שלום!

שלום!

בס"ד עלו לי כמה שאלות בקשר למגילה, וזה ממש מסקרן אותי, אשמח אם אוכל לקבל כאן תשובה.. 1. אני לא מבינה איך באמת יכול להיות שאסתר הסתירה את עמה?! איך לא ידעו שהיא יהודיה? ועוד כתוב שנערותיה עזרו לה.. ואומרים שהיא אכלה רק עדשים, איך לא חשדו בה?? ושהיא דואגת תמיד למרדכי?.. והוא מעביר לה הודעות ע"י משרתים, אז ברור שהם ידעו שהיא יהודיה.. 2. איך היא שמרה על ההלכות של היהדות? שבת, צניעות וכו´.. עוד כשהמלך עצמו אינו יהודי והוא נשא אותה לבסוף לאישה.. 3. כתוב במגילה שמרדכי כתב אותה. איך מרדכי ידע דברים כמו - שיחות שהיו בביתו של המן? או השיחה בין המלך להמן על "מה ייעשה לאיש אשר...." 4. איך היהודים עוד המשיכו להקשיב למרדכי ולאהוב אותו, הרי הוא בעצם זה שהכעיס את המן, והיהודים אז לא היו כאלה שומרי מצוות, אז איך הם לא כעסו עליו?? נראה לי שזהו... אני אשמח מאוד לקבל תשובות כי זה מסקרן אותי נורא..! תודה מראש..:) נטלי

כמה תשובות

1.לפי מה שנראה לי אין שום בעיה. 2. יש לזה כמה תירוצים לצניעות ול"קשר" שלהם,אני לא בקיא שכחתי אותם. 3.כל הספרים שנכנסו לתנ"ך נכתבו ברוח הקודש "ויאמר המן בליבו" מרדכי היה בעל רוח הקודש וידע מה חשב המן בליבו. 4.מה הראיה שהם לא היו שומרים מצוות כל כך? והוא לא הכניס אף אחד לצרות אי אפשר להאשים אדם שנמנע מעבירה ואיסור תורה.

החשמלאי

New member
עוד שאלות בנושא

5. מה הכוונה כשאומרים שמרדכי היה "איש ימיני"? 6. היה קטע אחד שלא הבנתי במגילה משו עם מיסים של אחשוורוש.... אם אפשר להסביר לי...

אופירA

New member
מנהל
הם כעסו - ועוד איך!

הם היו בהחלט שומרי מצוות (איפה מופיע שלא?). הם השתתפו במשתה 6 ימים ובשבת לא הלכו. הבעיה היתה, שמרדכי הורה להם לא ללכת למשתה, ואילו רוב היהודים (מלבד 250 איש בשושן הבירה) חשבו שזו הוראה מסוכנת מאוד, שמתגרה במלך ובגויים, ואינה ראויה בזמן של גלות. אם הסעודה כשרה למהדרין, כולל היין - מדוע לא ללכת למסיבה שהמלך עורך לכל העמים ולהעלות את זעמו של המלך? במהלך המשתה הם קיבלו חיזוק למחשבתם זו - ראו מה קרה לוושתי שסירבה לבוא לקריאת המלך. אם לוושתי אשתו האהובה והיפה עשה מה שעשה על סירובה - מה היה עושה לכל העם היהודי על סירוב להגיע למשתה??? בשלב זה מאד כעסו על עצתו הגרועה של מרדכי, ושמחו שלא נענו לה. בימים הבאים הם גילו שהם די טעו - הסתבר להם שהמסיבה מבטאת את "ניצחונו של אחשוורוש על הקב"ה (חס ושלום)", מאחר שהיתה לכבוד זה שהסיק מכך שנגמרו 70 השנה - שבית המקדש שוב לא ייבנה, ולכן הוציא לסעודה את כלי בית המקדש. עכשיו ראו היהודים שמרדכי דווקא צדק. עדיין, 9 שנים מאוחר יותר, כאשר ראו שמרדכי מתגרה בהמן שעלה לגדולה, ומסכן את כל העם היהודי, וברור ומוכח שכתוצאה מהתגרותו זו גזר המן את הגזירה על כל העם היהודי - כעסו מאוד על מרדכי. וזו הסיבה לשמחה הגדולה ולנס הגדול: שבכל זאת, למרות שבאופן טבעי כעסו ולא הבינו את מהלכיו של גדול הדור - כשעמדה החרב על ראשם, ומרדכי הודיע להם שהסיבה היא השתתפותם במשתה לפני 9 שנים - קיבלו וצייתו לו כגדול הדור, למרות שדבריו לא מתקבלים על ההיגיון. וכולם כאחד התאחדו כהוראתו לצום 3 ימים - כולל נשים וילדים! (שזו הוראה לא הגיונית לחלוטין, משום שהיא פיקוח נפש גמור, ועוד לבטל את חג הפסח לצורך צום זה!!!).

למעלה