שלום

לiטוס

New member
שלום

אני מבקשת להתייעץ. הייתי בטיפול פסיכולוגי שהתנהל כקוגנטיבי, זה היה מושלם עבורי. עברתי למקום אחר ואני לא נמצאת בטיפול יותר משנה. אני יודעת ומרגישה שאני חייבת לטפל, אני נמצאת במצב של "תקיעות". אין לי רצון לחפש פסיכולוג אחר כי ההתחלה וההיכרות מתישים וגם ישנו שיקול כלכלי, אז עד אז, הייתם מציעים לי להיעזר בספרים כמו אלו של ד"ר פיל לעבודה עצמית? אני יודעת שזה הבדל של שמיים וארץ אבל עד שאוכל לממן ולקבל טיפול חדש, כדאי לדעתכם? יוכלו להועיל במקצת? תודה מראש :)

שריד

New member
שאלה מורכבת

את שואלת האם עיון בספר יהיה יעיל יותר מלא לעשות כלום ? האם הספר של ד"ר פיל יכול להיות יעיל עבורך יותר מספרים אחרים ? לדעתי יש רק דרך פרקטית אחת לדעת את התשובה. ללכת לספריה או לחנות ספרים, לעיין בספר, אם הוא מדבר אלייך לקחת ואם לא אז לא... לאחר שיש לך קצת נסיון בטיפול לדעתי תוכלי להעריך במידה סבירה את התרומה היחסית שהספר יכול לתרום לך. מה דעתך ?

לiטוס

New member
ת'אמת?

אני מעולם לא הייתי בעד... ולכן שואלת אם אתם ממליצים. אני אנסה, אולי אקנה אחד. בגדול נראה שגם אתה לא מאוד בעד, אני טועה? לא תהיתי אם ספריו של ד"ר פיל טובים יותר מאחרים ציינתי אותו כי הוא היחיד שאני מכירה. יש אחרים טובים? אין לי ספק שאני צריכה לדבר, ולעשות את הטיפול עם מישהו (מה שלא קורה). אבל עם זאת אני תוהה אם יש משהו בספרים ותודה על התגובה.

שריד

New member
מעטים הם הקוראים manual

כאשר את קונה מכשיר חדש האם את קוראת את חוברת ההדרכה מהתחלה ועד הסוף ? מספר פעמים כדי ללמוד במדוייק איך להפעיל ? רובנו לא ממש עושים זאת. כנ"ל גם בספרי הדרכה וגם... תראי, ספרים מקצועיים להדרכה עצמית כמו שנכתבו למשל להורים לילדים עם ADHD מצהירים בתחילת הספר שכדאי לעבוד במקביל עם איש מקצוע. גם בספר של דיויד בארנס "בוחרים להרגיש טוב" הוא כותב בבירור: " האם עליך לצפות לשיפור או להחלמה ודאיים בעקבות קריאת הספר "בוחרים להרגיש טוב" ? לא בהכרח. הנתונים בשטח מצביעים בבירור כל כך שאמנם אצל רבים התחולל שיפור לאחר הקריאה, אולם אחרים נזקקו לסיוע נוסף מאיש מקצוע. " והוא מסכם : "אין זה מציאותי לחשוב שספר מסויים או שיטת טיפול מסויימת יהיו יעילים במידה שווה עבור כולם" נלקח מסוף ההקדמה של הספר. ואחרי הסבר כזה מה עוד אפשר להוסיף ?

למעלה