שלום

foolyOshi

New member
שלום

צריכה ייעוצון.. במילולי ואנגלית הכל אחלה אצלי. בכמותי גרועה. 3 יחידות מתמטיקה- וקיבלתי 70 וזה אחרי קורסים ומורים פרטיים. אני לא קולטת מתמטיקה. עשיתי מאמץ ענקי בכל החלק של האלגברה ומכמעט בטוח שאני לא אפתור נכון- 80% שאפתור נכון (וכן, בשבילי זה מעולה). כך גם בחלק של הבעיות. הבעיה הבעיתית ביותר- גאומטריה. ולפי הסימולציות יש בערך 7 שאלות של גיאומטריה ואני לא רוצה לנחש את כולן... לכן חשבתי ללמוד רק את הנושאים הקלים בנושא, או לפחות את הבסיס... או משהו בסגנון... עזרה בבקשה? =/

itsish

New member
אני חושב שאת מתאיישת מהר מדי

עוד מוקדם להרים ידיים. את לא זוכרת את ההוא מהפרסומת של קידום עם ה771 שמתפאר בזה שבתיכון הוא עשה רק 3 יח' מתמטיקה. הכל עניין של תרגול וכוח רצון. אל תשכחי גם שבפסיכומטרי בניגוד לבגרות נותנים לך 4 אפשרויות, זאת אומרת שכבר 25% מהפיתרון בידייך
. אני לא חושב שזה השלב שבו צריכים להחליט על ויתורים כלשהם... אולי עוד שבועיים- שלושה, כשיהיה עוד חודש לבחינה (בהנחה שאת מדברת על מועד דצמבר). בהצלחה

ףרמיוםFm

New member
בהחלט

בסה"כ, מאגר האפשרויות לשאלות בגיאומטריה הוא יחסית מצומצם, ולכן אם תתרגלי הרבה גיאומטריה, את תגיעי למצב שבו רוב השאלות במבחן הן וריאציה של שאלות שכבר עשית פעם

wolfv

New member
לא להתייאש מראש ../images/Emo41.gif

אומנם יכולות מתמטיות מוכחות הן פלוס, אבל הדרישות בבחינה הפסיכומטרית שונות בתכליתן ממה שנדרש ממך בזמנו בביה"ס. גם כי מסגרת הקורס הפסיכומטרי (במידה ואת עושה כזה) שונה באופיה מכיתת לימוד בביה"ס, וגם כי היכולות הנדרשות בפיתרון שאלת מתמטיקה בפסיכומטרי הן לא אותן היכולות שנבחנות אצלך בבגרות 3, 4, או 5 יח"ל. יש לי חבר שהוא גאון מתמטי ומסיים עכשיו תואר במתמטיקה, שהוציא ציון מאוד נמוך בחלק הכמותי של הבחינה, ומצד שני יש גם דוגמאות הפוכות, של אנשים שמוציאים ציונים מאוד גבוהים בכמותי, אבל לא מצליחים לתפקד בבגרות. ללמוד חלק מהנושאים זה לא פיתרון מעשי כיוון ששאלות רבות משלבות בתוכן מספר נושאים. העצה שלי היא שתשבי בצורה מאוד יסודית על כל הדברים הבסיסיים (אלגברה, משפטי יסוד בגיאומטריה וכד'..), תעשי רענון רציני של מה שלמדת בחטיבה, ותתרגלי בלי סוף... כמו שכבר כתבו כאן לפניי, רוב השאלות מתבססות על מאגר מאוד מצומצם של חומר (ז"א יש גבול בכמה וריאציות שונות ניתן לתת את משפט דמיון המשולשים), ולכן אם תעשי כמה עשרות תרגילים מכל סוג, אין סיבה שבבחינה לא תגיעי לציון טוב. כמובן - שהכל תלוי בכמה קשה את מוכנה לעבוד. בהצלחה! אילן.

foolyOshi

New member
אתם אופטימים :)

הייתי אמורה לעשות את הבחינה שהיתה בשבוע שעבר (?) אבל דחיתי כי הגיאומטריה ייאשה אותי... בכל מקרה, אני חושבת שאלמד את הבסיס ומשם אזרום במבחן, כי כמו שנאמר מעליי- יש סיכויי של 25% :) תודה.

למעלה