שלום

Fox Man 2004

New member
שלום

הכל החל לפני כ4 חודשים, קמתי יום אחד וכל המיטה אצלי הייתה דם. ניגשנו מהר לבצע בדיקת שתן, והוטרינרית אמרה שככל הנראה זיהום וPH גבוה. היא אמרה להביא לו ויטמין C והביאה כדורים "צפוויט" לא הבאתי לו כמו שהיה צריך, לא חזרתי לעשות בדיקת שתן, ואני יודע שאני דפוק, עצלן והנה עכשיו אני משלם על כך ביוקר=\ אח"כ שוב פעם לא למדתי לקח פעם ראשונה ושוב פעם לא חזרתי לעשות בדיקת שתן .. לפני כשבוע המצב החמיר, והפעם בבדיקת שתן היא אמרה שהיא רואה התחלה של אבנים בשתן. היא הביאה תרחיף כזה, והדם נפסק, אבל היא אמרה רק 3 ימים להביא לו את התרחיף, וכעבור 3 ימים הדם חזר. שוב היא אמרה להביא לו ויטמין C ו"צפוויט" אבל זה לא עוזר לו.. וממשיך לטפטף דם בכל הבית עכשיו היא אומרת שצריך לגשת לאולטרסאונד.. האם יש משהו נוסף לעשות לפני אולטרסאונד? כי גם היא אומרת שצריך לנסוע לרחובות (אני גר בבאר שבע)

ella100

New member
Fox Man 2004

אני סבורה שאתה צריך לבקר בדחיפות אצל וט אחר תוכל לבקש המלצה על וט' טוב בב"ש בפורום כלבים. עד כמה שאני יודעת יש לכם בית חולים וטרינרי פרטי בב"ש. איני יודעת עד כמה הם מקצועיים שם. אתה יודע להסביר למה נשלחתה לרחובות? חבל שהזנחת-הכלב סובל והדמום בהחלט מדאיג מאד ודרך אגב-לי הוט' שלי הסביר שהויטמין C לא לענין במיקרה הזה. אבל המליץ על כדורי חמוציות-וזה גם מומלץ לאנשים עם בעיות בדרכי השתן. בן כמה הכלב-לא הסברת ולא תיארת אותו(משקל,סוג,מעורב).

לאלה100

מדוע את סבורה שהוא צריך לפנות לוטאינר אחר. חוות דעתך הוטרינרית המקצועית אומרת כך? FOX MAN,בקש מהוטרינרית שלך ליצור קשר עם ד"ר ארנון קושניר,רדיולוג מצוין המגיע עם ציוד האולטרסאונד שלו אל רחבי המרפאות בארץ. ישנם כמה רדיולוגים הנחשבים לטובים שבטובים בתחומם.אין זו חוכמה להחזיק ציוד אולטרסאונד במרפאה,החוכמה היא לדעת לפענח את התוצאות. צחי אייזינברג הרדיולוג הראשי של בית החולים בבית דגן שבבעלותו מרפאה ברחובות הוא מס' 1 ומבית מדרשו ד"ר ארנון קושניר,אף הוא רדיולוג תותח על.

עוד פרטים, בבקשה

1. כלב ? חתול ? חמוס ? אנ מעריך שכלב, אבל נשמח לדעת. 2. בן כמה ? 3. איך הכלב מרגיש מעבר לכך ? האם הוא חלש או שהוא מתנהג כרגיל ורק משתין יותר ? 4. האם גם עשו בדיקת דם ? לא בטוח שחיונית כאן, אבל לעיתים זה מסייע. 5. איך הפרוסטטה מרגישה במישוש ? (בטח אתה לא בדקת, אבל הרופאה כן). 6. האם עשו צילום רנטגן ? אם האבן גדולה, אז סביר שיראו אותה בצילום. אני מעריך שהנסיעה לרחובות היא לצורך אולטראסאונד, שם יושב ד"ר אייזנברג, שהוא מומחה לרדיולוגיה. לא הייתי מחליף כל כך מהר את הוטרינרית, סך הכל היא נתנה עצות נכונות, ואתה לא מילאת אותם. אפשר לשקול להחליף אנטיביוטיקה, לעשות תרבית שתן כדי לקבוע בוודאות איזו אנטיביוטיקה לתת, ולהוסיף מזון להחמצת השתן (שנוי במחלוקת אבל בהחלט אפשרות)

Fox Man 2004

New member
כלב, מעורב, בן שלוש, 15 קילו.

הוא לא מסורס. הוא לא הזדווג אף פעם (יש קשר?) אממ הוא אכל אקאנה במשך שנה בערך, והוטרינרית אמרה שזה מזון לא איכותי, וככל הנראה זה מה שגרם לקריסטלים בשתן, אז החלפנו לו ליוקנובה. הוא תמיד קיבל שאריות של אוכל מהבית. לא נראה לי שיש לו כאב כלשהו.. אני לפחות לא שמתי לב לשום כאב יש לו שליטה בחוץ על השתן, אבל מדי פעם בבית ברח לו רק על המיטה, עליה ממש קטנה בתכיפות המתן, לא משהו רציני. בעיקרון הפעם הראשונה שהיה לו דם, זה היה לפני חצי שנה. אני כ"כ דפוק שמשכתי את זה כ"כ הרבה זמן, אני פשוט לא מאמין. בעיקרון כרגע, יוצאות לו המון טיפות דם בכל הבית, והפיפי שלו לא יודע בדיוק איזה צבע.. לפעמים עם דם, לפעמים צהוב, לא שם לב בדיוק איזה צבע.. אבל זה לא פיפי רגיל,זה מן פיפי גושי כזה. הכלב חוץ מזה מרגיש בסדר גמור.. אוכל, שמח, משחק, קופץ, שותה המון.

אני חושב שהעצות של הוטרינרית שלך

הן נכונות - גם לי נראה שאולטראסאונד יכול לקדם אותך לכיוון אבחנה של המצב. ברור שבנוסף לזה חייבת לבוא הענות ושיתוף פעולה מצידך, ואת זה נראה לי שאתה כבר מבין. מה שאני מציע זה במקום להכות על העבר - להסתכל קדימה ולא לבזבז עוד זמן. יש סיכוי שבלוטת הערמונית מעורבת ולפעמים זה מצריך ניתוח. אם המצב ילך ויחמיר - יכול להיות שתגיע לניתוח כשהכלב ממוטט ויהיה צורך בניתוח חרום, מה שאומר גם עלות גבוהה בהרבה, גם סיכון גבוהה יותר, וכמובן שבכל התקופה הזאת הכלב סובל. גש לבדיקה בהקדם.

למעלה