שלום

שלום

איפשר לכתוב פה באידיש? אני בקושי יודע עווריט אבל ננסה ככה אני ומשפחה שלי ממאה שערים אני נמצא בתוך הקסבה שמה אני מיעוניין לצאת בישאילה ממאה שערים כלומר אני רוצה שאני ייצא ממאה שערים ויגור במקום חרדי אחר שהמקום להיות יותר טוב כאילו בלי סרחונות של פחי אשפה בוערים כל לילה פשוט קשה אותי לנשום במצעב הזה יש איזה איך זה נקרא כזה משהו שתומך ועוזר לאנשים ממאה שערים לצאת בישאילה אותה להיות חרדים בשכונה בלי פשקווילים על הקיר ובלי הפלאציי הציוני שמשתולל שם כל לילה? זעליג.

בן הצבי

New member
זעליג, קודם כל תעברת לאמזלג!

ככה תהי` מצוי יותר אצל אחינו הפרענקים שליט``א. ריישית דבר, אתו צוריך לוצייס מהמקום הרע הזה, איפה עושים כל היום כולוי שפייסן על שיקסעס רחמנא ליצלן, ולבוא לגור בין אנשים ידועים בלבושם הנקרא בלע``ז מאדער``ן, ואז תמצא טוב וחסד כל הימים, ובפרט אשר בנות ישראל כשרות מסתובבות אצל אנשים ידועים הנ``ל וחופשה ניתנה לבנות ישראל הנ``ל ללבוש או לא ללבוש כחפצן, ואין דבר זה שווה לבנות ישראל במקומך המסוגרות בשתי צעפאלאך וכו` ודו``ק היטב. הצלחה רבה בכל מעשי ידיך, ידידך הדו``ש, הערשל.

אוז אני רויאה שאיפשור לדבר פוי

בלשוין הקוידש פשוט ניסיתי לידבייר בהעווריט אני מקוה שהבנת העיקורוין? יה? איפשור גם לדבייר פוי בהאידיש? והערשל תסביר יויתר מה שאתה רויצה פשוט לא הבנתי מילה!

hemi32

New member
דו בעסט גמילות חסד צו

ארויס גיין פון מאה שערים צו סורוצקין געס ? פון וועמען ? פון יוצאים מיט פראגעס ? ביי הונז איז נישט דא קיין חסד ! קענסט פארגעסן דאער פון .. אייב דו וויסט קומען בוינען אין אלנבי געס קאנמען זען אויפשטעלן אפעס העלף צו .. טראכט אריין .

למעלה