שלום

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
שלום

שלום החלטתי ללכת על לימוד יפנית ברצינות אחרי שהבנתי מה כל הבלגן שיש להם עם שיטות הכתיבה (בעברית יש רק אחת לכן היה לי קשה להבין). לשם כך אני רוצה שלחפש אתר שמלמד קאנה (היראגאנה והשני ששכחתי איך קוראים לו) באופן טוב מאוד. משהו עם אנימציות שמראות איך כותבים כל סימן. עוד משהו- האם מישהו יכול למליץ על מילון טוב ביפנית באינטרנט? ובכלל, עם כל שיטות הכתיבה איך אני בכלל מחפש במילון מילה מסויימת? ועוד משהו- האם יפנית וקוריאנית דומות? אני שוקל ללכת ללמוד קוריאנית במרכז לתרבות קוריאה ורציתי לדעת האם השפות דומות. תודה ושבוע טוב לכולם.

Nisenhouse

New member
תשובות

קאנה (היראגאנה וקאטאקאנה): http://www.nihongoresources.com/language/lessons/lesson-00.html לימוד הטבלה (יש חיצים לכיוון הכתיבה) ותרגול מילונים: יש רשימה טובה של מילונים בקישורים של הפורום, לי הכי נוח להשתמש בזה של nihongoresources, או בתוכנה WAKAN שהוצעה כאן המילונים מבוססים על כתיבה פונטית (מבוססת על הקאנה) - הרומאג'י [אין לי ממש מושג לגבי הקוריאנית, אבל אני יודע שיש איזשהו קשר באוצר המילים]

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifבעברית יש שתיים, לא? ../images/Emo12.gif

רק שלא משלבים ביניהן ^^"

GnomeBubble

New member
ובאנגלית יש גם שתיים

שדווקא כן משלבים ביניהן, בחוקים שיכולים להיות מאוד מבלבלים לפעמים
ד"א, בגרמנית החוקים לשימוש באות גדולה בראש מילה שונים לגמרי, ובגאלית (לפחות בגאלית אירית) האות הגדולה במילה היא לאו דווקא האות הראשונה...

0Pandemonium0

New member
מה מבלבל בחוקים של אנגלית?

ובגרמנית אות גדולה באה רק בראש שם של מישהו או משהו, או שם עצם. או ראש משפט, כמובן. מה החוקים לאותיות גדולות בגאלית?

GnomeBubble

New member
מה מבלבל?

לא תמיד אתה בטוח מה יכול להחשב שם. לפעמים אותה מילה תיחשב במקרים מסויימים כשם ובמקרים אחרים לא. בגאלית יש לפעמים אקליפסיס ("הסתרה") של אותיות. שולחן זה bord, אבל המילה a (שלהם) גוררת אקליפסיס ולכן "השולחן שלהם" יהיה a mbord. אם תרצה לעשות לזה קפיטליזציה זה יהפוך ל-a mBord. באינטרנט מצאתי עוד דוגמה חמודה: Máírtín ó Cadhain Rí na bhFocal - נראה לי שזה מתרגם ל"מרטין או'קאיין מלך המילים"). מילה זה focal אבל נדמה לי שכאן מבטאים אותה wocal.

last day

New member
לא נראה לי זה אנגלית @_@;

וזה כמו עם המילה Mc היה לי מישהו מהכיתה פעם (בארה"ב כמובן ._.;) שקראו לו SrMckanzy או משהו מפולצף אחר

last day

New member
גאלית אירית ברור...

אני יודעת שזה כמו "מן" אם יש מן אז הוא יהודי. אז MC זה סוג של זה

GnomeBubble

New member
זה קיצור של Mac

והמשמעות של זה זה "בן", עד כמה שאני זוכר, בסקוטית ואירית. ככה שMcDouglas זה "הבן של דאגלס", ו-McKenzie זה "הבן של קנזי". קצת כמו הקידות "בן-" או "בר-" בעברית.

last day

New member
כמו שווילי XD

וגם היה לי ילד בכיתה שקראו לו מקנזי! חשבתי שהוא בן דוד של מקדונלאדס או משהו

jonbaum

New member
כולי התפעלות והתפעמות

אני למשל כבר כמעט 7 שנים באירלנד ולא יודע ולו מילה אחת באירית (מה שמראה כמה משתמשים בה, אבל זה סיפור ליום אחר....)

GnomeBubble

New member
ואני כבר לומד אירית חצי שנה

ויודע רק איזה 10 מילים. מצבי לא טוב בהרבה
(מה שמראה כמה שזאת שפה מתוסבכת, אבל זה גם סיפור ליום אחר
)

GnomeBubble

New member
כן, באוניברסיטה העברית

למרות שאנחנו יותר קוראים (מנסים לקרוא?) טקסטים מאשר לומדים לדבר. קשה להשיג חומר לימוד באירית מהארץ (עדיין לא הצלחנו להזמין את המילונים אפילו... כל הזמן מסבכים אותנו
), ואין כמעט עם מי לדבר בשפה הזאת בארץ (לא שיש כאן כמויות של דוברי יפנית, אבל הם מרובים לפחות פי 100 מדוברי האירית
). נראה לי שהדרך היחידה ללמוד באמת לדבר אירית היא לסוע לאיזורים דוברי האירית באירלנד (כמו שאמרת - להיות בדבלין לא יעזור) וללכת לאולפן שם.

Tenguy

New member
הינה מילון.. - רוצה שאקנה לך ? ../images/Emo8.gif

רק שלא תתברבר באירית ............... רק זה חסר לנו
הינה קישור למילון כזה : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300070718133

GnomeBubble

New member
האמת שאנחנו צריכים דווקא מילונים

הרבה יותר גדולים. ספציפית אנחנו צריכים את זה: http://www.litriocht.com/shop/product_info.php?products_id=256 . באירלנד הוא הולא 17.78 אירו, ובאמאזון לפחות $40 לעותק משומש
באיבאיי לא מצאתי, וגם בחנויות ספרים אחרות באינטרנט שניסיתי הן אמרו שהן לא מצליחות להזמין אותו (גם חנות מהארץ טענה שאמרו להם שהוא out of print למרות שזה לא הגיוני). כשניסינו להזמין ישירות מאירלנד (וזה היה בהתחלה) האירים בהתחלה אנו לטלפונים שלנו, אבל אז התחילו להתעלם מאיתנו. לא יודע. סיפור מאוד מוזר שאנחנו לא יודעים מה לעשות איתו.

jonbaum

New member
נראה לי שאפשר להזמין ישירות

באתר הזה עם כרטיס אשראי של מישהו, לא? לא כתוב שם שאין משלוחים בינלאומיים. כמה עותקים אתם צריכים? עם מי דיברת שם? אתה רוצה שאני אתקשר אליהם לשאול מה הסיפור?

למעלה