שלום

שלום

אני מעונינת לארגן קבוצה ללימוד יפנית באיזור פתח תקוה שתתקיים בבית על ידי מורה יפנית,האם הייתם הולכים ללמוד את השפפה בבית כל עוד זה היה מאורגן על ידי בית ספר לשפות מוכר ומוסמך?

CountDust

New member
קבוצת לימוד

אני הייתי אומר שאולי אפילו ההפך הוא הנכון - אולי עדיף לארגן קבוצה לא דרך אחד מבתי הספר לשפות. זה מאוד תלוי מה רוצים בדיוק, ולכן כדאי לבדוק מה מציעים בתי הספר הללו - יש להם נטיה ללמד קורסים מרוכזים ו"אינסטנט" שמיועדים ללימוד מהיר ושטחי יחסית, ובנוסף לכך העלויות בדרך כלל גבוהות למדי. קורס כזה יכול להתאים בדיוק למי שמעוניין לרכוש ידע חיוני תוך זמן קצר יחסית בכדי להסתדר ביפן, אבל לא בהכרח מתאים למי שמעוניין בלימוד מעמיק לאורך זמן. איני פוסל את בתי הספר, אבל כדאי לבדוק בדיוק מה הם מציעים. מאוד יתכן שאם תארגנו קבוצה משלכם הם יתכוונו לרצונות שלכם. האלטרנטיבה היא כמובן לארגן קבוצה עם מורה, יש בארץ לא מעט מורים מצויינים שמלמדים באופן פרטי - יפנים שנמצאים בארץ, סטודנטים ליפנית ואף מורים מוסמכים ליפנית.

GnomeBubble

New member
והמחיר יהיה גם יותר זול ../images/Emo6.gif

האמת שבסופו של דבר הכל תלוי בכמה טוב המורה הפרטי - אבל זה נכון גם לבתי הספר לשפות. עד כמה שאני יודע הם לא בדיוק מתעקשים על בעלי תואר בהוראה (לפחות לא בשפה כמו יפנית, מאחר והודות למבחר המצומצם של דוברי השפה בארץ הם לא יכולים להרשות לעצמם להיות בררנים). אם רוצים ללמוד עם מורה פרטי ולוודא שהלימוד יהיה מסודר, תמיד אפשר למצוא Textbook שנראה טוב בעינכם ולבקש מהמורה להשתמש בו.

CountDust

New member
ואגב

חלק מהמורים ליפנית המלמדים באוניברסיטאות מלמדים גם באופן פרטי. מדובר כמובן בד"כ במורים רציניים ומקצועיים. כדאי לפנות אליהם ולברר - אם כי כיוון שמדובר במורים מקצועיים העלויות צפויות להיות בהתאם...

למעלה