שלום ^^

Yoko Nakajima

New member
שלום ^^

שמי לירן ויש לי כמה שאלות בנוגע לאימון... * האם יש גיל מסויים שבו אפשר להתחיל לאמן? כלומר, האם ישנה הגבלה כלשהי שקשורה בהתפתחות מנטלית או עניינים חוקיים וכדומה? * איזו הכשרה צריך לעבור על מנת להיות מאמנים? * אילו סוג של בעיות ניתן לפתור בעזרת אימון? תודה לעונים! שאלותיי נובעות מכך שאני מתעניינת בנושא האימון ושוקלת לעסוק בו- אולם היות ואני בת 16 וחצי אני לא בטוחה אם אוכל לעסוק בו בשלב זה. אני חושבת שכאדם שיודע לאמן אוכל לתרום רבות לאחרים. עקב דברים שעברו עליי החלטתי תמיד להיות קשובה לאחרים, תמיד לנסות לעזור לכאלו שצריכים עזרה. לפעמים דברים כאלו מצילים חיים (תרתי משמע). אם עיסוק באימון יקדם אותי בעניין זה, אז מבחינתי זוהי כמעט חובה לעשות זאת =]

שלום לירן

הדלאי למה ה 14 - התמנה למנהיג הרוחני והמדיני של העם הטיבטי בגיל 15. אז נכון שלא כל אחד הוא הדלאי למה אך מכך ניתן ללמוד שגיל בלבד הוא לא האינדיקציה לקבוע האם את יכולה לעסוק באימון אישי או בכל דבר אחר. יחד עם זאת אני קורא מתוך דברייך את המחוייבות הגדולה ואת ההחלטה האמיצה והחשובה שלקחת לעזור ולתרום לאחרים, להיות קשובה לצרכים של האנשים סביבך ואת אף אומרת שאם תגלי שאימון אישי יסייע לך לממש זאת את רואה בכך חובה אישית. אני רוצה להוקיר אותך על כך, ולברך אותך, זוהי מחשבה הירואית שיש לטפח ולשמר אותה. חשוב להבין שחמלה ואהבה הם כמו מיים טהורים שיוצאים ממעיין שופע ולכן על מנת לוודא שהמיים ימשיכו לנבוע ואולי אף בעוצמה גדולה יותר יש לדאוג למעיין יותר מאשר יש לידאוג לחלוקת המיים. מעיין שופע יספק מיים למי שצריך בכל מקרה. אימון אישי הוא כלי מרתק ומתגמל למאמן ולמתאמן ואין לי ספק שתהני ותתרמי באמצעותו לעולם - סומך עליך שתמצאי את הדרך הנכונה לך. עוד אני רוצה להגיד לך שלעולם אל תשכחי שאת המעיין ויותר משחשוב לעזור לאחרים חשובה ההתפתחות האישית שלך כאדם שיעודו לעזור לאחרים, אם תשכילי ללכת בדרך הזו תגיעי ליעדך בביטחה. לגבי הכשרות ישנם בתי ספר למאמנים לגבי סוגי בעיות - שתי תשובות הפשטנית - מגוון רחב מאוד כימעט בכל תחום בחיים המדוייקת - אימון איננו כלי לפתרון בעיות מהסיבה שבאימון אישי ראשית מבינים שבעיות הן רק דרך להסתכל על המציאות (דרך לא מאוד אפקטיבית), דרך אימון אישי לומדים ליצור מציאות חדשה גם בלי להזדקק לבעיות. יום פורה שיהיה לך ואת מוזמנת להשאר וללמוד עוד.

שלום לירן

אהבתי את שכתבת ואהבתי לראות את הבגרות, בהירות המחשבה והמטרה ששמת לפניך. מאחלת לך הצלחה בדרכך ומזמינה אותך להצטרף אלינו לקרוא ולהרחיב דעת בנושא. שיהיה בהצלחה.

למעלה