שלום :)

69VeNuS69

New member
שלום :)

רציתי לשאול אתכם שאלה בקשר לקלף כוח. ברוב המקורות מה שקראתי על הקלף הזה הוא שדווקא הנערה בקלף משתמשת בכוח הלא פיסי כדי להכניע את האריה, בכוח המילים/בחוכמה והמסר של הקלף זה לא להשתמש בכוח פיסי, אלא בכוח המוח. אבל בספר "קורס טארוט" של גידי גלבוע קראתי משהו שבלבל אותי. כתוב שם שמשמעות הקלף היא דווקא שימוש בכוח פיסי והמסר של הקלף הוא שכדי להצליח ולגבור על הקשיים יש להפעיל כוח פיסי/התנהגות חצופה ובוטה/אגרסיביות. מישהו יכול להסביר לי מה פשר הסתירה הזאת?

nissim60

New member
היי...

יש המכנים את הקלף "כוח הרכות" או "עצמת השליטה הרכה". למשל: הכוח של אישה "להכניע" גבר אם היא תשתמש ברכות ועדינות מול כוח וכוחניות. משהו כמו שימוש בדיפלומטיה שקטה על מנת להשיג את המטרה. דיפלומטיה שקטה כמו שוודאי ידוע לך כוללת,מניפולציות,חוצפה ואסרטיביות, יענו להשיג דברים ב"דרכי נועם". בספר של גידי לא מוזכר בשום מקום שימוש בכוח פיסי לגבי הקלף הזה.

69VeNuS69

New member
תודה

בספר של גידי לא נאמר על כוח פיסי, זה נכון, אבל הוא כן מדבר על התנהגות בוטה ואגרסיביות ומניפולציות ודיפלומטיה שקטה זה לא ממש אגרסיביות, זה יותר צביעות כזאת.

גל סופר

New member
לא צביעות ../images/Emo13.gif

זה פשוט להשתמש בכוח עדין יותר.

69VeNuS69

New member
חח נראה לי אני מתחילה להבין

את האווירה של הקלף. תודה!

אורי רז

New member
לדעתי, העיסוק בג'נדר בקלף הזה מגוחך

קלפי הטארוט נוצרו בתרבות נוצרית (איטליה של הרנסאנס). יש בנצרות מושג של שבע מידות טובות, שכולן מיוצגות על-ידי נשים. המידות הללו כוללות מתינות (temperance), כח (strength או Fortitude),וצדק (justice).

הנה דוגמה כדי להבין את הכוח

זוג שאל פעם את הקלפים אם יצא להם להתחתן בעתיד שני הקלפים שיצאו היו שש המטות + הכוח היות ויש לי "מידע פנימי", אני יודע שבת הזוג בשום פנים לא מתכוונת להתחתן עם הבחור, למרות שהוא מאוד היה רוצה לפי כך שש המטות יכול להראות שהחבר אכן יציע לה בצורה רשמית הכוח מראה שהיא לא תהיה מוכנה לאשר, וכי תמשיך לנווט את הקשר לפי רצונותיה הוא לגמרי מאוהב, ולכן ימשיך לתת לה להוביל וזהו סוד כוחו של הקלף
אפשר לראות בו יכולת עמידה, פאסיביות והשגת תוצאות דרך אי-לחימה בסגנון גאנדי

69VeNuS69

New member
זהו בדיוק מה שחשבתי על הקלף

גם קודם שהדרך להשיג מה שרוצים לא ע"י לחימה, אבל בספר של גידי נאמר על אגרסיביות ודרך בוטה וזה מה שבלבל אותי. הרי הכוונה פה לדרך העדין/העקיף/המילולי ולא לתוקפנות.

69VeNuS69

New member
חבל...דווקא כשקניתי אותו הוא נראה

לי ספר ממש טוב. האמת היא שהוא דיי נוח ללמידה מצד אחד, אבל לדעתי הוא לא נותן מספיק עומק לקלף ומתייחס לקלפים כאילו זה מתמטיקה שיש רק תשובה אחת ולא נותן מקום לאינטואיציה.

כדאי לשים לב לתמונה עצמה

ומכאן אפשר להבין לבד הנערה לובשת לבן, עדין, מקושטת כל כך ובידיים חשופות ללא כל נשק היא מכניעה אריה. אין מדובר כאן בכוח פיסי, אלא בכוח פנימי, בכוח האישי הנשי שגורם לה להכניע אריה אימתני. אני מפרשת את הקלף כשליטה עצמית, ככוח פנימי.

למעלה