שלום,

me and just me

New member
שלום,

יש אצלנו כלבלבון קטן וחמוד כבר שלושה שבועות, הוא מעורב משהו פינצ'רי כזה קטן... העניין הוא כזה, כשהכלב עושה צרכים, זה פעם אחת שלשול ופעם אחת יציאה נורמלית (אמנם מסריחה בטירוף, אבל בכל זאת נורמלית..), אני מניחה שזה לא אמור להיות ככה, מה עושים בנידון? להחליף סוג אוכל? הוא אוכל פרופורמנס פאפי, ובכמה ימים הראשונים שהוא אכל את זה לא הייתה שום בעיה.... הוטרינר אמר שאם הוא משלשל אבל מתנהג כרגיל, אין שום בעיה, אבל זה קצת חריג בעיני... תודה מראש!!

הוא אוכל רק את המזון שלו?

פרפורמנס זה שם האוכל? בדר"כ זה הגדרה של סוג מזון אצל יצרן כלשהו....כלומר להרבה יצרנים יש מזון שמוגדר פרפומנס.

מממ...לא מכירה את האוכל

אני לא וטרינרית אך לא הייתי מאכילה באוכל שאני רואה שלא עושה טוב לכלב (טוב= פרווה, יציאות, גזים, ריח, טעימות). אם הוטרינר לא מודאג- חכו לסוף השק והחליפו.

me and just me

New member
ממ

תודה רבה על התשובות. העניין הוא שאני לא יודעת אם האוכל קשור לזה או שמא זה משהו בקיבה/מעיים של הכלבלב.... כי האוכל לא תמיד עושה לו רע... איך יודעים להתאים אוכל לכלב??? איזה חברות נחשבות טובות יותר או מומלצות??

אז ככה

איך יודעים? מרגישים. קודם כל צריך לראת תוצאות רק אחרי הסתגלות של שבועיים לפחות.... אני נתתי ללופו אקאנה- הוא לא אהב- נפסל נתתי לו רויאל קנין- הוא התחיל להפליץ ולעשות צואה רכה- נפסל ביוקונובה יש לו צואה מוצקה, הוא לא מפליץ ולא כ"כ מסריח מהפה ומהגוף, הפרווה נעימה ולא שומנית. ניסיתי לאחרונה- פרופלאן, הריח גוף השתנה לרעה.... אגב- יש לי חברה שיוקונובה עשה לכלבות שלה פרווה שמנונית, אז זה אינדיוידואלי....אני לא אומרת שהאוכלים שלא התאימו ללופו שלי הם גרועים! ממש לא (אחרת לא הייתי מנסה אותם בכלל
) שווה לנסות מבחינת איכות: יוקונובה, פרו פלאן, נוטרו צ'ויס, בלקנדו, אקאנה, סיינס דיאט רויאל קנין נחשב מעולה- אבל אני לא אוהבת אותו, כל כלב וחתול שנתקלתי שאכלו את זה היה להם צואה ענקית ורכה וגזים וכמויות ההאכלה גדולות.

שלשול (או בעיות מעיים אחרות)

הי בעיות כאלה יכולות באמת להגרם מתזונה, אבל לא חייבות לנבוע מכך. יכולות להיות בעיות כמו דלקת מעיים, טפילי מעיים שונים, תולעים, בעיות מולדות, ועוד. אני לא לגמרי מסכים עם דעת הוטרינר - כלב יכול להיות "משלשל אבל שמח". זה לא אומר שהוא בריא - זה רק אומר שזה לא קטסטרופה. אני במצבים כאלה עושה משטח צואה לאבחון ולפעמים גם בדיקות נוספות, ואם יש צורך - נותן טיפול מתאים.

me and just me

New member
אוקיי,

תודה רבה רבה על התגובות. אני באמת אבקש משטח בשבילו... תודה@!

למעלה