שלום

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

GnomeBubble

New member
אין לי מושג עם מי דיברו

כי אנשים אחרים טיפלו בהזמנה הזו ולא אני (אני ניסיתי להזמין מאנגליה, אבל גם שם נתקלתי בבעיות). כרטיס אשראי בינלאומי יש לנו, ככה שזאת לא בעיה
אם תוכל לדבר איתם (באנגלית אירית אולי? באמת שאני לא מבין מה היתה הבעיה בתקשורת של אלה שדיברו איתם) זה גם יעזור. אני אנסה לברר קודם פרטים ולראות מה בדיוק קרה. עד כמה שאני זוכר זה הלך בערך כך: היו שתי בנות שניסו לדבר איתם באימיילים, ולכל אחת נקטעה התכתובת בשלב מסויים. אחת מהן ניסתה להתקשר לאירלנד בטלפון, אבל לא ידעו על מה היא מדברת וניתקו לה.

jonbaum

New member
אם תתן לי את כל הפרטים

כלומר: מס' עותקים כתובת לאן לשלוח מס' כרטיס אשראי תאריך "בתוקף עד" שם בעל הכרטיס כתובת בעל הכרטיס אני אתקשר אליהם ואשתדל לארגן את זה.

GnomeBubble

New member
אוקיי

אני אנסה לדבר עם הבנות שניסו להזמין את הספר מחר, ואני אנסה לבדוק גם איתם בעצמי (לפני שאני מאשים אותם סתם שהם לא נחמדים
), ואני אודיע לך מה קורה.

GnomeBubble

New member
ביקוש והיצע

הספרים האלה נדירים מחוץ לאירלנד, ולכן בארה"ב ובקנדה (ובמידה פחותה גם בבריטניה) המחיר שלהם יקר יותר, אפילו כשהם משומשים.

tals56

New member
OMG

ציטוט:"באירלנד הוא הולא 17.78 אירו" הולא?!(עולה?!)

GnomeBubble

New member
כמו שעניתי לגיא

ניסינו להזמין מהאתר (http://www.litriocht.com, של מה שאמור להיות החנות הרשמית באינטרנט של AN GUM), והם פשוט התחילו להתעלם מאיתנו. אולי אנחנו טורדנים מדי. אולי הם סתם לא אוהבים ישראלים שלא מבינים בבירה
בכל מקרה כבר די נואשנו אחרי כמה חודשים של נסיונות. אולי יש לך רעיון איך מדברים עם אירים כדי שלא יתעלמו ממך? אם זה נשמע לך מוזר, אל תבהל. גם לי לא ברור מה קרה כאן

GnomeBubble

New member
יש בקישורים אתרים עם אנימציות

אל תיבהל משיטות הכתיבה - בפועל יש ביפנית פחות בלגן מאשר בעברית (נראה לך שאם יפני שבא ללמוד עכשיו עברית היה צריך לנקד את ההודעה שלי או שלך בלי להכיר את המילים הוא היה מצליח?
). יש 45 אותיות קלות בשני גרסאות (הירגאנה וקטקאנה - תחשוב על זה כמו כתב ודפוס בעברית), שלא צריך ללמוד שום קומבינציות מתוסבכות שלהם, ושתמיד נשמעות אותו הדבר (יש רק 2 מילים יוצאות דופן!). לעומת זאת, איך מבטאים "תפוח" בעברית? TAPUCH, TAPOCH, TEPUCH או TEPOCH...? או אף אחד מהם? הדבר היחיד שקשה ללמוד ביפנית זה קאנג'י, אבל זה לא שעומד להיות לך הרבה יותר קשה מהילדים היפנים שלומדים את זה בבית-הספר. ואם 200 מיליון יפנים ו-1.3 מליארד סינים יכולים, אז כל אחד יכול. בקשר לקוריאנית, היא קצת דומה ליפנית, אבל לא במידה שספרדית ואיטלקית דומות. יש הרבה מאוד מילים משותפות לשתי השפות (כמעט כולן באו מסינית), אבל ברוב המקרים הן נשמעות שונה לגמרי ואי אפשר לזהות. מה שדומה הוא הדקדוק, שעובד לפי אותם עקרונות בשתי השפות, ואם התרגלת לדקדוק של יפנית, למשל, הדקדוק של הקוריאנית לא יפתיע אותך כל כך.

passioneta

New member
עוד דמיון בין יפנית וקוראנית

הוא האינטונציה (הדגשת חלקי המשפט השונים דומה).

EW2

New member
אם סיימתי

ללמוד את שתי שיטות הכתב, ואני לא מעוניין בלימוד קנג'י אלא מעט מאוד לשם ההעשרה, מה אני אמור לעשות עכשיו? תודה.

לסגור את הבאסטה??

נדמה לי שאני זוכרת שגם אני הרגשתי כך כשסיימתי ללמוד את הקאנה (או לפחות את ההיראגאנה). אבל באמת שאי אפשר להסתדר בלי הקאנג'י. כמעט כל טקסט יהיה כתוב גם בקאנג'י, פשוט כי יש כל כך הרבה מילים שנשמעות ונכתבות אותו דבר, שמאד קשה להבין בלי קאנג'י.

ToHrU

New member
תלוי איך אתה מגדיר רצינות

ומה בדיוק אתה מעוניין ללמוד ברצינות - יפנית "מדוברת" או גם קריאה וכתיבה. בגלל שהלכת על לימוד קאנה אני מניחה שמדובר גם בקריאה ובכתיבה (למרות שאולי סתם התעמקת כדי להבין את הפונטיקה) ולכן, לדעתי אי אפשר בלי קנג'ים (תראו מי מדברת - זו שהכי לא יודעת קנג'ים חחחחח, למרות שהשבוע יהיה לי שיעור קנג'ים אז אני אשתפר :) )

GnomeBubble

New member
נראה לי שכבר פירטתי על זה במאמר

אבל מומלץ מאוד ללמוד קאנג'י אם אתה רוצה להגיע לרמה גבוהה. יש הרבה מילים מורכבות ביפנית שקשה יהיה לך להבין אותם אם לא תכיר את הקאנג'י. כמובן שאתה לא חייב לדעת קאנג'י כדי לדבר יפנית (הרי עד לפני 150 שנה רוב היפנים היו אנלפבתים), אבל בתור תלמיד שפה זרה יהיה לך הרבה יותר קל להבין אותה אם תדע קאנג'י. העובדות הן גם לא יצא לי בינתיים לפגוש אדם אחד שבאמת יודע יפנית ברמה גבוהה בלי לדעת קאנג'י, לפחות באופן חלקי. זה לא אומר שאין אנשים כאלה - בטח יש כמה, אבל ממש לא הרבה.

EW2

New member
קאנה היה ממש פשוט

זה פשוט נראה לי קצת מפחיד ובלתי אפשרי להתחיל ללמוד קנג'י. 200 סימנים? יש למישהו המלצות איך ללמוד את זה? תודה.

הרבה יותר מ-200

לדעתי תתחיל לאט לאט ואז תתרגל לעניין אני די בהתחלה של קנג'י אבל לא לומדת במקום מסודר אלא עצמאית. אני יודעת מעל 100 ונראה לי שיותר קל עכשיו ללמוד חדשים, אם כי לפעמים נדמה כי יותר מבלבל...

למעלה