שלום

baderez

New member
שלום

אני חוקר את שורשי משפחתי. משפחת בדר. מקורה של המשפחה עד כמה שידוע לי הוא בקרקוב-פולין, והאבסורד הוא שרוב רובה היגר לארץ עוד במאה ה19 כך שהיא לא חוותה את השואה למרות מיגוריה בשם המצמרר הזה.. בכל מקרה, הצלחתי להגיע עד 1750+ אבל פה נתקעתי.. אני מחפש אילנות יוחסין מוקדמים שיוכלו להאיר את השנים שקדמו להן.. משפחת בדר היא נגזרת של משפחת רפפורט (ב.ד.ר - בן דוד רפפורט) ומטרתי היא למצוא את הקשר עד שלהי 900+ לספירה- יסוד שם המשפחה המפורסם "רפפורט". אשמח לקבל טיפים לחיפוש, ומידע.. תודה, ארז

baderez

New member
כן, יש קשר.. לקרוא!!!!!!!!

דווקא למצוא את הקשר המשפחתי בינינו היה משחק ילדים לעומת המטרה שהצבתי לעצמי כאן.. אני בסך הכל במרחק 3-4 דורות מסלומון בדר_(1763) ל"בדר" הראשון, שלמעשה נקרא ???-בן דוד(שם אביו) רפפורט. ברגע שאגיע אליו-אוכל להגיע עד למייסד משפחת רפפורט, רבי אברהם הכהן הרפא מאופורטו, וממנו כבר קיימים מספיק מסמכים לעשות שיוך עד לתקופת בית שני ולמקרא.. אם אצליח במשימה הזאת, יהיה לי את אחד מאילנות היוחסין המרשימים ביותר בעמנו, והערך הציוני שלו יהיה בהתאם.. (יוחנן בדר היה גאה..) אני מאד מאד ישמח על כל מי שיוכל לעזור לי. תודה, ארז

עמי60

New member
שורשים עד לבית שני זה ממש לא בעיה

כמעט כל אחד בפורום יכול , הקושי האמיתי הוא להגיע לתקופת המלכים או לפחות לבית ראשון .

historion

New member
אילן יוחסין

המרשימה ביותר שראיתי הוא של משפחת חרלפ ודון יחיא שמגיע בן אחר בן עד דוד המלך כך גם זה של משפחת דיין מחלב סוריה.

baderez

New member
איפה אפשר לעיין בזה?

יש איזה אתר עם אילנות יוחסין כאלו?

עמי60

New member
גם אתה תצליח אם תספר ששורשיך הם

מבר כוכבא למשל ,אין צורך להוכיח ראה את ידידנו ממשפחת באדר...

baderez

New member
באדר

באדר הינו שם משפחה ערבי.. שם משפחתי הוא בדר (בן דוד רפפורט)

מר נבו

New member
איך עושים את זה?

במשפחות אשכנז שלא נותרו מסמכים או עדים (שואה ). נתקעתי בשלהי המאה ה19. יש רעיונות אופרטיביים?

אורדליך

New member
איך פורצים את המחסום?

אני תקועה עם משפחת רפפורט בסקולה בשנת 1815 בערך. איני מצליחה לאמת קשרים לרוחב ועוד יותר לא יודעת איך להגיע אחורה. יש למישהו רעיון? אורית

baderez

New member
דווקא רפפורט זה לא בעיה

אני יכול לספר לך שב1500+ היה אחד בשם רבי אברהם הכהן הרפא מהעיר אופורטו שנמצאת בצפון איטליה.. הוא חיבר את שם המשפחה, שהתגלגל.. מספרים גם שרפפורט היית אחת מ8 המשפחות היהודיות המקובלות ביותר באירופה ושכללה רופאים ורבנים רבים. יש מספיק אילנות יוחסין שיוכלו לכסות לך את 1500-1800 בערך

תותח9

New member
אשמח לראות אילן של רפפורט

שם הנעורים של סבתי (שלא הכרתי) היה רפפורט אין לי שום מידע על משפחתה לפני אמצע המאה ה-19

אורדליך

New member
ומה אתה כן יודע?

אם תיתן פרטים שם, הוריה, מהיכן... אולי למישהו זה יתחבר אורית

talia olav

New member
בדר מקרקוב

האם מיצית את המידע הנרחב הקיים באתר שרשים ? תעודות הפטירה מראשית המאה ה-19 עשויות לחשוף מידע נוסף.

יעקב 1948

New member
היה גם מנחם בדר ממפ"ם בקבוץ מזרע

פרטים אצל נכדו אריה אלוני.המספר ב144. יעקב רוזן

למעלה