שלום

חרגון

New member
האמת שלא. ולכן...

זו לא ממש חברה. כנראה מדריך שהחליט לפתוח בית ספר לפסיכומטרי (כמו רבים לפניו..) לא הייתי פוסל ישר - כדאי לבדוק 3 דברים עיקריים: הכי חשוב - מי המדריך? כמה שנים הוא מלמד? איפה הוא לימד? מה הוא עושה היום? (האם סטודנט - ואז לא!, או שמא הקים "בית ספר" וזה העיסוק שלו) דבר שני - כמה שעות הקורס? כמה תלמידים בכיתה? יחס אישי (האם יש שעורי עזר מעבר לשעות הלימוד)? - בדרך כלל מדירך שמחליט להתחיל להעביר קורסים מתחייב לתת הרבה מעבר למה שנהוג, כולל שיעורים פרטיים, ואם זה מדריך טוב יש סיכוי טוב שזה עולה בהרבה על קורס עם 30 תלמידים או יותר. דבר שלישי - מאיפה חומר הלימוד? - יכול להיות שהוא קונה ממכון אחר שיש לו חומר בהיקף גדול ומעודכן, ואז זה בסדר. (וזה לא חייב להיות מקידום או לחמן, יש הרבה מכונים קטנים עם חומרים לא פוחות, ואף יותר טובים מהמכונים הגדולים. אם הוא אומר שהוא / הם כתבו את החומר - לברוח ישר. אני לא מכיר את פסיכומטריX, וזה אומר שאין להם חומר מספקק לבחינה. אני מכיר את חומרי הלימוד של כל המכונים שקיימים היום בארץ, כולל הקטנים שבהם (יש לי חדר בבית עם ספרייה מלאה מכל טוב). חומר שלהם אין לי ולא נתקלתי. מאחר וזה העיסוק העיקרי שלי, (כתיבת ספרים לפסיכומטרי), הייתי אומר שיש סיכוי סביר מאוד שהחומר שלהם (אם יש כזה) אינו מספק. אבל לסייג את כל מה שאמרתי לגבי החומר - כמו ששמת לב, זה הדבר השלישי שציינתי, כי זה הכי פחות חשוב. חומר לימוד נוסף תמיד אפשר להשיג. הסיבה שהייתי בורח אם היו אומרים שהחומר שלהם היא שלא הייתי סומך שהשיקולים שלהם הם פדגוגיים, כי אם שיווקיים (לומר שיש להם חומר טוב). מצטער על החפירה, סתם לא כתבתי בפורום כבר כמה שבועות. הייתי צריך לשחרר לחץ.

ממש תודה על

התשובה המפורטת

למעלה