שלום

spheonx

New member
שלום

לבנאדם שרוצה להתחיל ללמוד .net, הנטייה היא יותר לכיוון vb .net האם תוכלו לתת טיפים בעניין? האם משתלם VB? האם עדיף C#? שניהם יכולים להגיע לאותה תוצאה בפחות או יותר אותה השקעה או שיש הבדל בין היכולות? ומאוד לא ברור לי מה ההבדל בין .net ל .net2, האם תוכלו להבהיר בעניין? תודה מראש.

TheKipi

New member
אותו הדבר

הסינטקס אחר. ללמוד מספר את הבסיס הכי טוב לדעתי. ההבדל בין .net ל .net2 הוא בFrameWork האחת גירסה 1.1 והשניה 2.

spheonx

New member
הבנתי את ההבדל במספר

אבל מה לגבי יכולות תכונות וכו' בין ה1.1 ל2? הרבה מקומות מתפארים בעובדה שמתכנתים ב.net2 לא הבנתי מה כלכך מיוחד שם לעומת ה.net 1.1

Misprint

New member
ההבדלים העיקריים

טמונים בתשתית, שיפור ביצועים וכו'.. בנוסף לכך בשפות עצמן יש תמיכה בכל מני נושאים "חדשים" כגון generics, nullable valuetypes ועוד.. אלה הם יחסית שינויים מינורים

spheonx

New member
לא ברור לי

כיצד בא לידי ביטוי ה 2? חבילת visual studio חדשה שעליי לרכוש? איך מתחילים לתקוף את הנושא?

Misprint

New member
בפועל

מיקרוסופט דאגה לעשות קצת כסף מהעניין, אז רק הגרסאה של VS2005 תומכת בדוט נט 2. כלומר, עם גרסאות כמו 2003 ו 2002, לא תוכל לפתח בגרסאה 2 אם אתה עושה את צעדייך הראשונים בדוט נט, אתה יכול להוריד את גרסאת האקספרס של הסטודיו דרך האתר של מיקרוסופט .. חינמי לחלוטין, ומיועד בדיוק לצרכים שלך.

ברק קרב

New member
יש הבדלים עצומים

הרבה יותר קל לעבוד ולתכנת ב 2. הסביבה ידידותית יותר. אני לא חושב שעדיין פותחים קורסים של 1.1. אגב, 3 בטא יצא וייצא כנראה בקרוב הרשמי, אז אין מה ללמוד את 1.1 חוצמזה, איזה סיבה יש ללמוד משהו ישן?

Misprint

New member
קשה לי להסכים ../images/Emo3.gif

קודם כל, הכוונה שלך היא ל IDE, ולא לגרסה חוץ מזה, אישית, קשה לי להתרגל לכל הדברים האוטומטים שהכניסו עכשיו, ובינתיים אני ממשיך לעבוד ב 2003.. ושוב.. מבחינת סינטקס וכו'.. ההבדלים הם מינורים בין הגרסאות, רק מספר תוספות שלא מדובר בבעיה ללמוד. ככה שגם אם לומדים ב 1.1 .. אין בעיה לעבור ל 2

ברק קרב

New member
אין בעיה לעבור מ1.1 ל2 אבל אין סיבה

הכתיבה ב 1.1 מסורבלת יותר, ומעיקה יותר. הגישה לנתונים הרבה יותר קלה ב 2, שימוש בthread ויש עוד מלא סיבות שעושות את 2 הרבה הרבה יותר טוב מ1.1 מי שרוצה עכשיו להתחיל ללמוד, לא צריך להתחיל מ1.1, מאותה סיבה שלא צריך להתחיל ללמוד לעבוד עם מחשב מ DOS או מWIN95. פשוט לא צריך.

Misprint

New member
../images/Emo3.gif

מן הסתם שאם אתה מתחיל ללמוד, אין סיבה שתתחיל מ 1.1 והסיבה ההעיקרית שאני לא עובר ל 2005 היא בגלל פרויקט עתיר מימדים שמפותח על 1.1, אז להמיר אותו ל 2, נמצא כרגע בתחתית רשימת ה TODO שלי

ברק קרב

New member
חחח

ניסית להעביר פעם פרוייקט? אני ניסיתי קטנים וזה קילקל בהם חלקים. איכס עליהם.

ציפי81

New member
ביצועים!

זו מילת המפתח לגבי 2. דברים שהמחשב קרס לגביהם ו"עף" ב1.1, עובדים מעולה ב-2. וזה השיפור העיקרי. חוץ מזה כמובן שיש ערך מוסף כמו יכולות חדשות, פקדים חדשים ועוד כל מיני (-:

למעלה