שלום!

McLayeb

New member
שלום!

אז ככה, אני בנאדם חילוני, גם גדלתי במשפחה כזאת, אני לא ממש בקיא בעולם הדתי או החרדי, אבל לאחרונה הכרתי מישהו חרדי בן 19, שנורא נורא רוצה לעזוב את העולם הזה. הוא אומר שהוא לא מאמין באלוהים ושנמאס לו מהאורח חיים הסגור הזה. כששאלתי אותו למה הוא לא יוצא מזה וזהו הוא אמר לי שהוא לא יודע איך, שזה כל מה שהוא מכיר ולא יודע איך לעשות משהו אחר... הבטחתי לעזור לו, למרות שבכנות, אני לא ממש יודע איך... אבל הבטחתי, אז אני מנסה! רעיונות למישהו???

שלום לך,

ראשית- טבו לו שיש לו אדם לצידו. אני חושבת שאתה עוזר לו בעצם היותך אתה, בעצם היותך שם. לא חייב להיות האדם "מהתחום" כדי להיות לחבר. פשוט תהי'ה שם, כמובן אם זה מה שאתה רוצה. תראה לו מהם החיים שלך, תשתף, תראה את האמת אבל. אנשים חושבים משום מה שבעולם שהוא לא חרדי/ דתי לאומי החיים הם חיי מתירנות וחופש, ללא גבולות או חומות, ללא מגננות. החיים הם מה שהאדם מביא לתוכם ועושה מהם. מה שיש לאדם בערכים ובלב. אם הוא סגור- הם יהיו סגורים. אם הוא בעל ערכים- הם יהיו מלאי ערכים. רק לא "כי כתוב". אבל בעולם החילוני אדם שעשה "כי כתוב" ימצא משהו אחר להיתלות בו:) אני מציעה לך להכיר לו אולי את הפורום הזה, אולי כאשר הא נמצא אצלך בבית? או במקום שיש בו אינטרנט. להכיר לו עוד חברים שלא מעולמו שלו, אנשים טובים, רציניים. לא משכנעים- אלא פשוט שמעט ירחיבו את אופקיו. ספרים? להכיר לו את הל"ל. וכו' וכו':) להיות לו חבר.

בתש1

New member
מה דעתכם לארגן..

עלון בשם ``איך עושים את זה``?- המדריך למתלבט החרדי.. &לדעתי זה ממש יהיה שמושי, לאור ריבוי השאלות בנושא בשבוע האחרון.

תיזהרי

תוך זמן קצר החרדים יפשטו רגל... ואז לא ילמדו תורה... ואז, ואז, העולם יתמוטט. הרי התורה מחזיקה אותנו בחיים. בתש, לא חרם עליי? רק היום הגעתי להחלטה שאני מעריכה ואוהבת את חיי...

rigoletto111

New member
ילדה ממשפחתי שנשאלה על ידי

מה היא לומדת בבית ספר, סיפרה שלמדה שאם רגע אחד לא יהיה מי שילמד תורה, העולם יתמוטט. הצעתי לה לחפש את אותו אחד שלומד תורה כל הזמן, לבוא אליו מאחורה ולעשות לו: בהההההה

אני חושבת שאת צודקת

כדאי לכתוב מאמר קצר עם כל הטלפונים ושרשור עם כמה תשובות של אנשים שהיו שם. צריך שם גם פרק למקרים העצובים האלה שקראנו של חרדי צעיר עם משפחה.
המקרה ההוא היה קורע לב. רווקים ורווקות יכולים לעזוב אבל אחרי שיש משפחה המצב מסובך.

אתה יכול לעזור לו

ביעוץ לגבי עבודה. שבשלב ראשון שיצא מהישיבה שיעבוד ירויח כסף יהיה עצמאי. וזה שאתה חבר שלו זה כבר טוב.

למעלה