שלום,

שלום,

אני בת 22 רווקה (בלי חבר). עד לא מזמן המחזור שלי היה מעצבן אבל סדיר. הוא הגיע כל 26 ימים וזה מלא אבל לפחות הוא היה מדוייק. עכשיו הוא מקדים אפילו יותר ומגיע גם אחרי 22 ימים. מה עושים? במידה וצריך לטפל, למי פונים? תודה

Zoharrr

New member
קודם כל,

יש המון דברים שיכולים להשפיע על זה, את צריכה ללכת לרופא/ת נשים שיבדוק אותך,למרות שלרוב זה קשור במתח,שינויים בהרגלי האכילה,ועוד כל מיני דברים שונים ומשונים...

מחזור לא סדיר..

אכן זה יכול להיות מלחץ, שינויים בלה בלה בלה... אבל זה ממש לא אומר שזה לא משנה ואפשר להתעלם.. מחזור לא סדיר- בעיקר אם הוא מגיע כל פחות מ-28 יום (ולא במקרים בהם הוא מאחר באופן סידרתי..) יכול לגרות להתעבות הרירית ברחם, ומשם והלאה לסרטן ברחם............ אוקי- אני יודעת זה נשמע מפחיד.. להירגע! זה לא יקרה אחרי שפעמים המחזור שלך הקדים.. אבל בהחלט כדי ועדיף ונכון לשמור על מחזוריות קבועה ונכונה של המחזור.. כך שאם יש תוך פעמיים שלוש המחזור לא מסתדר בחזרה כדי מאוד לפנות לגניקולוג, ואפשר אפילו כבר עכשיו.. עדיף מוקדם- בעיקר בדברים האלה... :)

ומה הפתרונות שהיא מציעה?

אכן אני בתקופה של לחץ אבל מה יש להציע לי? וסתם ככה תמיד המחזור שלי היה 26 ימים שזה פחות מה28 שאמרת, זה מסוכן?

תראי..

אני לא מומחית עדיין והכל........ אבל כשאני הייתי אצל גניקולוגית היא בדקה לי באולטרסואנד את עובי הרירית ברחם- אם זה מעל המומצע יש סכנה.. עכשיו לי היה מחזור לי סדיר במשך 5 שנים והתעלמתי מזה... אבל היא אמרה שהמצב שלי בסדר- אבל כדי להתחיל לקחת גלולות, העניין הוא שהייתי אצל גניקולוגיות הרבה פעמים לפני ואף אחת לא בדקה אותי כך אפילו שאמרתי שהמחזור שלי לא סדיר! לדעתי זה ממש חוסר מקצועיות ומסוכן, כי אם לא הייתי משנה גניקולוגית מי יודע מה היה קורה איתי... בכל מקרה- הדבר הכי חשוב שהיא אמרה זה שלא אכפת לה איך היא רוצה שאני אשמור על מחזור סדיר, זה יכול להיות עם גלולות ויכול להיות בטיפול הומאופטי (שניסיתי אבל אחרי שנה שהמחזור עדיין לא הסתדר.. החלטתי שדי עם השטויות..) העיקר שיהיה סדיר. אני ממליצה שפשוט תלכי לבדיקה. אני לא כל כך יודעת תוך כמה זמן זה יכול להיות מסוכן- שוב, זה בטח מאוד משתנה מאחת לאחת.. אני ממש לא חושבת שיש לך מה לדאוג בקשר ל26 או 28 זה נורמלי לחלוטין! (תחשבי שאני הייתי מקבלת כל 15 יום, זו סיבה לדאגה...חח (-; ) העיקר שיהיה סדיר- שתהיה מחזוריות בריאה...........

היי אסתי ../images/Emo13.gif

את מוזמנת לפנות לרופא נשים כדי לראות מה קורה

למעלה