שלום

שלום

קראתי חלק מהמאמרים ששמתם בקישורים ורציתי לדעת איך הייתם ממליצים לפתור בעיות של חוסר החלטתיות בקשר לבחירת מקצוע. תודה

מאזן רווח והפסד

לוקחים דף, רושמים את כל המקצועות הבאים בחשבון, ועורכים מאזן של רווח והפסד לגבי כל מקצוע בנפרד. כושר השתכרות, עניין, משך הלימודים, וכו'. המקצוע שיצא לך הכי "רווחי", בחר/י בו. ומה יקרה אם אחר כך יתברר שהבחירה היתה שגויה? העולם לא יתפרק והתקרה לא תיפול לך על הראש. תמיד יש הזדמנות להחליף.

שריד

New member
מהן ההתלבטויות ?

מה עומד על הפרק ? מהן הדרישות ? מהן היכולות ? כמו כל החלטה צרך לעשות סדר בין העובדות (מה ניתן לעשות דה פקטו) לבין נטיות הלב (כלומר החלטות ריגשי). את מוזמנת להתחיל לעשות סדר בדברים... מה עשית עד עכשיו ?

מותר להיות קצת פרובוקטיבית?

ההמלצה העיקרית לפתור בעיות של חוסר החלטיות היא להתאמן בהחלטות. לפעמים באימון מחליטים באופן מסודר ושקול עם רשימות לכאן ולכאן, ולפעמים באימון לומדים להחליט באופן ספונטאני. העיקר להחליט - וללמוד שעל הדרך שיש לנו המון החלטות ביום יום - ורובן ככולן הפיכות. כלומר שמחליטים, עושים טעות, לומדים ממנה - ואז מחליטים שוב והפעם אחרת. יש פה ושם החלטות בלתי הפיכות בחיים - כמו ללדת ילד... אבל היתר? מקסימום יש פה ושם איזה עיכוב והיערכות מחדש, זה הכל

תודה על התשובות ואני אענה

השנה סיימתי תואר בביולוגיה, אומנם הלימודים היו מעניינים אבל כבר במהלך הלימודים הבנתי שאני לא מעוניינת להמשיך במחקר ובאקדמיה כי ראיתי את המרצים שלי ואני ממש לא מעוניינת בחיים מהסוג של חוקר (אני חייבת לראות תוצאות בעיניים, יהיה לי קשה לשבת במעבדה לבד ושהחיים יעברו, אני צריכה אנשים מסביבי, אוהבת מאוד להקשיב ואפילו לייעץ אם אני יכולה). אז באמת ישבתי וניסיתי לחשוב מה יותר מתאים לי, האם אני יכולה איך שהוא להמשיך בתחום אבל לברוח מהמעבדה, האם כדאי להגיד לעצמי טוב למדתי החכמתי אבל אני אשים את זה בצד ואלך לכיוון אחר לגמרי. ובאמת לקחתי דף ורשמתי את כל המקצועות שמעניינים אותי באופן כללי. עשיתי רשימה של מה אני מצפה מ"המקצוע של חיי", וניסיתי לראות איזה מקצוע הכי מתאים. אך זה לא עזר לצערי כי גילתי שלכל מקצוע יש יתרונות וחסרונות לדעתי, ושאני לא מקבלת תשובה חד משמעית. קשה לי לעשות את הבחירה ספונטנית, כי הרי זאת כבר לא הפעם הראשונה ואני יכולה להגיד אולי אני אנסה קצת ואראה, כי בכל זאת בפעם השניה כבר מפחדים יותר לטעות. תודה

אבל - רגע

למדת מהניסיון שלך בביולוגיה מה לא מתאים לך - ומה היית משנה עכשיו. אלו בדיוק הנתונים שאת צריכה כדי לצאת לדרך לבחירה חדשה. אולי במקום ללמוד תואר נסי פה ושם כמה לימודי תעודה, תוך שאת עובדת באיזה מקום עם הרבה אנשים כלבבך? הרבה מהמשרות הפנויות בשוק כיום מבקשות אדם אקדמאי אך לא בהכרח חובה שהוא יהיה אקדמאי בתחום - רק רוצים לדעת שיש לו השכלה יותר גבוהה מתיכוניסט. שהוא יכול ללמוד גם הלאה. הרבה פעמים במקום ללמוד - יותר טוב להתחיל לעבוד במשהו ולצבור ניסיון - שבסופו של דבר יעזור לך להחליט מה ללמוד להבא. קחי פסק זמן ונסי לעבוד במשהו שנראה לך - שמכיל בתוכו אינטראקציה אנושית. בהחלט יכול להיות שתוך כדי עבודה תדעי בדיוק איך להמשיך הלאה.

../images/Emo6.gif כבר חצי שנה שאני מחפשת את

העבודה שאולי תיתן לי כיוון חדש...או בעצם כל עבודה שלא תהיה מוכרת בחנות או שירות לקוחות הטלפון, אבל ללא הצלחה. מה שגורם לי עוד יותר לחשוב על כיוון ש"יחטפו" אותי אחרי הלימודים ופחות על רגשות האהבה שלי. השוק ממש קשה . תודה

אם לצטט אותך

"גיליתי שלכל מקצוע יש יתרונות וחסרונות". זה נכון. מה שכדאי לעשות זה לבחור את המקצוע שיש בו הכי הרבה יתרונות, והכי מעט חסרונות, מבחינתך. בשלב הראשון אפשר למחוק את כל המקצועות שבהם אין אינטרקציה עם אנשים, למשל. לפי דברייך זה פרמטר מרכזי. עכשיו נסי להמשיך מכאן הלאה, ולראות אם אפשר למצוא משהו שיענה על הנוסחה. בהחלט לא החלטה ספונטנית.

שריד

New member
בעיה בתוכנה ../images/Emo15.gif

משתמע מהתגובה שלך שיש תשובה אחת לכל השאלות שאת מציגה. האם עבודה יכולה לתת לך כיוון חדש ? או שאת נותנת לעצמך כיוון חדש על ידי התנסות בעבודה ? תלוי איך מסתכלים על זה. בכל מקרה, לשים את המשקל על העבודה זה משאיר מעט מאוד אחריות לך על חייך... איזה קושי יש בשוק היום ?

הקושי בשוק היא שפשוט אין עבודה

למי שאין ניסיון, ככה שלנסות דברים ולראות אם אני אוהבת זה בעייתי. ברור שהייתי רוצה להתחיל לעבוד במשהו מהתחונים שאני מתלבטת בינהם אבל זה לא בדיוק אפשרי גם בגלל שהם רוצים השכלה רלוונטית וגם ניסיון ככה שחוץ מלזרוק את הקורות חיים שלי ואולי לצחוק מהאפשרות שבכלל העזתי לשלוח להם אותם לא נראה לי שהמעסיקים יעשו איתי הרבה. אם יש למישהו רעיון איך אני כן יכולה לנסות לעבוד בדברים שאני שוקלת אני אשמח

אוי קפץ לי

אז ככה החל מפסיכולוגיה , ראיית חשבון , תזונה ,רוקחות. אני יודעת שזה נשמע מקצועות ממש לא קשורים אחד לשני אבל כל אחד לחוד מסקרן אותי בדרך שלו.

OK

בואי נהיה ריאליים: בפסיכולוגיה כמובן שאין לך מה לחפש עבודה - אלא אם את הולכת להיות מזכירה במכון למיונים פסיכומטריים פסיכוטכניים ולהיות "ליד" ההתרחשות ולא בתוכה. להדפיס את האבחונים לא להעביר אותם. אפשר גם לשקול לחנוך מישהו כדי לבדוק בכלל אם הטיפול באנשים זה משהו שמושך אותך. ראיית חשבון - אותו כנ"ל. זהו מסלול הכשרה ארוך, מבחנים ארציים וכו'. עבודה למי שאינו בתחום שרוצה לטעום ממנו הוא לעבוד כעוזר/ת במשרד רואי חשבון או לעשות קורס קצר יותר בהנהלת חשבונות ולעבוד כך - כדי לראות אם זה תחום שהיית רוצה לעסוק בו יותר לעומק. תזונה - אין לי מושג. אולי למישהו אחר בפורום יש רוקחות - מה הבעייה למצוא עבודה בסופר-פארם? אז נכון שלא תוכלי להנפיק תרופות אבל כמו שראיתי את הסידור שם בכל מקרה הם עובדים עם עוזרים שגם עושים את החשבון לאנשים אחרי שהרוקחים הוציאו את התרופות מאיפה שהם צריכים להוציא. בכל מקרה הרעיון הוא לעבוד "על יד" ולגבש תוך כדי כך דיעה לגבי המשך העמקת הלימודים.

תודה באמת רעיונות נחמדים אך

לצערי אני באמת כבר חצי שנה מחפשת עבודה גם במקומות שציינת אך ללא הרבה הצלחה. אבל העלת בי רעיון אולי להתנזב באיזה אירגון אז אני אנסה למרות שזה מאוד קשה לי כלכלית בלי לעבוד.

חניכה מסודרת

זה לא בהכרח בהתנדבות, את יודעת. יש אנשים שעושים זאת תמורת כסף דרך סוכנות כוח אדם שמומחית לעניין. אפשר גם לשקול להיות מלווה לנכה/ים של משרד הביטחון. בקיצור - באמת נראה לי שלא מיצית את החיפושים.

למעלה