שלום

p a k a

New member
שלום

הודעתי כבר נעלמה בין דפי הפורום, ולאחר בירור פרטים שערכתי עם אמי העליתי את הפרטים לשרשור הנוגע למשפחת אמי, אך ההודעה נעלמה. הנה קישור לשרשור על בקשת העזרה במציאת משפחת אמי. אם מישהו יודע היכן אפשר להשיג מידע אנא עיזרו לי. תודה.

ענתר

New member
שלום פקה

ראשית, בעתיד במקום לכתוב בנושא שלום, כתבי את עיקר השאלה, כמו שם המשפחה וחיפוש בארצות הברית. כך מי שמכיר את המשפחה יכנס, ומי שבקיא בחיפוש בארצות הברית יכנס הבקי ביותר אצלנו ארנון, ענה לך ושאל אותך אם מצא את המשפחה הנכונה, במקום לענות לו כן או לא, ענית להודעה שלך, אנא עיזרו לי כך שארנון עד היום לא יודע אם המשפחה נכונה, ואם להמשיך בכיוון שמצא בהצלחה

p a k a

New member
ניסיתי, אני לא מצליחה למצוא

תוצאות שתואמות את הנתונים שידועים לי

p a k a

New member
להבא אני אדע לגבי נושא ההודעה

והמשפחה אותה מצא ארנון היא לא המשפחה שאני מחפשת לצערי, והגבתי להודעתו עכשיו. הנחתי שאם אכתוב את הפירוט זה יאמר שזו לא המשפחה אותה אני מחפשת אך טעיתי וסליחה על זה. תודה.

ענתר

New member
מצטערת שאני לא יכולה לעזור

יותר גם אני לא מתקדמת עם חלק מהענפים האבודים בארה"ב קשה לעשות את הצעדים הראשונים בפורום, למי שנולד דור לפני האינטרנט כמוני מקווה שתצליחי בהמשך

בואי נתחיל מההתחלה...

מה שקרה עד כה ילמד את כולנו לקחת בהלכות שאלות, חיפוש ומציאות. ובנוסף - אם אינך יודעת דבר על משפחת צימבלסקי בארה"ב, הרי שאינך יכולה לשלול עדיין קשר למשפחה שמצאתי בשרשור ההוא. אך נניח לזה. בואי נעשה סדר בפרשיות החיפוש ובמה שידוע. פרשת האיתור בארה"ב היא פרשה אחת, אך לפתע - אחרי דיונים בנושא - צצו להם עוד כמה שמות משפחה: קופ, ברמן. מדוע לא הופיעו קודם? אם במשפחה שהיגרה לארה"ב אנו דנים כרגע - רכזי את המידע הרלוונטי למקרה זה בלבד. לצורך העניין ספרי את כל הידוע על אנשי המשפחה שהיגרו לארה"ב ומה קרה להם מאותו הרגע. מה היו שמותיהם של המהגרים, כולל בתעתיק לועזי? מתי נולדו? מתי היגרו? מתי נפטרו? מה היו כתובותיהם הידועות עד שנת 1956? מי היו ילדיהם? במה עסקו? אני מציע לך לקרוא (אולי שוב) את הכתוב בדף המקושר באדום בצד שמאל של הפורום. אחרי שתחזרי עם המידע המלא (כפי שידוע לך) והמסודר - נוכל להתחיל בחיפושים. לפני כן - באמת שאין טעם להתאמץ. ארנון

וכמובן - מאין היגרו (לא זוכר שזה

צוין קודם, אך ייתכן ופספסתי. ובכל מקרה - אם מתחילים מהתחלה, כדאי שזה יהיה כאן.

p a k a

New member
המשפחה היגרה מפולין לארה"ב

עד 10 שנים (בערך) לפני מלחמת העולם השנייה.

p a k a

New member
הפרטים הידועים

משפחת ברמן: לזוג ברמן הייתה בת אחת בלבד, ומשנישאה, הוריה התגרשו. משפחת קופ: ידוע רק שהיה להם מפעל גדול לבדי משי. שאר הפרטים שביקשת אינם ידועים. עם משפחת קופ היה קשר עד שנת 1956, אנסה עוד כמה ימים לסרוק את המעטפה של המכתב האחרון שהגיע מהם, שם כתובים כל מיני פרטים אבל אני לא מבינה את הכתב.

p a k a

New member
והפרטים האחרים מהודעה קודמת

חיה צימבלסקי התייתמה בגיל שנתיים מאביה פנחס צימבלסקי, והתייתמה מאמה, רחל אדלבאום, בגיל 7. היא גודלה על ידי אחותה ואחיה. חיה הייתה הקטנה במשפחה. היא אינה זוכרת באיזה שנה הסבתא, חנה מרים - אמו של פנחס ושאר אחיו - דודיה של חיה: שלמה לייב צימבלסקי, רחל קופ, וסימה ברמן היגרו לארה"ב. היא רק זוכרת שאחרי שהתייתמה מאמה, סבתה חנה מרים הגיעה מארה"ב לשנתיים, לעזור לחיה ולאחיה. לאחר השנתיים חזרה הסבתא לארה"ב. לאחר המלחמה חזרה חיה למחנות העכורים בגרמניה ומייד פנתה לארגון "הייאס" וה"ג'וינט" בבקשה לחיפוש קרוביה אלה בארה"ב. הסבתא כבר נפטרה, ודודיה של חיה תמכו בה כלכלית ומורלית (בגרמניה נישאה לאבי, דוד זומר, ילדה שם את בנה הבכור, מנחם פנחס ז"ל, שנהרג לימים במלחמת ששת הימים). הקשר עם דודים אלה נותק בשנת 1956. פרטים אלה, בצירוף הפרטים בהודעה אליה הגבתי, הם הפרטים היחידים הידועים על המשפחה בארה"ב.

p a k a, האם את כאן../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif יש לי קצה

של חוט עבורך. אנא, הגיבי כאן אם את עדיין בסביבה... ארנון

p a k a

New member
אני כאן

מנסה עדיין לברר את הפרטים שביקשת. מהו קצה החוט?

רישום הכניסה של סימה

בתאריך 19 באוקטובר 1920, נכנסה סימה "שלך" לארצות הברית דרך שערי אליס איילנד. באינדקס היא מופיעה כ:
Sima Cimbulska
והיא מצהירה כי היא מגיעה אל גיסהּ, Sam Kopp, אשר מתגורר ב... פטרסון Paterson, ניו-ג'רזי. קרובת המשפחה אשר נותרה מאחור היא... נכון... חנה צימבולסקה, לודז'
משם ממשיכים לחיפוש במפקד, מיד התוצאות...

משפחת Kopp בפטרסון, ניו ג'רזי, 1920

הנה דף המפקד משנת 1920, בו מופיעה משפחת Kopp "שלך" (המשפחה הראשונה בדף). האב, Samuel, בן 32; האם, Rosiel, בת 30; והילדה, Rose, בת 8. שימי לב ששם האם ושם האב דומה. טיפה מוזר לי. במפקד 1930 לא מצאתי את המשפחה. ארנון

p a k a

New member
../images/Emo24.gifהמוני תודות!

כל הפרטים מתחברים. מחר אספר על המציאה לחיה. האם אפשר למצוא את דורות ההמשך שלהם? ומה זה אומר שבמפקד 1930 הם לא מופיעים? הם התגוררו בפטרסון ניו ג'רסי לפחות עד 1956. תודה רבה על העזרה, משמח לראות שיש רישום שלהם

הכל אפשרי, אבל...

את חייבת להשלים פרטים ולנסות "לחלוב" את כל הידוע מן המשפחה. אין טעם להתאמץ קודם לכן. בפרט, המידע משנת 1956 יסייע רבות, וייתכן שמוזכרים בו בני הדור הבא. זהו מידע קריטי. אחרי שתשובי עם המידע - אם לא נצליח להתקדם כאן עוד, הייתי פונה לרשימת התפוצה של ה - JG לקבלת סיוע. אלו הם מקרים שהם עבורם, בחלק מן המקרים, פתירים בעליל. אשמח לסייע בכך, ארנון

p a k a

New member
מחר אסרוק את המעטפה

שהייתה האחרונה להגיע ממשפחת קופ. מצויינים בה פרטים שלא הצלחתי לפענח כל כך. תודה רבה ולילה טוב!

zogu

New member
לפיכך ב- SSDI מופיע

SAMUEL KOPP שנולד ב- 03 ביוני 1887 וניפטר ב- יוני 1974 עשוי להיות שזה אותו אחד.

למעלה