שלום

Arielcohen

New member
שלום

אני קורא פסיבי בפורום כבר די הרבה זמן ויש לי שאלה. אני יודע שזה נשמע הזוי, אבל האם החתולה שלי יכולה להיות גלגול של מישהו שנרצח בערך הזמן שהיא נולדה? אל מי אני יכול לפנות בנוסף עם השאלה הזאת ואיך אפשר לברר את זה? זה מאוד מטריד אותי. תודה.

אצל הדרוזים יש אמונה של גלגול נשמות

בזמן ומקום משמע ילד שנולד בזמן שמישהו אחר מת נשמתו מתגלגלת אליו... כך שיכול להיות שיש אמת בדבריך אבל אין אפשרות מוכחת לבדוק את הדבר מה גם לנוכח העובדה שחתול לא יכול לדבר ולאשר את הדברים כמו בן אדם.. וצריך לקרות משהו מאוד מאוד לא טוב במהלך המעבר של הנשמה על מנת שנשמת האדם תתגלגל לחיה.. אי אפשר לדעת..

איתושקה

New member
בקשר לגלגול נשמות

זה לא ממש נשמע לי הגיוני כי עם כל פעם כשמישהו היה מת אז אחר היה נולד אז העולם לא היה מתרבה, אבל העולם מתרבה אז זה לא יכול להיות

זה לא כל כך מדוייק

שנשמה עוזבת גוף ומיד קופצת לגוף הבא, ובד"כ היא מבלה זמן לא מוגדר (זה יכול להיות שנתיים או אלף שנה, במרחב האסטרלי לזמן אין משמעות) בהיטהרות ומנוחה מחייה הקודמים, אז כשהזמן הנכון מגיע היא ממשיכה להתגלגל. ומדוע את חושבת שלא יכולות להיווצר נשמות חדשות? אם ישנו כוח כל כך גדול ואדיר שיכול ליצור חיים חדשים על פני האדמה, האם הוא אינו יכול גם ליצור נשמות חדשות?

Providence

New member
מדובר רק בנשמות של דרוזים.

הדרוזים מאמינים כי מספר הנשמות הדרוזיות הוא קבוע, ולכן עם מותו של דרוזי, מתגלגלת נשמתו לתוך ילוד דרוזי. כאשר ילד דרוזי מתחיל לטעון כי הוא גלגול נשמתו של נפטר דרוזי, הוא זוכה בתשומת לב של המבוגרים ובהערכה של הזקנים, מכיוון שטענה כזו עולה בקנה אחד עם אחד מעיקרי האמונה. יש בכך לכאורה תמריץ לילדים לטעון כך, מכיוון שהם זוכים להתעניניות הכל

אמממ..

ומה לדעתך קורה לכל הנשמות לאחר שאנו מתים? האם אתה מאותם האנשים שמאמינים שלאחר המוות הכל שחור? או גן עדן וגיהנום? היהדות דווקא מאמינה בגלגולי נשמות, אמנם מעט בצורה מעוותת (החוטא מתגלגל לאבן, לחרגול וכד') אך עדיין. חוצמזה, אולי דווקא הפתיחות הרבה בעדה הדרוזית היא שגורמת לילדים להיפתח בקלות כזו? ילד יכול לקום ולהגיד "הנה, התגלגלתי חזרתי" אך אני בטוחה שלא כולם ישר קופצים ומתלהבים, היו הרבה כתבות בעיתון במהלך השנים על ילדים שממש הלכו לבתים זרים, הכירו את בני המשפחה בשמותיהם, חלקו איתם זכרונות.. ולא רק בעדה הדרוזית. ייתכן וזאת עוד שרלטנות, ואולי גם לא. מי אנחנו שנפסול?

Providence

New member
איני מבין את התרסתך, "האם אתה מאותם

האנשים שמאמינים שלאחר המוות הכל שחור?". לילי נמר טענה כי "אצל הדרוזים יש אמונה של גלגול נשמות". איתושקה הגיבה "זה לא ממש נשמע לי הגיוני כי עם כל פעם כשמישהו היה מת אז אחר היה נולד אז העולם לא היה מתרבה". תרצתי לה את הקושיה על סמך משהו שידעתי, כי עקרונות האמונה הדרוזית, שהיא דת סודית למדי, גורסים כי "מספר הנשמות הדרוזיות הוא קבוע" עמדתי האישית בנוגע לאפשרות המשך קיום לאחר המוות - עדין לא מגובשת

נראה לי כי יש לנו קצר תקשורתי

מדוע כל תגובותיי אלייך אתה לוקח בצורה שכזאת? מדוע אתה חושב ששאלתי אם אתה מאמין שלאחר המוות הכל שחור זאת התרסה? אני מכירה אנשים רבים, אותם אני מעריכה מאוד שזאת אמונתם, שלאחר המוות הכל שחור. אינני באה להתריס או ללעוג או לפגוע. בסך הכל אני באה ממקום שונה משלך ומגיבה ע"פ אמונתי וידיעתי, זה הכל.

misipipi

New member
אתה טוען שמעודדים אותו שהוא יגיד

שהוא גילגול נשמות? אתה מכיר את הסרט התיעודי בערוץ1 שהוקרן על הילד הדרוזי שטען שהוא גילגול של חייל שנפטר ושאף יש לו בן בשם עז? כל מה שהוא תיאר והדברים הפיזיים שהראה וזיהה, כל זה בעקבות עידוד והערכה של הזקנים? זה רק בנשמות של העדה הדרוזית? אתה מאמין בנשמות בכלל?

Providence

New member
הבט, העדה הדרוזית אינה גדולה,

ומרוכזת רק בכמה כפרים, וסביר כי כל המשפחות מכירות את כל המשפחות האחרות, גם בכפרים אחרים בשולי כל כפר מצוי בית קברות, ובו קבורים גם החילים שנפלו על הגנת המדינה על המצבות מופיע המספר האישי של כל נופל הילדים חפשיים לשוטט בין המצבות, והם לבטח משחקים שם מדי יום בנסיבות אלה, לא הייתי מתפלא אם ילד טוען שהוא נשמת חיל שנפל, ויכול אפילו לצטט את מספרו האישי. ברור שמות בניו של הנופל, הוא רק מעט יותר קשה, אבל ממש רק מעט, מכיוון שכולם מכירים את כולם, אפילו אם חיים בכפר אחר הייתי שואל את הילד מהו המספר הסודי בן ארבע הספרות, של כרטיס האשראי של הנופל. זה היה אולי כן משכנע אותי

misipipi

New member
ראה, עליך להבין שהטענה הזו

קצת הזויה בעניי כל מי שיש לו הגיון בריא. אבל אני מבין אותך , שאם אתה לא מאמין בנשמות\רוח או איך שלא תקרא לזה, אז אתה למעשה חייב לפנות להסבר הנ"ל.

Providence

New member
מדוע "אתה למעשה חייב לפנות להסבר

הנ'ל" ? הדבר היחיד לו אני מחויב, ולדעתי, גם אתה צריך להיות מחויב לו, הוא חשיבה בקורתית אין שום פלא בכך שילד דרוזי הטוען כי מצויה בו נשמת חלל, ידע לצטט את מספרו האישי של החלל לעומת זאת, צטוט הקוד הסודי בן ארבע הספרות של כרטיס האשראי של החלל, שהוא קצר בהרבה ממספרו האישי של החלל, ובטוח שכל בעל כרטיס אשראי זוכרו בעל-פה, ולכן חזקה על נשמת החלל שהיא זוכרת אותו - יהווה ראיה הרבה יותר משכנעת

misipipi

New member
צודק, לפי ערוץ 1 המקרה נבדק עם פסיכ

עם פסיכולוגית, ולפי מה שזכור לי - לא מדובר רק במספר אישי,אם אני לא טועה הוא זיהה את הבית וכו', אבל סה"כ אנו מדברים על מקרה ספציפי שהוקרן בערוץ 1, אין לי בעייה עם הטיעון שלך, וחשיבה ביקורתית , רק שבעניי לטיעון "האהדה" יש הרבה קושיות ומכאן גם סבירות נמוכה. אני לא בטוח כמה טיעון "אהדה" יגרום לילד לעשות זאת ולמשפחתו. דרך אגב אני זוכר שהשדר עצמו אמר משהו בסגנון , "לא היינו מביאים לכם את הסיפור הבא אלמלא הסיפור אומת ונבדק."

Providence

New member
או שהשדר עצמו הוא פתי נטול

הרגלי חשיבה ביקורתית, או שהחליט לא להעמיד את הטענות לבחינה, והעדיף את ה- rating של השידור

misipipi

New member
טוב... חייבים להודות

לערוץ 1 לא חסר תקלות

straycat

New member
סביר להניח שלא.

כפי שכבר נכתב פה, נשמה שמסיימת חיים בגוף פיזי עוברת תהליך רב-שלבי במימדים רוחניים. הדבר עשוי להימשך שנים עד אלפי שנים (הזמן במימדים הרוחניים שונה מכפי שהוא במימד הפיזי). נוסף לזה, כאשר הנשמה חוזרת לגילגול נוסף, היא עושה זאת מתוך מטרה ללמוד שיעור מסויים. אין אקראיות בבחירת הגוף הפיזי, זמן ומקום הלידה -- הכל נועד לשמש בסיס לשיעור או לשיעורים שיילמדו באותו גילגול. על פניו, מבלי להכיר באופן אישי את החתולה שלך או את מי שנרצח, מאוד לא סביר שמדובר באותה נשמה.

למעלה