שלום,

חמדונה

New member
שלום,

יש לי שאלה, אני אשמח אם יש כאן נוירולוג שיכול לענות לי. אם לא, אולי אתם יודעים. אובחנתי בגיל 8 כסובלת מתסמונת טורט, גם אחי הקטן סובל מטורט, וגם דורות אחורה במש'. יש לי טיקים חריפים שבאים והולכים בתקופות, כמו לכולם אני מניחה (רק מניחה). בשנה האחרונה בערך לא היו לי טיקים בכלל, ואם היו לא שמתי לב. לפני כשבוע עשיתי נזם, ומיום שישי יש לי טיקים נוראיים באף (זה טיקים שיש לדודה שלי וילדיה מאז שאני זוכרת אותם). רציתי לשאול אם יכול להיות קשר בין הנזם לטיקים, אולי פגעתי בעצב כלשהו או משהו דומה. אני אשמח למענה, תודה.

שביק

New member
חמדונה חביבה, קשה לענות על שאלה

זאת באופן חד משמעי. ייתכן וזה צירוף מקרים, מאחר ולטוראט יש את השינויים הטבעיים שלו המאפיינים אותו. ייתכן שעצם יצירת הנזם, שזהו סוג של טראומה שהאף עבר, (יצירת נקב),גרם להחמרה. אין כאן תשובה אחידה. אני מניחה שעוד חברים/ות יענו כל אחד מידיעותיו. בהצלחה ובריאות טובה משביק

מניסיון אישי בלבד

ממש לא נראה לי שהבעיה נובעת מפגיעה עצבית פרמננטית. TS מאופיין ברגישות סנסורית חריגה. די סביר שהנוכחות של הנזם יוצרת מטרד תחושתי, שגורר בעקבותיו תנועות, שהתחילו כניסיון רפלקסיבי נואש לסלק את המטרד. אני ממליץ לך להיפטר ממנו בהקדם האפשרי, לפני שהטיקים ישתרשו ויחריפו.

נזמים פירסינג וטיקים אצלי

בע"ה היה לי נזם היה לי בגבה, מעל לנסטר, בפופיק, ובלשון כל פעם שניקבתי היתי רק למחרת שמה לב שהטיקים יותר חזקים או טיקים חדשים היום אין עלי שום נזם שום פירסינג ועדין יש טיקים חזקים אז הורדתי הכל כמה ימים אחרי שעשיתי כל נקב בגוף. נידמה לי שיש קשר בין השניים אני לא בטוחה רק חושבת מהנסיון שלי שהטיקים התגברו אחרי כל פירסינג בגוף.

חמד , ברוכה המצטרפת ../images/Emo24.gif

אהבתי את השאיפה שלך : "עיסוק : יום אחד אני אהיה נשיאת העליון =) ..." אהבתי גם את החתימה שלך (זו שבעברית, דווקא). את מוזמנת להישאר פה איתנו.

חגית35

New member
מתכות רעילות יכולות להחמיר מצבים

נוירו פסיכיאטריים ובקשת הזו, מתכות רעילות הינן- אלומיניום, כספית- מחיסונים וממזון מזוהם כמו למשל דגים שהורעלו בעצמם ממים מלאי מתכות רעילות בהם חיו, אמלגם אפילו (כן כן זה שנמצא בסתימות שממלאות את החורים בשניים שלנו- כולל סתימות לבנות- הן אינן חפות מאשמה!) קדמיום מהסוללות, מתכות רבות נוספות קשורות בגרימת החמרה של מצבים ותסמונות נוירו-פסיכיאטריות ועצביות. אולי העגיל קשור מהבחינה הזו- זו השערה שלי אין לי ביסוס במיידי, אבל אולי דרך הרקמות חודר משהו מהמתכת ממנה עשוי העגיל לזרם הדם. ובל נשכח שריריות האף הן הכי מעבירות ישירות דרך מחסום הדם מוח את כל החומרים לכן למשל מזהירים נשים בהריון מפני משהו תמים כמו טיפות אף, לכן למשל כשמסניפים חומרים הם מגיעים הרבה יותר מהר למוח. כי דרך רירית האף יש ספיגה מהירה ולמעשה בספיד. אז קל וחומר נזם באף ובכלל בחלל הפה כמו בלשון. אינני יודעת לגבי תנוך האוזן, למרות שהוא לא מנותק מזרם הדם בגוף, אבל בטח שבסחוס של האוזן היכן שכולם אוהבים היום לשים פירסינג- בהחלט יכולה להיות נגיעה למחזור הדם. חומר למחשבה בקיצור. אם כמה כתבו פה שזה החמיר להם- אולי יש דברים בגו?

חגית, לגבי טיפות אף בהיריון

עד כמה שידוע לי, טיפות אף גורמות לכיווץ של כלי דם, ולכן הן אסורות בהיריון. (כמו כל שאר התרופות שגורמות לכך, גם כאלו שלא נלקחות דרך האף...). הסיבה היא, שיכול חלילה להיווצר אפקט של כיווץ כלי הדם בחבל הטבור וכך יגיע מעט מידיי דם לעובר.

לדעתי זה קשור לרגישות מוגברת.

ידוע, שטוראטניקים רגישים מאוד (ביחס לאוכלוסיה ה"רגילה") למגע של כלמיניי דברים עם הגוף שלהם. מגע של אותם דברים עם הגוף גורם לצורך מוגבר בטיקים. זה כאילו "מעירים" אצלנו איזור בגוף שהיה "רדום", ושלפני המגע לא שמנו לב אליו. בזמן שמשהו נוגע באיזור הזה, אנו מודעים אליו יותר, מה שמעורר צורך לטקטק באותו איזור. שימי לב שיש בגדים שמגבירים מאוד את הצורך לעשות טיקים. יש טוראטניקים שלא יכולים לסבול מגע של צווארון נוקשה או של צווארון גולף (זה גורם לצורך בטיקים בצוואר ובפנים). חלק לא מסוגלים לסבול את המגע של הנעליים ש"סוגרות" על הרגליים (וגורמות לטיקים באצבעות הרגליים).

מגע, כימיקלים או אלרגיה למוצר=טיקים

היי, היות וחגית שאלה גם "אצלנו", בפורום הביו רפואי- סיקרן אותי ועשיתי חיפוש קצר. הסיבות לטיקים המוגברים יכולות להיות כמה: אלרגיה למתכת שהוכנסה לעור, רגישות תחושתית=טקטילית מוגברת, חשיפה של המתכת בגוף- ואל זרם הדם, אם כי זה נדיר שכמות קטנה, תעשה ריאקציה מהירה כזו. לאור התגובה המהירה לחשיפה- האפשרות שהכי נראית לי היא אלרגיה- כי תגובה אלרגית יכולה להיות מהירה למדי. יתכן שגם הרגישות הטקטילית משפיעה. בייעוץ שאני נותנת למשפחות עם ילדי הספקטרום של הלקות התקשורתית- אני מתייחסת גם לאלרגיה. לאור העובדה שמוצאים במשפחות את שתי התסמונות- טורט ולעיתים לקויות תקשורתיות, אנו מכירים חלק מהבסיס המטבולי המשותף להם. רגישות לרעלים בכבד- יכולת דטוקס חלקית פירוק חלקי של כימיקלים ומזונות בגוף, עם נטייה לאלרגיות שונות הפרעות של קשב וריכוז עם או ללא קשיי למידה הפרעות בפעילות מטבולית ושינוי בחומצות אורגניות בשתן קשיי ויסות חושי ותחושתי עם\ללא קשיים של קשב והתארגנות קשיים של תפקודים ניהוליים של האונה המצחית. (מדובר על חלק מהילדים ועל תחומים קוגניטיביים, שיפוט ואחרים). הקשיים האלה מתלווים לעיתים להתפרצויות כעס\זעם ורגישות יתר. הצטברות של מתכות כבדות ורעלים בגוף ובמוח. הטיפול יכול להיות שינוי תזונתי, תיסוף תזונתי, אכילת מזון לא מתועש והתרחקות מכימיקלים ואלרגנים. יש משקל גדול גם לחשיפה למזהמים סביבתיים שונים. גיא בן צבי, הנמצא אצלנו ואצלכם, גם הוא קשור לנושא ומטפל בהצלחה בקשיים שונים הקשורים לטורט.
תלמה.

חגית35

New member
היי תלמה ותודה שהואלת להתייחס

"שלנו" "שלכם".... מבחינתי אנחנו כולנו באותה הסירה... ידעתי שתאירי את הדברים בהרחבה ועם רפרנסים. בהחלט חומר למחשבה. אני ממליצה למי ששאל ומתעניין בשאלה שהועלתה פה, להתייחס גם לרפרנסים שצרפת בתשובתך בפורום הביו רפואי לשאלה שהכנסתי בנדון עקב העלאת הנושא כאן.

spidergirl

New member
לי יש פירסינג כבר שנתיים

דווקא בגבה וזה אחד המקומות הבודדים שלא היו לי בו מעולם טיקים. רק חשוב לענוד עגיל מטיטניום, לפחות בהתחלה ולמי שרגיש (כמוני) גם אחר כך. אני חושבת שפשוט "נדבק" לך טיק כמו טיק של למשוך באף אחרי הצטננות.

למעלה