שלום,

שלום,

למי שלא זוכר אז אני חייל כבר חודשיים, לבנתיים בצבא אני מסתדר פחות או יותר... רציתי ללכת היום לאיזה מקום והלכתי ובשנייה האחרונה אחרי שפתחתי את הדלת, קיבלתי פיק בירכיים ועשיתי אחורה פנה קדימה צעד. הרגשתי ואני עדיין מרגיש ממש מטופש, אידיוט וכדומה. איך ניתן להתגבר על הפחד הזה "אולי מישהו ישאל אותי ואז...." מה אתם מציעים לי לעשות (אני עדיין רוצה ללכת לשם) ? תודה

vicz

New member
היי

אם אתה לא זוכר - אני ויקי, משוחררת כ-9 חודשים קשה לתת עצות כי לא ציינת לאיזה מקום רצית ללכת אבל אני יכולה להגיד לך שזה קרה לי המון פעמים לפני הצבא, בצבא ולפעמים אפילו עכשיו למרות שהצבא שיפר לי פלאים את הביטחון לדבר (מה שמדרדר עכשיו חזרה לצערי כי אני סטודנטית ולא יוצא לי לדבר כמו שדיברתי בצבא - מול גורמים רשמיים ומפחידים בצורה יומיומית) כל מקרה לגופו שוב קשה כי אתה לא מציין את המקום אולי תספר לנו בכל זאת? אתה גם מוזמן לשלוח לי מסר אם אתה רוצה לדבר על זה

KLYVM

New member
ספר מה עובר עליך בצבא

עם איזה מקרים אתה צריך להתמודד?

royi69

New member
מרכז לבעיות דיבור בצבא

אני כשהייתי בצבא דרשתי שיתנו לי ללכת לטפל בבעיות הדיבור שלי יש מרכז גדול שנמצא בתל השומר מחוץ לבסיס ושם מטפלים בחיילים בקבוצות קטנות בבעיות בדיבור זה איזה 4-5 חיילים עם אותה בעיה ושם אתה לומד טכניקות דיבור מה שנותן לך גם עבודה על הבטחון העצמי זה גם נחמד כי אתה הולך לשם בבוקר ומפסיד חצי יום מהבסיס אני הייתי הולך כול יום ראשון ב 12 ומשם לבסיס אז הייתי מגיע רק בלילה לבסיס ואם אתה ג'ובניק אז בכלל אחלה אולי לא תצטרך לחזור טופלתי שם קרוב לשנה היתה לי מטפלת שהיא קמ"א (קצינה אקדמאית מדהימה) שגם אחרי סיום הטיפול הקבוצתי השיגה אישור בשבילי שאני אמשיך והיינו יושבים ומדברים על כול הבעיות של החוסר בטחון והמון טכניקות לדיבור רציף ממליץ בחום זה בחינם את כדי אגב, מי שמפנה אותך הוא הקב"ן של היחידה רועי

רגיל, כמו באזרחות

שואלים אותך מה השם שלך? מאיפה אתה? ואתה....... אבל מזה אני לא דואג, אצלי הבעיה רק במקומות ואנשים חדשים אח"כ אני זורם

KLYVM

New member
בהרבה מקומות שואלים את השם שלך?

איפה אתה משרת?

אני בהתחלה

אז העבירו אותי ממקום למקום הרבה פעמים אחרי הטירונות אז שואלים כל מיני פרטים עליך, שם, כתובת וכו'

KLYVM

New member
מה אתה עושה בצבא? מה התפקיד שלך?

תספר בבקשה פרטים על הצו הראשון שלך.... אני צריך לקבל צו ראשון עוד כמה חודשים וכל אני חושב מה יהיה שם....

אני עדיין לא התחלתי את

התפקיד, אני מחכה לראיון עם המ"פ ואז אח"כ להתחיל חפיפה, התפקיד בערך זה משהו עם סיביים אופטיים הגדוד הקשר של חיל המודיעין. הצו הראשון שלי עשיתי לפני הרבה זמן - היום אני בן 20.5 (התגייסתי רק עכשיו כי הייתי בישיבה). יש מבחנים פסיכוטכניים מול מחשב כך שלא צריכה להיות בעיה, בדיקות אצל רופא, בדיקת שתן, בדיקת ראיה (אפשר לעשות עצמאי), אימות נתונים וראיון אל תתרגש זה ממש שטויות, בד"כ עושים את זה ביום אחד אם לא מספיקים כי יש (לפחות בזמני) הרבה תור משלימים ביום אחר, קח איתך איזה ספר, מוזיקה, עיתון להעביר את הזמן בין התחנות. אם קשה לך תבקש לכתוב, אני לא יודע מה רמת הגימגום שלך, לי יש גימגום קשה ולכן הורידו לי ל 64 חבר שלי גם מגמגם, נתקע, לוקח נשיפות באמצע אבל בגלל שאצלו בגימגום יותר קל לא הורידו לו בכלל. בהצלחה. אם יש לך עוד שאלות, בכיף תשאל. משום מה יש לי תקלה ואני לא מצליח לראות הודעות, אז אני מצליח רק לשלוח הודעה ולענות עליה.

shuky63

New member
תראה אני יכול להבטיח לך שגם אם לא

תעשה כלום אתה תתגבר בסוף על הפחדים האלה,כי יש הרבה מצבים בהם אין לך ברירה ואתה חיב לדבר והם אלה שבסוף גורמים להתגבר על הפחדים. אבל חבל.בצורה הזאת זה לוקח המון זמן.אני שרפתי על זה 20 שנה לפחות מהחיים שלי. עדיף לעבוד על זה באופן רציני והשיטה זה להתחיל בקטן ולהתקדם אבל ליזום מצבים לא לחכות שיקרו לך כדי להאיץ את התהליך. אתה יכול לבוא לסדנא לתרגול מצבי דיבור של אמבי ולהתחיל שם.

למעלה