שלום

esperansa

New member
שלום

שלום אימי נפטרה לפני שבוע וכעת עליי לרשום נוסח על המצבה. שמה של אמי ז"ל היה דיאנה ולכן על המצבה אני מעוניינת לרשום פסוק מהתורה שמתחיל באות ד' ומסתיים באות ה'. אציין שתכונת אופי בולטת אמי ז"ל היה חריצות. חשבתי על הפסוק ממשלי. "דרשה צמר ופשתים ותעש בחפץ כפיה" אבקש לקבל הסבר לפסוק, והאם הפסוק מורה על חריצות. אודה על תגובה.

קטי30

New member
../images/Emo201.gifתנחומו מן השמיים../images/Emo201.gif

דרשה צמר ופשתים ותעש בחפץ כפייה אכן הפס' הנ"ל מדבר ביכולת המדהימה של האישה/אמא ועל חריצות נפלאה שהיא ניחנה בה . הפס' כביכול מחולק ל 2 היכולת שלה "לעשות" נפלאות גם בצמר וגם בפשתים שזה סוג של טיפול שונה בין אחד לשני בכדי לצור ממנו בד/צמר שראוי לעיבוד. מה שנקרא חריצות ובלי תירוצים ראיתי פרוש נחמד שהולך ככה: יש אנשים שאומרים "אין לי חומרי גלם -אני לא יכול לעבוד". אך אשת חיל (לא13) דרשה צמר ופשתים; ותעש בחפץ כפיה היא לא מחכה שיביאו לה חומרי גלם, אלא דורשת אותם - מחפשת היטב, כמו שמחפשים דבר חשוב במיוחד (ע"ע דרש ), כי היא באמת רוצה וחפצה לעשות מלאכת-כפיים. והחלק השני קצר אך רב תכליתי ותעש בחפץ כפיה" שלאשת החייל הידיים היו פשוט עושים ברצון את כל אשר היה מבוקשה הכל מתוך אהבה גדולה . וברצון היו עושות כל מלאכה . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ סליחה על האיחור @שוט לא הרגשתי כל כך טוב ולא רציתי לענות מבלי לבדוק הייטב את הנושא הכבד משקל הזה . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ת.נ.צ.ב.ה . אמן.

למעלה