שלום

ת ו ת ם

New member
שלום

אני רוצה לדעת מה מברכים על כל מיני דברי מאכל כמו במבה פירות סוגי מזון האם יש איפשהו רשימה???תודה

לוח הברכות אתר משרד הדתות

http://www.religions.gov.il/brachot/Brachot1.html כמו כן, יש סיפרון קטן שבו מרוכזים המאכלים של רוב הרבה מאכלים לפי אלף בית עד....ת'. אני קניתי את "לוח הברכות" עלה לי 15, ממש נחמד. ניתן גם לרכוש ספרים בנושא הברכות בכול אופן שיהיה לך בהצלחה!

ת ו ת ם

New member
היי

תודה רבה על הקישורים אבל זה לא כל כך עזר כי זה לא עובד. שאלה נוספת אמרו לי שנשים מחויביות בתפילה אחת ועדיף להתפלל תפילת השחר האם זה נכון והאם קוראים את הכל?? תודה

כן זה נכון

נשים חייבות בתפילת אחת ביום ועדיף שזאת תהיה תפילת שחרית. עיקר החיוב נראה לי זה קריאת שמע וברכותיה וכמובן תפילת 18 אבל אם תוסיפי את פסוקי דזמרה ושאר הדברים הרי זה משובח.

אופירA

New member
מנהל
../images/Emo127.gif

ספרדיות נהגו להתפלל תפילה אחת (בד"כ שחרית), ואשכנזיות נוהגות להתפלל שתי תפילות (בד"כ שחרית ומנחה). עיקר החיוב הוא ברכות השחר, קריאת שמע, ותפילת 18. טוב להוסיף "אשרי יושבי ביתיך", "ישתבח", או את כל פסוקי דזמרה. היות שנכון להסמיך גאולה לתפילה, עדיף להוסיף את הברכה האחרונה שלפני תפילת 18 (ברכת גאל ישראל) ולהסמיך אותה לתפילת 18. יש לדעת שאת ברכות קריאת שמע או הברכות על פסוקי דזמרה אסור לאשה ספרדיה לומר בשם ומלכות, ויכולה לומר אותם בלי שם ה'. אשה שקשה לה להתפלל, יכולה לדעת שמעיקר הדין היא חייבת רק בתפילה קצרה, ונכון שתאמר לפחות את ברכות השחר וקריאת שמע - ובזאת יצאה ידי חובת תפילה.

לא לבלבל

נשים חיבות 3 תפילות ביום אבל אם יש להם ילדים קטנים מתחת בר מצווה ואין לה זמן יכולה לעשות תפילה אחת ורצוי שחרית,

למעלה