתים על ידי וולפראם והארט היא דרלה - הערפדית שהפכה את אנג'ל לערפד ובעונה הראשונה של באפי אנג'ל הרג אותה.

nick at noon

New member
ועוד כמובן

אנג'ל עונה 2 - אנג'ל, ווסלי וקורדיליה עוברים לעבוד במלון. גאן, בחור שאנג'ל עזר לו להילחם בערפדים כבר בפרק של עונה 1, מתחיל לעזור להם ובהדרגה הופך לחלק קבוע מהצוות. דרלה שחזרה כבת אדם (לא ערפדית) מתחילה להטריף את אנג'ל בחלומותיו בעזרת וולפראם והארט. הוא מגלה שהיא חזרה ואז היא מגלה שבכך שהיא חזרה כבת אדם היא גם גוססת ממחלה שעמדה להרוג אותה לפני שהיא נעשתה ערפדית. בהחלה היא מתחננת בפניו שיהפוך אותה שוב לערפדית כדי להציל אותה ואז היא מנסה שמישהו אחר יהפוך אותה לערפדית. אנג'ל מצליח לשכנע אותה שעכשיו יש לה נשמה ושלא שווה לוותר עליה ומנסה להציל את חייה בדרך אחרת. אך אז וולפראם והארט מביאים את דרוסילה (ערפדית שאנג'ל יצר, והיא זו שיצרה את ספייק) והיא הופכת את דרלה לערפדית. דרלה ודרוסילה טובחים בחלק גדול מעורכי הדין של וולפראם והארט ואנג'ל נותן להן למרות שהוא יכול היה לעצור אותן (מפני שהוא מעוצבן מכך שהם משגעים אותו). דרלה ודרוסילה משאירים רק את לילה ולינדזי כדי שיהיו המתווכים בינהם ובין וולפראם והארט מעכשיו. קורדיליה, ווסלי וגאן כועסים על אנג'ל שהוא נתן לדרלה ודרוסילה לטבוח בעורכי דין והוא בתגובה מפטר אותם. הם פותחים משרד חקירות נפרד ואנג'ל נעשה יותר ויותר אפל. לבסוף כשהוא מתעשת (לאחר שהוא שוכב עם דרלה הערפדית) ומבקש מהם לחזור הם מסכימים אבל ווסלי נעשה המנהיג. דרלה ודרוסילה עוזבות את LA. לינדזי עוזב את LA כמה פרקים מאוחר יותר כשהוא שונא את אנג'ל כרגיל גם בגל זה שהוא כרת לאנג'ל את היד וגם מפני שהוא התאהב בעצמו בדרלה. לפני שהוא עוזב הוא מקבל מוולפראם והארט השתלת יד חדשה. במהלך העונה הם מבקרים הרבה במעודון קריוקי של שדים שמנוהל על ידי לורן. בפרקים האחרונים של העונה הם עוברים (דרך פורטל) יחד עם לורן לעולם אחר (פייליאה) שממנו הוא הגיע, כדי להציל את קורדיליה שבטעות הגיעה לשם. שם הם נלחמים בהמון דברים, קורדיליה נעשית נסיכה והם מצילים נערה בשם פרד שחמש שנים לפני כן הגיעה לשם בטעות כמו קורדיליה ובזמן שעבר היא איבדה את רוב שפיותה. עונה 3 - פרד מצטרפת לצוות החקירות של אנג'ל (שנקרא angel investigations אבל בפועל מנוהל על ידי ווסלי). בהדרגה כמובן תוך שהיא נעשית יותר ויותר שפויה עם הזמן. לורן עוזר יותר לצוות במהלך העונה ובשלב מסוים עובר לגור איתם כי הם הורסים לו את המועדון קריוקי (שוב ושוב). במהלך העונה ווסלי וגאן מתאהבים בפרד והיא מתחילה לצאת עם גאן. במהלך העונה גם קורדיליה ואנג'ל מתקרבים מאוד. העלילה העיקרית של העונה מתחילה בכך שדרלה חוזרת לLA בהריו (מאנג'ל)ן. זה כמובן חריג כי ערפדים לא נכנסים להריון. הם מגלים שהתינוק הוא אנושי ודרלה משפדת את עצמה על מנת לתת לו להיוולד. הולץ, צייד ערפדים מהמאה ה18 שמשפחתו נהרגה על ידי אנג'ל ודרלה, מועבר לעתיד על ידי שד בשם סג'אן (הופיע בפרק עם קונור בעונה 5) שמעוניין שהולץ יחסל את אנג'ל, דרלה וקונור (התינוק של אנג'ל) מפני שעל פי נבואה סג'אן יהרג על ידי הבן של שני ערפדים. אבל הולץ לא מעוניין להרוג את אנג'ל אם הוא יוכל לגרום לו לסבול. אנג'ל והחבורה מגדלים את קונור ושומרים עליו מפני הולץ, כל מיני שדים ווולפראם והארט (שמעוניינים לחקור איך הוא נוצר). בזמן זה ווסלי חוקר בעניין נבואות שקשורות לבן של שני הערפדים ומגלה נבואה שלפיה אנג'ל יהרוג את קונור. הוא חוטף את קונור התינוק אבל ג'סטין (חברה של הולץ) מערימה עליו וחוטפת ממנו את קונור ולוקחת אותו אל הולץ. לבסוף הם כל הדמויות מגיעות לנקודה שבה הולץ מחזיק את קונור הוא מאיים על אנג'ל שהוא יהרוג אותו אם הוא לא ייתן לו לקחת אותו. הצבא הקטן של וולפראם והארט מאיים על כולם עם רובים וסג'אן מעוצבן מפני שכל מה שהוא רוצה זה שקונור ימות. אבל סג'אן קיים בצורה לא גשמית (לא יכול לגעת בשום דבר) אז הוא משתמש ביכולת היחידה שלו - הוא פותח שער למימד הקורטות', מימד גהנום נוראי במיוחד ומאיים על אנשי וולפראם והארט שהוא יעביר את כולם לשם אם הם לא יירו בהולץ והתינוק. הולץ קופץ דרך השער אל קורטות' והשער נסגר לפני שאנג'קל מצליח לעבור גם. אנג'ל מחפש נואשות דרך לעבור לקורטות' ובכישוף אפל מצליח להפוך את סג'אן לגשמי, זה מתגלה כבעיה כי הוא לא מצליח להביס את סג'אן ובסוף הם נאלצים להסתפק בללכוד את סג'אן בכד. עובר שבוע שבמהלכו אנג'ל מתחיל להשלים עם העובדה שהוא איבד את הבן שלו ואז קונור וסג'אן חוזרים מקורטות'. אבל בקורטות' הזמן עובר הרבה יותר מהר ואצליהם עברו איזה 16 שנים. קונור הבוגר גודל על ידי הולץ בקורטות' עם האמונה שאנג'ל הוא רע וחייבים להשמיד אותו. אנג'ל מנסה לשכנע אותו שהוא טוב וכמעט מצליח. אבל אז הולץ מתאבד בעזרת ג'סטין וגורם לזה להיראות כאילו אנג'ל הרג אותו. קונור נשבע נקמה ובעזרת נקמה מכניס את אנג'ל לתיבה סגורה ומטביע אותו באוקיינוס. במהלך העונה קורדיליה שכמעט מתה בגלל החזיונות החזקים שלה הופכת לחצי שד - בעזרת שד טוב בשם סקיפ - כדי שהיא תצליח להתמודד איתם טוב יותר. בסוף העונה בדרכה לפגוש את אנג'ל כדי לומר לו שהיא אוהבת אותו, היא נעצרת על ידי סקיפ שאומר לה שהיא נבחרקה ליעוד גבוה יותר והיא מתעלה (או משהו כזה). וזו נקודת הפתיחה כבר של עונה 4,אז אם ראית אותה מתחילתה את כבר הבנת הכל. דבר אחד בטוח - קצר זה לא היה.

תודה תודה תודה רבה!../images/Emo24.gif

אני קראתי עכשיו את ה-כ-ל. וכל הכבוד על ההשקעה. רק יש לי שאלה אחת, למה פיית' נהייתה רעה בכלל? ולמה היא פצעה את הצוואר של ווס? ומה כל הסיפור הזה שווס אומר שחבריו נטשו אותו...מתי זה קרה? וואיי, ממש היה כייף לי לקרא את כל זה. (נו טוב, אני אוהבת חפירות וגם *תולעת ספרים מדופלמת*) זהו, שלא נראה לי שתיהיה לי את האפשרות לראות את 3 העונות הראשונות של אנג'ל, זה לא מור*** מהר בטורנט כמו קבצים אחרים, ולא ראיתי שבערוץ כל שהוא משדרים את העונות הראשונות... ולגבי באפי, גם תודה על ההסבר, נשמע מעניין, אבל באמת שלא יצא לי לראות כמו שצריך, לא בפיב ולא במקום אחר, וחוץ מזה, אני אוהבת את כל הקטע של ערפדים כשזה אפל יותר, אולי קצת קסם, אבל לא יותר מידי כמו בבאפי, בתור אחת שצפתה במכושפות, הספיק לי 8 עונות...>< (אהבתי רק את 4-5...א"כ, לדעתי, המג'ק איז גון). אפרופו קסמים...אני חולת ה"פ, אבל שם אין ערפדים, וטוב שכך...וזה לא קשור. אז אני מקווה שאתה נהנית בליל הסדר לילה טוב אנה :]

וואו.

את הרגע השוות מכושפות לבאפי! *נופלת על הריצפה תוך עיוותיות צחוק* (ציורי, אה?) תראי באפי. נקודה. סימן קריאה! אפילו. וסתם באופן כללי - תבואו לעולמות1!!@!!!!!1

Kryptonite

New member
ברור שיש ערפדים בה"פ -

אם אני לא טועה, את הגמגום של פרופסור קווירל הוא מתרץ כתוצאה מפגישה לא נעימה עם ערפדים ביער. מצד שני, לא קראתי את הספרים כבר המון זמן אז אני לא בטוח זוכר.

נגיד ואם זה כן היה...

לא הופיעו ערפדים בה"פ. ואני לא השוותי מכושפות לבאפי, אלא דיברתי על הקסם בכללי שבסדרות שראיתי. אני לא יכולה להשוות, כי לא ראיתי את באפי כמעט בכלל. ואמרתי, אין לי איך לראות. (בדרכים כשרות לא יוצא (טורנט), לא בTV ולא באון ליין) :-\

nick at noon

New member
עוד "קצת" על ווסלי ופיית'

אבל לפני כן הבהרה: אי אפשר להשוות בין באפי (או אנג'ל) למכושפות. פשוט אי אפשר! אני ראיתי את רוב העונות של מכושפות ואפילו נהניתי מחלק מהן אבל זה פשוט שונה לחלוטין והעיקר זה רמת הכתיבה. אותו דבר אני חייב להגיד גם בנוגע לסמולוויל (אני מבין שאת אוהבת לפי החתימה שלך). הרי בבאפי ואנג'ל מי שמעורר הערצה הרבה יותר מהשחקנים (שהם באמת טובים) הוא ג'וס ווידון היוצר שכתב וביים רבים מהפרקים ומכוון את העלילה בכל הסדרה. הקסם, הערפדים וכל זה בבאפי הם סתם תפאורה לכתיבה מעולה שעוסקת בדברים עמוקים הרבה יותר. חוץ מזה קשה לי להאמין שקיים מישהו בעולם שאוהב אנג'ל וניסה באפי וגילה שהוא לא אוהב אותה. ועכשיו חזרה לעניינים: פיית' - הגיעה לבאפי בעונה השלישית. היא קוטלת שניה בעולם שבו אמורה להיות אך ורק קוטלת אחת (וזה קרה בגלל נסיבות מיוחדות). היא בהתחלה לחמה לצד באפי אבל בגלל בעיות אישיות בין היתר רחמים על עצמה, פחד נטישה וזה שבטעות בגלל שהיא פועלת בלי לחשוב היא הרגה בן אדם היא "נעשתה רעה". בפועל את צריכה לראות את עונה 3 של באפי כדי להבין מה קרה. כשהיא הגיעה לLA היא בין היתר קצת התעללה בווסלי לפני שאנג'ל עזר לה להבין עצמה. החתך הידוע על הצוואר של ווסלי הוא ממקור אחר. ווסלי בעונה 3 - כשווסלי מחליט לחטוף את קונור (בגלל שהוא בטוח שאנג'ל יהרוג את קונור) הוא לא מספר לאף אחד. בהתחלה הם לא מבינים למה הוא עשה את זה. אז הם גם מגלים על הנבואה שווסלי קרא שלפיה אנג'ל יהרוג את קונור. הם כמובן עדיין כועסים עליו כי בגללו קונור נחטף על ידי הולץ. חוץ מזה סג'אן גם מגלה להם שהנבואה הזאת היא שקר שהוא המציא. כשווסלי חטף את קונור לפני שהוא נכנס למכונית שלו ליד הבית שלו הוא שומע את ג'סטין (החברה של הולץ) כשהיא קוראת לעזרה. היא מספרת לו שהולץ הכה אותה. ווסלי לא נזהר ולפני שהוא קולט מה קורה היא חותכת לו את הצוואר, לוקחת ממנו את קונור ומשאירה אותו למות. הוא מצליח לשרוד ומגיע לבית חולים. שם הוא מצפה שהחברים שלו יבינו מה הוא עשה ולמה ויבואו לנחם אותו אותו או משהו. פרד, גאן ולורן לא יודעים בדיוק מה לעשות. אנג'ל הולך לבית חולים ומנסה להרוג את ווסלי בגלל מה שהוא עשה. מזה פרד, גאן ולורן מקבלים כיוון גם לא לשמור על קשר עם ווסלי. קורדיליה בכלל לא נמצאת שם כשכל זה קורה (היא בחופשה) אבל כשהיא חוזרת היא בכלל לא ניגשת אל ווסלי למרות שיש לה היסטוריה ארוכה איתו. זו הסיבה שווסלי אומר שחבריו נטשו אותו. דעתי בנושא - אתה חוטף את התינוק של חבר שלך, אל תתלונן שאיבדת את חבריך בגלל זה.

שוב, תודה רבה ../images/Emo24.gif

וכתבתי למעלה, אני לא השוותי את מכושפות לבאפי, אלא דיברתי על הקסם בכללי שבסדרות שראיתי. אני לא יכולה להשוות, כי לא ראיתי את באפי כמעט בכלל. אני לא שופטת סתם ככה, ראיתי כמה פרקים, ולא אהבתי ספיציפית אותם, יכול להיות שכל השאר הרבה יותר טובים, שוב, אם תיהיה לי את ההיזדמנוות לראות, אראה, ואז, אודיע לכם על חווייתי מכך
לגבי ווסלי, אני מסכימה, הוא היה צריך להסביר להם את המהלך שלו בעניין קונור, יכול להיות שאם היו עובדים בזה יחד, המצב היה יותר טוב. והעובדה שכשהם עובדים יחד, הם מצליחים הרבה יותר, למדנו את זה עם הזמן בצפיית הסדרה.

k R I P s

New member
היי אנה. ../images/Emo13.gif

כמו שדיברנו, אני אשלים לך את הפער של 7 עונות באפי. :)

למעלה