שלום :)

סנוביש

New member
שלום :)

איזה פורום נחמד :) אז ככה: אני עדן, בת 19 וקצת (בתהליך התנדבות לצבא), ויש לי צליאק שאובחן אצלי מגיל 4. אני לא רגילה לאורח חיים עשיר בבצקים, כולם שואלים "אז מה את אוכלת?!" ו7אני וענה "הכול!!" כיון שאני בהמה שלא מפסיקה לטחון ולזלול (למזלי לא נראית כך
). הממממ לפעמים אני קצת גונבת קצת מדברים שאסור :/ הפיתוי גדול ומעצבן... (האם אני היחידה?) יש לי פחד פשוט עצום מבדיקות דם (נראה לי טראומה) וזהו =] יש לי שאלה, ולא צריך להפגע ממנה... בבדיקה השיגרתית האחרונה שלי בשניידר הרעיף עלי הרופא אינספור מחמאות על כך שאני נראית נהדר, ושאני מפותחת היטב, גבוהה, יפה, בריאה ובלה בלה בלה.. קיצר, לחולי צליאק יש סימני הכר כלשהם חיצוניים? :/ (בטן נפוחה וכו'...) ועוד שאלה! לבנות שיביננו.. זה אמור להשפיע על המחזור?? (לא שאצלי זה משפיע, אבל סתם הסקרנות גוברת) הממממממ והאם יש קשר בין זה שאנחנו לא אוכלים את רוב הפחממות (לחם, ופסטות נגיד) לכך שאין את תחושת השובע? אני מוצאת את עצמי רעבה כל הזמן. ועוד משהו נחמד :] אמא שלי תמיד אמרה לי שצליאק זו "מתנה" לכל החיים, כייון שברגע שהיא מאובחנת אצלך, אין מנוס ממנה, הרי זה לא עובר. מה דעתכם על ההגדרה?

limim

New member
הרופא הרעיף עלייך מחמאות כאלה?!../images/Emo12.gif

איפה את חיה, בחלל? זה עושה עלי רושם של הטרדה מינית מובהקת. ממתי רופא אמור להחמיא למישהי שהיא "מפותחת היטב"?! וגבי הסימנים החיצוניים: שום דבר בולט לעין, מלבד קרן באמצע המצח
חחחה במקרה שלי, יש אכן בטן בולטת קמעה, אבל אני זוקפת את זה לגנים הדפוקים שלי (אמא, אוהבת אותך!) לגבי המחזור: זה סיפור ארוך אצלי, כי אני בכלל סובלת מבעיות הורמונליות מילדות, אז לא יודעת לייחס האם זה בגלל הצליאק. לגבי תחושת השובע: גם לי אין את זה, אבל זה בגלל שאני אוהבת לאכול!

סנוביש

New member
חחחחח לא הטרדה מיניצ ולא נעליים

אני התעניינתי אם אני נראית בסדר למרות שיש לי צליאק ביחס לאחרים! הסירי דאגה מליבך
אמא היתה שם :) למשל בדוח הביקרו האחרון שלי רשום שהבדיקה הגופנית תקינה, שהמחזור סדיר והכול אז השאלה שלי היא אם בעצם יש קשר בין צליאק ובעיות הורמונליות כאלו ואחרות. אני למשל בעלת חזה לא שופע במיוחד! וביחס לאמא שלי שהיא... המממ התברכה בזוג יפייפה אני קצת מוטרדת :/ למשל אחותי בת 13 וחצי כבר התחילה לפתח לעצמה זוג משלה, וכשאני הייתי בגילה הייתי שטוחה כמו קיר!!!
תמיד הייתי סקרנית לגבי זה

אם את מקפידה על תזונה מגיל 4

ולא צורכת גלוטן, למעשה אין הבדל בינך לבין כל אדם בריא אחר. מה שכן, אני ממליצה לך מאוד להפסיק לחפף פה ושם. גם כמויות זניחות במזון הן רעל לגוף, על אחת כמה וכמה צריכה של כמויות גדולות. גוף יש רק אחד, וצריך לשמור עליו...

סנוביש

New member
בהחלט מקפידה

תמיד הגננת היתה עוברת כשבידיה מגש של כריכים עם שוקולד, היא היתה עוברת לידי ומציעה.. אני בתגובה אליה הייתי אומרת "אבל אסור לי" והיא היתה מחייכת במבוכה. הממ לגביי החיפוף, לא הותר אלא להסכים, למרות הקושי.

צליאק והרמונים...

אין לי מושג מה לענות לך, כי אני לא רופאה, אבל אני כן יכולה לומר לך את הדברים הבאים: אצלנו בעלי הוא החולה בצליאק. עד עכשיו ההורמונים שלו בסדר גמור, הפיריון שלו מעולה, ולא היתה אף פעם בעיה של התפתחות מינית מאוחרת או לא קיימת. לי, שאין לי צליאק יש ציצים גדולים, כמו לאמא שלי, וכמו לסבתא שלי מצד אבי. לאמא של אמא שלי (סבתי) היו ציצים קטנים מאוד דווקא. לאמא של בעלי גם יש ציצים קטנים. איזה ציצים יהיו לבנות שלי? אין לי מושג. אולי גדולים כמו שלי אולי קטנים כמו של משפחת בעלי? מבטיחה לעדכן אותך כשיתחילו לצמוח להן.....
פשוט צריך לזכור שלכל נקבה יש שני XX בגנים שלה, ולכן היא יורשת תכונות מיניות משני הצדדים, של האם ושל האב, שירשו את התכונות מההורים שלהם, וכך קורה, אז שלפעמים אין מה לעשות ולשתי אחיות יכולים להיות ציצים בגדלים שונים...... לא צריך לדאוג אם הרופא אומר שהכל בסדר.

אותי מעולם לא שאלו על המחזור...

האם זה ההפך מהטרדה? יאללה - אדר נכנס, עוד חודש וחצי נוכל לכעוס על עלית מחדש אז עכשיו זה הזמן לשמוח קצת :) ראיתם היום נגה ליד הירח?

למעלה