שלום

שלום

אם אני אדם נשוי ומעוניין בקרוב לגדל ילדים, אז אם אני מעוניין לגור בדירה אחרת,כי קשה לי לגור אם האישה באותה דירה,לגור בשכירות אני לא מעוניין כי אם אני לא טועה דירה בשכירות היא לא שלי ואם אני מגדל שם ילדים והם הורסים את הדירה אז אני עלול להיפגע בידי בעלי הדירה. ואני לא מרוויח מספיק כסף בשביל לקנות דירה בארץ, אז אם בחוץ לארץ מוצעת דירה במחיר יותר זול מאשר ממדינת ישראל שאותה אני כן יכול ליקנות, האם מותר לי להגר לחוץ לארץ?

אופירA

New member
מנהל
השאלה שלך מעלה תמיהות

לפני העניין ההלכתי - השיקול לעבור לחו"ל הוא בגלל מחיר הדירה??? בגלל הפחד שילדים יקלקלו קירות וחלונות בדירה השכורה? לא שמעת על שיפוצניקים? אין לך שיקולים חברתיים של חינוך הילדים בחברה זרה? של מנטליות? של מציאת תעסוקה במקום זר? של קרבה למשפחה המורחבת? לא נראה לך שאלו שיקולים כבדי משקל יותר מאשר מחיר הדירה?

ונראה לך

שהכסף שאני מרוויח מספיק לי לדירה בארץ? האם את חושבת שליקנות דירה במדינת ישראל זה רק 50 אלף שקל? האם שיפצוניק לוקח לא יותר מ500 שקל אם הנזק בבית גדול? האם את חושבת שאם הילדים כל פעם יהרסו את הדירה השכורה אז יהיה לי כל פעם כסף לשלם לשיפוצניק? ממש לא,אם אני מרוויח בחודש רק 4 אלף שקל לפני תשלומים לארנונה גז וחשמל. ושאר הניכויים מהמשכורת,בקושי נשאר 1,000 שקל,אז את מצפה שאני אזמין גם שיפוצניק,בנוסף לתשלום יותר אוכל לילדים ויותר טיפולים לילדים? אז אני חושב שבמצבי הכלכלי לטובת הדירה במידה ובחוץ לארץ המחירים של הדירות יותר זולות אז עדיף לי להגר לחוץ לארץ, מדינת ישראל של היום היא לא של למשל שנות ה -1990 1980, שמחירי הדירות והאוכל והכסף לנסיעות היו יותר נורמלים וסבירים, אבל לצערי הרב בזמן הזה אני לא יכולתי למצוא אישה.

ובנוסף לכל

הבנק עם המשכורת שיש לי לפני הניכוים 4,000 שקל, לא מאשר לי לקבל הלוואה בסכום גדול, ובשום פנים ואופן אני לא מוכן לבקש הלוואה כספית גבוהה מהשוק האפור ומגורמים עבריינים ןמגורמים מפוקפקים, אז בשבילי זה בלתי אפשרי, להוריד מ 4,000 שקל הזה,להשכרת דירה שמחיר השכרת דירה צריך לעלות בסביבות1,000 שקל ועוד לשיפוצניק שאם מידי פעם הילדים יהרסו את הדירה, ועוד לארנונה גז וחשמל וטלפון ושאר הניכויים ותשלומים לטיפול בילדים, אז במצב כזה אם אני מעונין להקים משפחה אז אני לא חושב שטוב להקים אותה במדינת ישראל,אם אני לא טועה מחיר דירה ממוצעת במדינת ישראל עולה בערך 400 אלף שקל,ואני לא מליונר או אדם עשיר כזה שאפילו 80 אלף שקל אין לי, שאני ניסיתי לבקש עזרה ממישרד הרווחה וממישרד הבינוי והשיכון הפקידים אמרן לי שזה התנאים שיש,אז שביקשתי מהפקידים שיתנו לי לדבר עם המנהל אז הם איימו עליי שאם אני אפריע להם שוב אז הם יזמינו לי מישטרה והם ניתקו לי את השיחה,

אופירA

New member
מנהל
עדיין -

השיקול אינו כמה עולה שיפוצניק או כמה עולה דירה, אלא כמה תרוויח במגוריך במדינה זרה (יחסית להוצאות המקובלות שם)! אם ידועים לך מחירי המחייה במדינות חו"ל השונות (ואין הרי הונגריה או אוסטרליה כהרי ארה"ב...), בוודאי שידוע לך גם מה אפשרויות הפרנסה שלך במדינות הללו... ושיקול של פרנסה הוא לפני שיקול של עלות דירה! אם ברור לך שבמדינה זרה מסוימת תהיה לך פרנסה ברווח, לעומת אפשרויותיך בארץ ישראל, ומבחינה חברתית ומנטלית אין לך בעיה לגור שם (וגם לא לאשתך) - ברור שזה שיקול להגר לחו"ל. אבל שיקול אחד בין הרבה שיקולים נוספים, שאת חלקם העליתי כבר. אבל מדבריך לגבי "ההרס" שהילדים יגרמו לדירה (מה כבר יכולים ילדים לעשות בדירה, מלבד לשבור קצת זכוכיות ולגרד קצת טיח מהקירות ומהמשקופים...), ומהמשקל שאתה נותן למחירי הדירות ולשיפוצים - ניכר שהבעיה היא הרבה מעבר לבעיה ההלכתית של אם מותר לצאת מארץ ישראל או לאו. יותר מרגיש לי שהבעיה היא בתחום יחסים בין אישיים ויכולת הסתגלות והסתכלות על החיים. יש לך גם כעס מאוד גדול ולא ברור - אולי כדאי להתעסק איתו קודם, לפני שמבררים מה ההשקפה לגבי הגירה מהארץ. כל השיקולים הללו הרבה יותר קודמים לפני השאלה שהעלית.

והאם כל פעם שהם שוברים זכוכיות

אז תיקון הזכוכית הוא בחינם? והאם כל פעם לתקן את הטיח שהם מגרדים זה בחינם השיפוץ? בגמר ההשכרה מקובל להחזיר את הדירה למשכיר בדיוק איך שהיא הייתה לפני ההשכרה בלי פגמים מיותרים,ולפעמים המקובל הזה הוא מחוקק בחוזה השכירות, וגם בלי השיפוצניק זה עדיין קשה לי להיסתדר במדינת ישראל, מבחינת דיור עם סכום של 4,000 לפני שאר הניכויים. ואם אני רוצה לערער אז עירעור לבית מישפט מחוזי אם אינני טועה עולה 20 אלף,שאין לי סכום כסף כזה, אז אם אין ברירה אז בשבילי טוב להגר לחוץ לארץ, ואני לא חושב שבינתים שאני בארץ שאני אצביע בבחירות, החל משנת 1990 אף שיפור משמעותי כלפי האזרח הקטן הממשלה לא עשתה,אלא רק עליות מחירים,

למעלה